Εκτυπώστε τη σελίδα
30-06-2014 16:40

Οι Αμαζόνες τον τίτλο, η Βελισσάρη MVP στο 3ο Κύπελλο Μεταμόρφωσης (φωτό)

Cannot find volleynews.v2/WOMEN/METAMORFOSH/tournoua2014 folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/WOMEN/METAMORFOSH/tournoua2014/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Η ομάδα του Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε Αμαζόνες κατέκτησε τον τίτλο στο 3ο Κύπελλο Γυναικών Μεταμόρφωσης. Στον τελικό επικράτησε του Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με 3-1 σετ. Την 3η θέση πήραν τα Γλυκά Νερά που στο μικρό τελικό νίκησε τον Ο.Φ.Γέρακα 3-2 σετ. Πολύτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχτηκε η Μαρία Βελισσάρη της Μεταμόρφωσης.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τον μικρό τελικό ανάμεσα στις ομάδες του Ο.Φ. Γέρακα και των Γλυκών Νερών, το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς οι ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι το 10-10 , η ομάδα του Γέρακα πήρε προβάδισμα 17-13 & 21-17, τα Γλυκά Νερά μείωσαν αλλά τελικά λύγισαν δύσκολα με 25-23. Στο 2ο σετ προηγήθηκε εύκολα η ομάδα του Γέρακα με 10-6 & 14-10 με μεγάλη πίεση που άσκησαν τα κορίτσια του Παπαϊωάννου έφεραν το σετ 15-16 & 19-22 και το κατέκτησαν 20-25. Το 3ο σετ χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη και των δύο ομάδων στην υποδοχή καθώς οι αντίπαλοι ξέφευγαν με μεγάλη διαφορά, έως το 10-10 το σκορ ήταν φυσιολογικό για την ποιότητα των ομάδων, εκεί άρχισαν τα λάθη και η ομάδα του Γέρακα ξέφυγε 23-14, τα λάθη του Γέρακα με τη σειρά τους έφεραν το σετ στο 23-23 και τελικά η ομάδα του Τζουβελέκη να επικρατήσει δύσκολα 25-23. Στο 4ο σετ τα Γλυκά Νερά πήραν από την αρχή μικρή διαφορά 11-13 και το κράτησαν μέχρι το τέλος με 21-25.

Όλα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ με τα Γλυκά Νερά και την ψυχολογία στα ύψη με την ισοφάριση του 4ου σετ πήραν "κεφάλι" με 2-6 και με το προβάδισμα αυτό έφτασαν στο 11-15 κατέκτησαν το 5ο σετ και την 3η Θέση στο Κύπελλο Μεταμόρφωσης.

Στον τελικό η ομάδα των Αμαζόνων αντιμετώπισε την ομάδα της Δεξαμενής με το 1ο σετ να περνάει εύκολα στην ομάδα του Νικολάκη καθώς τα κορίτσια του Κιάσσου δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και με τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς που είχαν έχασαν το σετ με 17-25. Στο 2ο σετ η Δεξαμενή μπήκε πιο δυνατά και κράτησε το σετ στο 11-10 και με ένα σερί πιεστικών σέρβις κατάφερε να ξεφύγει 17-12, οι Αμαζόνες με πολλές αλλαγές μείωσαν σε 20-17 & ισοφάρισαν σε 23-23, το σετ πήρε "φωτιά" και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών καθώς οι δύο ομάδες το πάλευαν και τελικά τα κορίτσια του Κιάσσου χαμογέλασαν κατακτώντας το σετ 27-25.

Η υπερπροσπάθεια και κούραση κατέβαλαν την ομάδα της Δεξαμενής καθώς αγωνίστηκαν μόνο με οχτώ αθλήτριες και δεν υπήρχαν αλλαγές για λόγους τεχνικής αλλά και ξεκούρασης με αποτέλεσμα τα άλλα δύο σετ να καταλήξουν εύκολα στις Αμαζόνες με 13-25 & 19-25, με τον ενθουσιασμό και το πάθος των Αμαζόνων το 3ο Κύπελλο Γυναικών Μεταμόρφωσης κατέληξε στη ομάδα της Ερυθραίας.

Οι βραβεύσεις

Στο τέλος της βραδιάς και πριν τις απονομές των Κυπέλλων έγιναν ειδικές βραβεύσεις από τη Διοίκηση του Α.Ο. Δεξαμενής, πρώτα παρέδωσαν Τιμητική Πλακέτα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών για την Εθελοντική τους προσφορά των μελών τους στο 8ο Διήμερο Τουρνουά Μίνι Volley καθώς και στο Final Four.

Επίσης Τιμητική Πλακέτα παρέδωσαν στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αθηνών & Ανατολικής Αττικής για την Εθελοντική τους προσφορά των μελών τους στο 8ο Διήμερο Τουρνουά Μίνι Volley.

Και τέλος Τιμητική Πλακέτα παρέδωσαν στο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδος Κο Μαυρικίδη Σταύρο για την Πολυετή Προσφορά του στο άθλημα του Volley.

Μετά το τέλος των αγώνων οι προπονητές ψήφισαν την καλύτερη επτάδα και M.V.P. του FINAL FOUR και οι αθλήτριες παρέλαβαν αναμνηστικά από τους Διοργανωτές.

Oι αθλήτριες έτσι όπως ψηφίστηκαν είναι οι παρακάτω:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΣΑ, ΝΑΚΟΥ ΛΟΥΚΙΑ, Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ, ΣΤΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ, Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΚΑΪΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ, Ο.Φ. ΓΕΡΑΚΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, Γ.Σ. ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΑΙΑ, ΦΟΥΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΙΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΑΙΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑΝΣΥ, Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΟ LIBERO, ΠΑΠΠΑ ΒΕΡΑ, Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ

M.V.P. του FINAL-4, ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΙΟΡΦΩΣΗΣ