1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
08-05-2015 21:47

Στον Γιώργο Τσιάνο το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ένας υπεραθλητής, που τυγχάνει και γιατρός, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή έναρξης της άλλης Παρασκευής (15/05) και το τιμώμενο πρόσωπο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, θα του αποδοθεί το βραβείο “Νίκος Σαμαράς” που θεσπίστηκε στη μνήμη του κορυφαίου θρακιώτη βολεϊμπολίστα, που υπήρξε φοιτητής του ΔΠΘ, το οποίο πέρυσι στην πρώτη απονομή του δόθηκε στην ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή για την θέλησή της να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της, παρά την γεμάτη επιτυχίες αθλητική καριέρα της.

Το 2000 ο Γιώργος Τσιάνος ολοκλήρωσε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης -με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη- ενώ το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.

Το 2011, με αφετηρία το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, κολύμπησε ασταμάτητα ως τις ακτές της Κρήτης, καλύπτοντας την απόσταση των 101 χιλιομέτρων και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο Πέλαγος.

Επειδή όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά, τον περασμένο μήνα συμμετείχε και στον Marathon des Sables (Μαραθώνιο της Άμμου, δηλαδή), διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα. Ο Marathon des Sables είναι ένας αγώνας διάρκειας 6 ημερών, 250 χιλιομέτρων, όπου ο συμμετέχων είναι αυτοσυντηρούμενος,καθώς πρέπει να κουβαλήσει -χωρίς υποστήριξη ή εξωτερική βοήθεια- όλο τον εξοπλισμό και την τροφή του από την αρχή μέχρι το τέλος. Η διοργάνωση παρέχει μόνο το απαραίτητο καθημερινό νερό, και αυτό, όμως, σε συγκεκριμένη ποσότητα.

Περιττό να τονιστούν οι ακραίες θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων των πολύ υψηλών με σοβαρά κύματα καύσωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι χαμηλές τη νύχτα, οι αμμοθύελλες, η απειλητική για τη ζωή αφυδάτωση, ηλίαση, θερμοπληξία καθώς και τα εγκαύματα και  οι τραυματισμοί στα γόνατα και τα πέλματα σε πολλά χιλιόμετρα στην άμμο και τους αμμόλοφους, στο βραχώδες έδαφος και τα όρη.

Μέσα την επιτυχία του να ολοκληρώσει την διάσχιση της Ερήμου Σαχάρας, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές αθλητικές προκλήσεις του κόσμου κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες. Έκανε έτσι ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος άνθρωπος – υπεραθλητής στον κόσμο που ολοκλήρωσε με επιτυχία το project “Ice-Water-Fire”.

Thrakisports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ