1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-11-2017 16:09

Σάλτσεβιτς: «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου»

Μια φίλη ήρθε πάλι από τα παλιά φορτωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις…».  Και για την Ιουλία Σάλτσεβιτς, περί ης ο λόγος, οι ελληνικές αναμνήσεις, ήταν, είναι και θα είναι, χαραγμένες στην καρδιά της.

«Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδιάς μου. Το σπίτι μου, η καρδιά μου είναι στην Ελλάδα και στη Μόσχα η δουλειά μου» λέει με ειλικρίνεια η πανύψηλη Ιουλία, η οποία με πρόσκληση του κουμπάρου της, ομοσπονδιακού προπονητή, Γιάννη Πετίδη, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την προπόνηση του Κλιμακίου Παγκορασίδων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Μου άρεσαν πολύ δύο κορίτσια. Η λίμπερο, η Ελένη (Παπαδοπούλου), η οποία μου θύμισε αρκετά την Γιάννα (σ.σ. Βλάχου). Επίσης η Μάρθα (σ.σ. Ανθούλη), αν δουλευτεί σωστά μπορεί να φθάσει ψηλά.

Έχει δύναμη αλλά πρέπει να βελτιώσει την τεχνική της. Γενικά μου άρεσε πολύ το επίπεδο των κοριτσιών και φαίνεται ότι γίνεται σωστή δουλειά» σχολιάζει στο www.volleyball.gr η διευθύντρια σε αθλητικό σχολείο βόλεϊ στη Ρωσία, Ιουλία Σάλτσεβιτς.

«Στη Μόσχα έχουμε 1000 παιδιά και 24 προπονητές. Είναι διαφορετικό το μοντέλο και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης» τονίζει, με την κουβέντα να επιστρέφει στην αγαπημένη της Ελλάδα.

«Ο γιος μου από το καλοκαίρι ζει πλέον μόνιμα στην Καλαμαριά, στο σπίτι μας. Είναι 19 ετών και παίζει βόλεϊ στην ΧΑΝΘ. Μακάρι να είχα δουλειά στην Ελλάδα και να ήμουν δίπλα του. Μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω με μικρά παιδιά και αυτός είναι ο στόχος μου. Έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια εδώ (1991-2007) και νιώθω περισσότερο Ελληνίδα».

Η Σάλτσεβιτς, ήταν η πρώτη αθλήτρια που έκανε μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση το 1993. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να αφήνεις τον αήττητο πρωταθλητή Παναθηναϊκό του Βέλτζ το 1993, για να μεταπηδήσεις, για δύο χρόνια, στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό και να επιστρέφεις στον «Τάφο του Ινδού».

«Ωραία χρόνια, τα καλύτερα. Στην Ελλάδα πήρα δύο πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό το 1993 και με τον Φιλαθλητικό το 2003. Τα θυμάμαι και τα δύο με νοσταλγία». Η Ιουλία επιστρέφει την Πέμπτη στη Μόσχα με στόχο να επιστρέψει το καλοκαίρι στην αγαπημένη της Καλαμαριά…

Σχετικά άρθρα

  • Ο Αντρέϊ Κράβαρικ στον Κρόνο Καλαμαριάς!
    Την συνεργασία με τον Αντρέϊ Κράβαρικ γνωστοποίησε ο Κρόνος Καλαμαριάς. Ο Ελληνοσλοβάκος βετεράνος αθλητής συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ακαδημίας.
  • Βαλκανικό Κ17 κοριτσιών: Διπλασίασε τις νίκες της η εθνική
    Δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ (3-0) για την Εθνική ομάδα παγκορασίδων, που επικράτησε με 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας για τη 2η αγωνιστική του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Βρίνιατσκα Μπάνια της Σερβίας.
  • Τουρνουά Γυναικών στο ΔΑΚ Περαίας
    Τουρνουά γυναικών διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10/10 η ομάδα του Περσέα που αγωνίζεται στην Β΄εθνικη ΕΠΕΣΘ, στο ΔΑΚ Περέας. Στα παιχνίδια θα πάρουν μέρος η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΑΟ Καβάλας απο την Α2, οι Μακεδόνες Αξιού από την Πρι Λιγκ.
  • Στον Ιωνικό Διαβατών η Στέλλα Ιασωνίδου
    Την απόκτηση της λίμπερο, Στέλλας Ιασωνίδου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, ανακοίνωσε ο νεοφώτιστος στην τοπική 1 γυναικών ΕΠΕΣΘ, Ιωνικός Διαβατών, ο οποίος αναφέρει στην ανακοίνωση του:
  • Συνεχίζει με Γιάννη Βαγγέλη στον πάγκο ο Ιωνικός Διαβατών
    Στον πάγκο του Ιωνικού Διαβατών θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, ο προπονητής Γιάννης Βαγγέλης. Η διοίκηση του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνεργασία με τον επιτυχημένος τεχνικό που οδήγησε σε άνοδο την γυναικεία ομάδα από την τοπική 2 στην τοπική 1 της ΕΠΕΣΘ, και η οποία αναφέρει:

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ