1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-09-2018 20:27

Ο Νηρέας Κολωνού είναι «ζωντανός» και σας περιμένει!

Στην γειτονιά των «ευγενών και πριγκίπων» της Αθήνας στον ιστορικό Κολωνό παλιές δόξες του αθλητισμού και του ελληνικού βόλεϊ ορθώνουν τη φωνή τους και αρχίζουν ανένδοτο αγώνα με βασικά αιτήματα την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής.
Ο ΝΗΡΕΑΣ, ο ιστορικός σύλλογος του ΚΟΛΩΝΟΥ ξεκίνησε τις εγγραφές σε όλα τα τμήματά του και η ανταπόκριση είναι εκπληκτική!

Σε περιμένουν κοντά τους για να μάθεις σωστά το βόλεϊ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 6932279397

Στα ιερά χώματα που πριν έξι αιώνες ιδρύθηκε η Ακαδημία Πλάτωνος κατοικούν πλέον 160.000 άνθρωποι του Δ΄ διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Η περιοχή έχει αναδείξει ιστορικούς συλλόγους όπως ο Αττικός, ο Τρίτων και ο Νηρέας με τον τελευταία να αποτελεί σημείο αναφοράς για την καθιέρωση του ελληνικού βόλεϊ στην Ελλάδα. Ο Νηρέας από το 1961 είχε στις τάξεις του έξι αρχηγούς της Εθνικής ανδρών, 22 διεθνείς αθλητές ενώ από τα μέλη του και τους αθλητές του ιδρύθηκαν και άλλοι σύλλογοι όπως ο Αετός Κορυδαλλού και το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Κυριάκο Παντελιά να έχει το δελτίο Νο1 στο «ερυθρόλευκο» τμήμα.

Η πλατεία του Κολωνού ήταν το «Μαρακανά» του ελληνικού βόλεϊ. Στο ανοικτό γήπεδο του βόλεϊ στριμώχνονταν ακόμα και 3.000 κόσμος για να παρακολουθήσει τα ντέρμπι της εποχής με τον Παναθηναϊκό, το Παγκράτι, τους Νέους Βύρωνα και το Μίλωνα. Ο σύλλογος για πολλά χρόνια ήταν στην αδράνεια και οι τοπικοί άρχοντες πρόδωσαν το όνειρο για τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου που θα έδινε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά της περιοχής να αθληθούν. Τα χρόνια πέρασαν, η περιοχή υποβαθμίστηκε, η πλατεία του Κολωνού ονομάζεται ειρωνικά πλέον πλατεία «Καμπούλ» αλλά η παλιοπαρέα του Νηρέα κάνει ένα βήμα μπροστά. «Το μεγάλο μας όπλο είναι η περηφάνια για την καταγωγή μας», είπε ο Γιώργος Καρατζάς εκ των αφανών ηρώων της όλης προσπάθειας.

Ο Νηρέας Κολωνού ζωντάνεψε ξανά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ