1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-07-2018 19:19

Διπλοί τελικοί και χρυσό σετ στο Λιγκ Καπ

Ιστορικές αλλαγές ανακοίνωσε η ΕΣΑΠ μετά το ΔΣ που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου. Όσον αφορά την διεξαγωγή του Λιγκ Καπ το φορμάτ της διοργάνωσης θα είναι σε ευρωπαϊκά πρότυπα όπως το CEV και Τσάλεντζ Καπ. Πιο συγκεκριμένα, μετά τους ομίλους, οι ημιτελικοί αγώνες θα είναι νοκ άουτ, ενώ ο τελικός θα είναι διπλός και θα υπάρχει η διαδικασία του Golden set.
Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

4. Αποφασίστηκε το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2018-19 το οποίο είναι το ακόλουθο:

Α΄φάση - Προκριματικοί: Θα γίνει με δύο (2) ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων και έναν όμιλο των τριών (3) ομάδων. Στον Α΄όμιλο ορίστηκαν οι ομάδες που προέρχονται από τον Βόρειο Ελλάδα, ενώ για τους άλλους δύο ομίλους έγινε κλήρωση:

Α΄ομιλος: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής

Β΄όμιλος: Ολυμπιακός Φοίνικας Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Γ΄ομιλος: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας.

*Οι έδρες των αγώνων θα οριστούν στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ.

Προκρίνονται στην ημιτελική φάση οι πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος του Α΄και του Β΄ομίλου.

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα είναι νοκ άουτ.

Κατόπιν κληρώσεως προέκυψε ο Α΄ημιτελικός να διεξαχθεί μεταξύ του καλύτερου δεύτερου (Α΄και Β΄ομίλου) και της πρώτης ομάδας του Γ΄ομίλου με έδρα στον καλύτερο δεύτερο. Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του πρώτου του Α΄ομίλου και του πρώτου του Β΄ομίλου με έδρα την πρώτη ομαδα του Β΄ομίλου.

Ο τελικός θα είναι διπλός. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Golden Set και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του Α΄ημιτελικού.

Σχετικά άρθρα

  • Ευχαριστήριες ανακοινώσεις Ε.Ο.ΠE. και ΕΣΑΠ σε Αυγενάκη για τη συμβολή του στα μέτρα στήριξης
    Ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε, ώστε να συμπεριληφθούν τα αιτήματα των σωματείων του βόλεϊ για τους αθλητές αλλα και του υπαλληλικού προσωπικού των Ομοσπονδίών και των επαγγελματικών ενώσεων, στα ευεργετικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού, εξέδωσαν διαδοχικά η Ε.Ο.ΠE. και η ΕΣΑΠ.
  • League cup: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Μαρούσι
    H ώρα του τίτλου στην 9η διοργάνωση του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" έφτασε. Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 έχει οριστεί η έναρξη του β΄τελικού της διοργάνωσης μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
  • Τα χαμόγελα του Ανδρεόπουλου και η παραδοχή της ανωτερότητας των «πρασίνων» από τον Παλαιτσάκη (vids)
    Την ικανοποίηση τους για τη δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Φοίνικα, εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου, μετά την λήξη του ημιτελικού του Λιγκ καπ στον Αγ. Θωμά, ο Δημήτρης και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος ενώ την ανωτερότητα των «πρασίνων» παραδέχτηκε και ο Δημήτρης Παλαιτσάκης εκ μέρους των "Πειρατών".
  • Σε ρυθμούς κλήρωσης η Volley League ανδρών
    Αντίστροφα μετράει για το πρώτο σερβίς της χρονιάς η Volleylegue, καθώς σε λίγες ώρες (18:30), στο ξενοδοχείο Coral (Λεωφόρο Ποσειδώνος 35 στο Παλαιό Φάληρο) ,η ΕΣΑΠ θα πραγματοποιήσει την φετινή κλήρωση του πρωταθλήματος ανδρών που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου.
  • Ε.Ε.Α.: Ο Ηρακλής δεν κατέθεσε φάκελο και η Α.Ε.Κ. συνεχίζει να «πουλάει τρέλα»
    Το volleynews.gr βρίσκεται έξω από τα γραφεία της Επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού και σας ενημερώνει για την εξέταση των φακέλων των ομάδων των Τ.Α.Α., που θα αγωνιστούν στη Volley League 2019-20.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ