1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-02-2019 04:27

Μαρκάκης: «Πριν έξι χρόνια βρήκαμε 7 παιδιά και τώρα στοχεύουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα» (vid)

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Μαρκάκης που είναι και συνεργάτης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην ανδρική ομάδα, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΠΑΑΑ μίλησε στην κάμερα του volleynews.gr.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια όταν τα τμήματα υποδομής είχαν μόλις 7 παιδιά, για το μεγάλο στόχο της εφηβικής ομάδας που είναι η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1982 στα Τρίκαλα, για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν παίξει ρόλο στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στα τμήματα υποδομής του ελληνικού βόλεϊ τονίζοντας πως από εφέτος έχει αναβαθμιστεί όλος ο σχεδιασμός με την έλευση και της Σοφίας Αγγελάκη.

Σχετικά με τη σημασία της κατάκτησης του τίτλου στην ΕΣΠΑΑΑ και το μεγάλο στόχο του πανελληνίου πρωταθλήματος είπε:

Ο στόχος μας εδώ και τέσσερα χρόνια που παλεύουμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες δύο χρονιές στους εφήβους και μία στους παίδες σταματάμε στον χιαστί αγώνα, στη φάση των «8» και δεν φτάνουμε στους «4». Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα τελικά και να πάρουμε ένα μετάλλιο».

Αποδέχεστε το ρόλο του φαβορί καθώς έχετε στην ομάδα τους Αλέξανδρο Ράπτη, Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Δημήτρη Παλαιολόγο που είναι και στην ανδρική ομάδα;

«Πράγματι τα παιδιά αυτά βοήθησαν πολύ στο φάιναλ-4 της ΕΣΠΑΑΑ, στον ημιτελικό και στον τελικό για να κάνουμε τη διαφορά ώστε φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου στην Ενωση. Την ομάδα όμως την έφτασαν ενώ όλοι οι υπόλοιποι που έπαιξαν ολη τη χρονιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τον χαρακτηρισμό του φαβορί  δεν μπορώ να τον αποδεχτώ, διότι και τις άλλες φορές ήμασταν φαβρί και χάναμε από την Ολυμπιάδα που μας έπαιζε μόνος του ο Ράπτης που εφέτος βέβαια είναι μαζί μας. Αν δεν παίξεις δεν κερδίζεις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

Πόσο σημαντικό είναι για το ανδρικό βόλεϊ η επιστροφή των μεγάλων συλλόγων στις υποδομές του αθλήματος, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ;

«Είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα να δείχνουν ενδιαφέρον για τις ακαδημίες τους οι μεγάλοι σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό τα νέα παιδιά να στελεχώνουν και τις ανδρικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δίνει αυτή την ευκαιρία στα παιδιά, είναι 18 ετών και παίζουν στην ανδρική ομάδα. Καλό είναι και για την ΑΕΚ που έχει νέα παιδιά στην 12αδα, η Κηφισιά και ο Πανερυθραϊκός που έχει παράδοση. Είναι πολύ σημαντικό για το ανδρικό βόλεϊ να φτιάξει και πάλι δυνατές ομάδες».

Που αφιερώνεις αυτή την επιτυχία;

«Αυτή η επιτυχία αφιερώνεται σε πολλούς. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια με κάποιον που δεν είναι μαζί μας, έχει σταματήσει και είναι ο Γιώργος Αλεξανδρής. Είναι επίσης ο έφορος της ομάδας Πλάτων Παλαιολόγος που είναι μπαμπάς του Δημήτρη και έχουμε ξεκινήσει μαζί πριν από έξι χρόνια. Είναι ο Νίκος Μπουσμπούκης που είναι συνεργάτης μου στις υποδομές και η Ρουμπίνη Μαρινάκη η οποία εφέτος δεν είναι μαζί μας».

Πόσα παιδιά έχει ο Παναθηναϊκός στο ανδρικό βόλεϊ;

«Ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα 45 παιδιά στις υποδομές των ανδρών και αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες. Όταν αναλάβαμε τον Παναθηναϊκό υπήρχαν επτά παιδιά και χρόνο με το χρόνο έχουμε όλο και περισσότερα. Στόχος μας να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό γιατί το ανδρικό βόλεϊ είναι πολύ δύσκολο».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ