Εκτυπώστε τη σελίδα
01-06-2014 22:23

Ο Ηρακλής Κηφισιάς πρωταθλητής στις Παγκορασίδες ΕΣΠΑΑΑ

Ο Ηρακλής Κηφισιάς επέστρεψε στον... θρόνο του στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων της ΕΣΠΑΑΑ. Στον τελικό του final-4 που έγινε στο γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Αγ.Δημητρίου η ομάδα του Στέφανου Πολύζου νίκησε τον γηπεδούχο Γ.Σ.Απόλλων Αγίου Δημητρίου με 3-1 σετ και πήρε τον τίτλο. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι τιμήθηκε για την προσφορά του στο βόλεϊ ο Θανάσης Μαργαρίτης.

Σε ένα γήπεδο γεμάτο από γονείς, φίλους των αθλητριών, και φυσικά του βόλεϊ διεξήχθη ένα από τα ωραιότερα final-4 της κατηγορίας.Ο Ηρακλής Κηφισιάς που τερμάτισε δεύτερος στις Παγκορασίδες-2, έκανε αυτό που έπρεπε και σήκωσε το κύπελλο. Οι ομάδες έδειξαν πως δικαίως βρέθηκαν στον τελικό κι έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ. Όσοι βρίσκονταν εκεί δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για τα κορίτσια. 
 
Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μικρή διαφορά, όμως ο Ηρακλής στις επίμαχες φάσεις «καθάριζε» και έβγαινε μπροστά κυρίως με τις επιθέσεις των Μαντουράνη και Νικολογιάννη. Από ένα σημείο και μετά ο Ηρακλής ξέφυγε αρκετά και ο Απόλλων δεν μπορούσε να αντιδράσει με πλέον χαλασμένη υποδοχή παρόλο που η Σαρακατσάνη έκανε ό,τι μπορούσε για να μαζεύει τις μπάλες. 
Το δεύτερο σετ ήταν καθαρά υπόθεση των πρωταθλητριών, αφού με τον αέρα του πρώτου έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα και την υποδοχή των αντιπάλων. 
Στο τρίτο σετ, τα κορίτσια του Απόλλωνα μπήκαν πολύ δυναμικά και επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, με τις αντίπαλες να τα έχουν χαμένα και να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Πολλά λάθη από την ομάδα της Κηφισιάς, αλλά και πολύ καλή τακτική από του Αγίου Δημητρίου, που το πήρε εύκολα και έκανε το 2-1. 
Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Πολύζου επέστρεψε, ανέκτησε την ψυχολογία της και μπήκε δυναμικά. Σε όλη τη διάρκεια ήταν μπροστά με μικρή διαφορά, ο Απόλλων ψαλίδιζε, όμως δεν κατάφερνε να ξεπεράσει. 
 
ΓΣΚ ΗΡΑΚΛΗΣ (Πολύζος): Μπέλση, Λιανού, Μάγγελ, Μολδοβανίδη, Πολίτη, Τσελέπη, Χουντά, Σουρλή, Μαντζαβίνου, Μαντζουράνη, Νικολογιάννη, Γκρέκα.

ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Νικολακόπουλος): Νιάρχου, Αγάλου, Μπακοδήμου, Διαμαντοπούλου, Γιάκα, Λούντζη, Λακασά, Σαρακατσάνη, Παπαλάμπρου, Κατράνη, Μανιατάκη, Μαρίνου.
 
Το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση πήρε ο Φοίβος Μελισσίων ο οποίος στο μικρό τελικό επικράτησε του Α.Ο.Ηλυσιακού με 3-0 σετ (25-20, 27-25, 25-17).
Ο μικρός τελικός χαρακτηρίστηκε από την ανατροπή του Φοίβου στο δεύτερο σετ όταν έχανε 13-20 και κατάφερε να το γυρίσει, να φτάσει στο 22-22 και να κερδίσει και το σετ με 27-25.
 
ΦΟΙΒΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (Μπακράτσα): Μέγκου, Παπαγεωργίου, Καραντάνη, Βλάχου, Γεωργακοπούλου, Μοσχονά, Σκανδάλη, Νταλ, Χασούρα, Μέγγου, Σκανδάλη, Καρακάση.
 
ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ολτεάνου): Βλάχου, Γιαννίκη, Αμπαράτ, Δεσηνιώτη, Μάτσου, Στεφάνου, Καραδήμα, Γερογιαννάκη, Τσαίρη, Τσαίλα, Μπακογιάννη, Κοσκινιώτη.
 
Στους ημιτελικούς ο Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς νίκησε τον Σ.Φ.Α.Μελισσίων «Ο Φοίβος» με 3-2  σετ και ο Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου νίκησε εύκολα τον Α.Ο.Ηλυσιακό με 3-0 σετ.
 
 
 
 
Το πρόγραμμα του φάιναλ-4
Γυμναστήριο 3ο Λύκειο Αγ.Δημητρίου
Ημιτελικοί – Παρασκευή 30 Μαΐου 2014
19.00: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς – Σ.Φ.Α.Μελισσίων «Ο Φοίβος» 3-2
21.00: Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου – Α.Ο.Ηλυσιακός 3-0
Τελικοί – Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
18.00: Μικρός τελικός: Σ.Φ.Α.Μελισσίων «Ο Φοίβος» - Α.Ο.Ηλυσιακός 3-0 (25-20, 27-25, 25-17)
20.00: Τελικός: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς - Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου 3-1 (25-18, 25-11, 12-25, 25-18)


ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς
2.Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου
3.Σ.Φ.Α.Μελισσίων «Ο Φοίβος»
4.Α.Ο.Ηλυσιακός
 
 
*Το volleynews.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά και τη «χρυσή βίβλο» της διοργάνωσης:
 
 
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΠΑΑΑ
ΕΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2Η ΘΕΣΗ 3Η ΘΕΣΗ 4Η ΘΕΣΗ
2014: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου Σ.Φ.Α.Μελισσίων «Ο Φοίβος»  Α.Ο.Ηλυσιακός 
2013: Α.Ο.Μαρκόπουλο ΖΑΟΝ Φοίβος Μελισσίων Α.Ο.Ηλυσιακός
2012: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς ΖΑΟΝ Νέοι Βύρωνος Α.Ο.Παλλήνη
2011:
2010:
2009: Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Ο.Ηλυσιακός
2008: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου Α.Ο.Μαρκόπουλο
2007: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Σ.Παπάγου Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου
2006: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Γ.Σ.Απόλλων Αγ.Δημητρίου Α.Ο.Μαρκόπουλο
2005: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Ε.Σ.Ένωση Γαλατσίου Α.Σ.Παπάγου
2004: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Ε.Σ.Ένωση Γαλατσίου Α.Ο.Μαρκόπουλο
2003: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Σ.Σχολή Μωραΐτη Γ.Σ.Απόλλων
2002: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Ο.Παλλήνη Α.Ο.Μαρκόπουλο
2001: Γ.Σ.Ηρακλής Κηφισιάς Α.Ε.Σ.Ένωση Γαλατσίου Α.Ε.Βύρωνα
2000: Α.Γ.Σ.Βύρωνας Α.Ο.Ηλυσιακός Α.Ο.Αγ.Στεφάνου
 
 
 
 
 
 
 
 

2 σχόλια

  • Comment Link kifissia=volley Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 10:11 posted by kifissia=volley

    Στο παρόν άρθρο – στην γενική μορφή του δεν είναι κακό - λείπουν κάποιες αναφορές, γι’ αυτό και συμπληρώνω. Ο Ηρακλής Κηφισιάς ιδιαίτερα καλή ομάδα με λίγες αδυναμίες όμως στην υποδοχή. Όλα του τα κορίτσια διακρίθηκαν στους ρόλους που τους ανατέθηκαν. Τα άρθρα που επιμένουν να αναφέρονται σε συγκεκριμένες παίκτριες δεν βοηθάνε ιδιαίτερα. Ειδικά στον τελικό υπήρχε πλουραλισμός στην επίθεση. Γι’ αυτό θα άξιζε και μια αναφορά στην πασαδόρο του Ηρακλή που έκανε πολύ καλή δουλειά καθώς και στην διαγώνιο και την κεντρική. Θα άξιζε μια μεγαλύτερη ακόμα αναφορά στον πολυνίκη προπονητή του Ηρακλή Στέφανο Πολύζο που διδάσκει βόλεϊ και ήθος. Επίσης αδικείται από το άρθρο ο Φοίβος Μελισσίων, και η μη αναφορά για το βόλεϊ υψηλού επιπέδου που έπαιξε. Τέλος δεν υπάρχει αναφορά για την καταπληκτική φιλοξενία από πλευράς Αγίου Δημητρίου.

    Λείπει - ελπίζω από λάθος - το όνομα του προπονητή του Αγίου Δημητρίου: (Νικολακόπουλος Κ. την στιγμή που όλοι οι άλλοι αναφέρονται!)

    Όσον αφορά την χρυσή βίβλο των παγκορασίδων της ΕΣΠΑΑΑ:
    Λείπουν οι πρωταθλητές 2010 και 2011 λες και πέρασαν 3 αιώνες από τότε και χάθηκαν τα στοιχεία.
    2010:1ος Ηλυσιακός 2ος Ηρακλής Κηφισιάς 3ος Άγιος Στέφανος
    2011:1ος Ηλυσιακός 2ος Νέοι Βύρωνα 3ος Ηρακλής Κηφισιάς

    Και το απίστευτο ρεκόρ του Ηρακλή Κηφισιάς:
    στα τελευταία 14 χρόνια πήγε 13 φορές στο final four κερδίζοντας 10 χρυσά, 2 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλιο!

  • Comment Link ενας φιλοσ Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 07:01 posted by ενας φιλοσ

    Ο Ηρακλης Κηφισιας ειχε φετος και στα 3 πρωτθληματα της ΕΣΠΠΑΑΑ συμμετοχη στην τελικη φαση (πρωταθλητης κορασιδες -πανκιρασιδες)και αυτο γινεται για πολλα χρονια.Αρα δεν ειναι τυχαιο και δειχνει
    την σωστη δουλεια που γινεται στο συλλογο απο διοικηση και αξιους προπονητες ωστε να μην παει χαμενος ο κππος των αθλητριων και οι θυσιες των γονιων τους.Σε καποιους μεγαααααααλους συλλογους παραγοντες και εφορισκοι κανουν επιλογες μονο για δημοσιες σχεσεις με γονεις και προπονητες για αυτο και δεν εχουν αποτελεσμστα στις υποδομεες τους.Ας ειναι καλα ο προεδρος που εχει χρηματα..........