1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-07-2018 13:15

Θανάσης Μαργαρίτης: Εννέα λόγοι που πρέπει να γίνονται τα Πανελλήνια παμπαίδων - παγκορασίδων

Την επαναφορά των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων πραγματοποιήσε μετά από 8 χρόνια η Ε.Ο.ΠΕ. και με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, ο Θανάσης Μαργαρίτης, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ανδρών στο μοναδικό της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανέφερε 9 λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η επαναφορά τους.
Το 2010 διεξήχθη για τελευταία φορά Πανελλήνιο τουρνουά Παμπαίδων και Παγκορασίδων. ΕΥΤΥΧΩΣ η τωρινή διοίκηση της ΕΟΠΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕ το μεγάλο λάθος της κατάργησης αυτών των αγώνων από την τότε διοίκηση, και παρά τις αντίξοες σημερινές συνθήκες πήρε την απόφαση να επαναφέρει αυτούς τους αγώνες.

Παρά τις δυσκολίες που κάθε χρονιά υπάρχουν λόγω των εξετάσεων ή των προετοιμασιών των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, οι αγώνες αυτοί στέφτηκαν από εξαιρετική επιτυχία και έδωσαν ένα διαφορετικό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σε αθλητές , Συλλόγους και Γονείς , κάτι που έλειπε από αυτές τις ηλικίες!

Όποιος είναι γνώστης του αθλήματος καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα και το όφελος αυτών των αγώνων. Αυτά που προσφέρουν αυτά τα Πρωταθλήματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να τα δώσουν οι απλοί αγώνες ενός ή 2 γύρων στην Ένωση και ένα τελευταίο Final4 των 2 συναντήσεων.

Οι αγώνες της Β΄ φάσης ( οι 2 όμιλοι στο Βορρά και οι 2 στο Νότο) καθώς και το Final4 δίνουν πολλά πλεονεκτήματα όπως:

1. Τη δυνατότητα να ζήσουν οι αθλητές αυτής της ηλικίας , ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑ, την όλη διαδικασία ταξιδιού, κοινής ζωής, ανάλυσης αγώνων, ομαδικής προσπάθειας για τρεις συνεχείς ημέρες.

2. Τη χαρά της ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ των αθλητών/τριών και με άλλους αθλητές άλλων Ενώσεων όπου τους δίνει και την ευκαιρία, να μάθουν, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με αθλητές που δεν τους είχαν δει μέχρι τότε.

3. Τη δυνατότητα της ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ Προπονητών και στελεχών των Σωματείων που διαγωνίζονται.

4. Τη δυνατότητα στους ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ να καταλάβουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ των αθλητών η οποία φαίνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα από δύσκολους και αμφίρροπους αγώνες.

5. Το να κάνουν ευκολότερο το έργο των Σωματείων που προσπαθούν να κάνουν ανάπτυξη στην προσπάθειά τους να παράξουν και άλλους αθλητές!

6. Την βελτίωση του αθλητή και της ομάδας σε απόδοση και εμπειρίες μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πράγμα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ με τον τρόπο που διεξάγονταν τα πρωταθλήματα μέχρι τώρα.

7. Το να προκαλούν το ενδιαφέρον περισσοτέρων Σωματείων να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ διοργανώσεις πράγμα που θα δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος με το άθλημά μας!

8. Τη δυνατότητα σε αθλητές Σωματείων που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν κάποια παιχνίδια σημαντικά στην περιοχή τους ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ένα διαφορετικό Volley από αυτό που ήξεραν ( παράδειγμα ο Α.Ο.Φαρίδος) .

9. Την τόνωση του ενδιαφέροντος των Σωματείων που καλλιεργούν κυρίως τμήματα αγοριών . Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αριθμός των αγοριών συνεχώς μειώνεται και οι αγώνες αυτοί μας δίνουν την ευκαιρία μεγαλύτερης ενασχόλησης των αγοριών με το άθλημά μας.

Φυσικά πολλά θα πρέπει να διορθωθουν και να βελτιωθούν αλλά κάθε αρχή είναι και δύσκολη! Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε τα επίπεδα Ιταλίας και Γαλλίας όπου γίνονται αγώνες με συμμετοχή 20 και πλέον ομάδων από όλα τα σημεία της χώρας με γιορτές ομιλίες παρουσιάσεις και αγώνες. Σταδιακά όμως θα διορθώνουμε τυχόν λάθη , θα προσέξουμε τις ημερομηνίες, και σιγά σιγά θα βελτιώσουμε αυτά τα πρωταθλήματα που τόσο μεγάλη ανάγκη είχε αυτή η ηλικία! Καλή αρχή!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ