Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
11-04-2014 21:58

Νίκη Αιγινίου: «Συγχαρητήρια κύριε Μαυρομάτη»

Μετά την απόρριψη της  προσφυγής της Νίκης Αιγινίου από το ΑΣΕΑΔ (για τον αποκλεισμό της από το Πρωτάθλημα Εφήβων), η ομάδα του Αιγινίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη.


Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του ΜΑΣ ΝΙΚΗ Αιγινίου «συγχαίρει» μέσω του τύπου τον κύριο Μαυρομάτη και τα μέλη της ανάπτυξης του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. για την περιφανή τους νίκη στο ΑΣΕΑΔ.

Είστε πράγματι άξιοι συγχαρητηρίων που αποκλείσατε την ομάδα μας (Πρωταθλήτρια Κεντροδυτικής Μακεδονίας) από την προημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Καταστρατηγήσατε λοιπόν την απόφαση της προκήρυξης που εσείς οι ίδιοι εκδώσατε το καλοκαίρι για την διαιτησία, δίνοντας το δικαίωμα στις Ενώσεις να κάνουν τα πρωταθλήματα τους με ανεπίσημους διαιτητές.

Και ενώ αποκλείσατε την ομάδα μας, δεχτήκατε τη συμμετοχή πρωταθλητριών ομάδων, εφήβων από ενώσεις που διεξήγαγαν τα πρωταθλήματά τους με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, με ανεπίσημους διαιτητές, πράγμα που μπορούμε να αποδείξουμε ανά πάσα στιγμή, παίζοντας έτσι το παιχνίδι του Προέδρου της ένωσης Διαιτητών Κ. Δ. Μακεδονίας. Ο άνθρωπος αυτός κατήγγειλε την επικύρωση του αντίστοιχου πρωταθλήματος και σας παρέσυρε είτε βγάζοντας απωθημένα στο Δ.Σ. της ένωσης είτε για να προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομά του παίζοντας βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες αθλητών – γονέων – παραγόντων που μοχθούνε καθημερινά για το βόλεϊ.

Η Εφηβική μας ομάδα έδωσε 5 παιχνίδια με κανονικούς διαιτητές και ένα μόνο αγώνα με ανεπίσημους διαιτητές, αγωνιζόμενη με την τελευταία ομάδα στη βαθμολογία σε ένα παιχνίδι άνευ βαθμολογικής σημασίας. Παραβλέπετε την ουσία που είναι ο αγώνας των σωματείων σε όφελος των προσωπικών σας μικροσυμφερόντων.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που πιστέψαμε στις προηγούμενες εκλογές της Ε.Ο.ΠΕ; Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βλέπει παντού φαντάσματα, προφανώς από την ανασφάλεια που τον διακατέχει. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που λαϊκίζοντας, στην προσπάθειά του να εκμαιεύσει ψήφους, θέσπισε, με απαράδεκτο τρόπο το καρτολίνο. Σαφώς και μας βρήκε σύμφωνους το καρτολίνο, όχι όμως στη μέση της περιόδου, εκβιάζοντας μάλιστα τα σωματεία της Α1 ότι αν δεν πληρώσουν δεν θα τους επιτραπούν οι μεταγραφές το Δεκέμβριο.

Κόπτεστε δήθεν για την ανάπτυξη αλλά:

> χρησιμοποιείτε μεθόδους και προγράμματα που μας παραπέμπουνε δεκαετίες πίσω.

> Στερείτε με το έτσι θέλω το δικαίωμα σε ομάδες να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Εφήβων πατώντας πάνω στους κόπους όλων των εμπλεκομένων στο σύλλογό μας ανθρώπων.

> Επιβραβεύετε σύλλογο της Κ.Δ. Μακεδονίας που απέσυρε την αντίστοιχη αγωγή για το πρωτάθλημα Νεανίδων, δίνοντάς τους τη διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού, της εθνικής γυναικών στην έδρα του.

Θέλετε αυλικούς γύρω σας. Εμείς για λόγους δεοντολογίας, αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού δεν ανήκουμε στην κατηγορία αυτή.

Δυστυχώς όπως και εμείς, η πλειοψηφία των σωματείων, σας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Λυπόμαστε πραγματικά για την κατάντια αυτή, για την κατρακύλα του αθλήματός μας που δεν είναι μόνο απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας.

Το βόλεϊ έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα και γνώση, ανθρώπους που να εμπνέουν. Σίγουρα δεν είστε ένας από αυτούς. Λυπόμαστε που σας ψηφίσαμε.

16 σχόλια

  • Comment Link Ιωάννης Παππάς Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04 posted by Ιωάννης Παππάς

    @Αναγνώστης: Θα σας δώσω σαφή στοιχεία και μπορείτε να κρίνετε. Στη συγκέντρωση με τον Κο Μαυτομάτη είχε αναφερθεί πως αν προσβάλει κάποιος από τα σωματεία το πρωτάθλημα και δεν αναγνωρίσει τον πρωταθλητή, τότε δε θα γίνει δεκτή μία τέτοια ενέργεια. Ωστόσο δεν είχε τεθεί, στο ίδιο τραπέζι, η μη αναγώριση του πρωταθλητή από έναν διαιτητή. Υποτιθέμενο άνθρωπο του βόλεϊ, εκμεταλλευόμενος της ιδιότητα του ως διαιτητής. Και μένουμε όλοι άφωνοι. Και προσπαθούμε να αναρωτηθούμε διεξοδικά, φτάνοντας στο καίριο ερώτημα που απαντάει στην ερώτηση σας Κε Αναγνώστη. Πώς λειτουργεί ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ; Ο θεσμικός ρόλος του Κυρίου Μαυρομάτη είναι η υπηρεσία του προς τα σωματεία ή η εξυπηρέτησή του σ’ έναν άνθρωπο που προσέβαλε το πρωτάθλημα μας ως διαιτητής (ξεχνόντας τη συμφωνία όλων των σωματείων πριν από το πρωτάθλημα). Γιατί ο Κος Μαυρομάτης αγνοεί πάνω απ’ όλα τα παιδιά, στηρίζοντας μία τομαροκεντρική ενέργεια ενός ατόμου που διαφαίνεται να βγάζει αποθημένα προς την Ένωση Σωματείων ΚΔ Μακεδονία και τον σύλλογό μας; Τί είδους ξεπεσμός είναι αυτός; Είναι σα να αδειάζει τη θεσμικότητα του ιδίου του ρόλου του.
    @Είτε Έτσι, Είτε Αλλιώς: Όπως ακριβώς το είπατε. Ξεχείλησε το ποτήρι. Σε πικνό χρόνο συνέβησαν διάφορα. Αντιδρούμε για το καρτολίνο που μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά ετέθη απολύτως εκβιαστικά περίπου πριν από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Αντιδρούμε για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας ομάδας μας. Αντιδρούμε, σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, για την ανάπτυξη• της οποίας τα απαρχαιωμένα εργαλεία έχουνε σκουριάσει εδώ και καιρό, ωστόσο οι “ειδικοί” επιμένουν να τα χρησιμοποιούν.
    Η ανεπάρκεια για τις λύσεις προβλημάτων, φίλοι μου, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το Αιγίνιο δε ρίχνει πυροτεχνήματα. Εδώ, θα βρείτε ανθρώπους που έχουνε δώσει, κατ’ αντιστοιχεία των εισοδημάτων τους, περιουσίες ολόκληρες για την πετοσφαίριση. Και δεν παρουσιάζω τον κόσμο μας ως κοινωνία ευεργετών. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Ποτέ δεν υπήρξε. Αυτογνωσία έχουμε και ό,τι προσφέρει εδώ, η κοινωνία, το κάνει άδολα και από χρέος προς ένα ωραίο άθλημα που είναι το βόλεϊ, αλλά και προς τους αθλητές μας. Τα στρεβλά δε θα τα βρείτε εδώ. Και μία τελευταία συμβουλή, παρ’ όλο που δε μου αρέσει να δίνω. Μην ενημερώνεστε μέσα από άτομα-φερέφωνα. Δεν είναι η δουλειά τους να γνωρίζουν, αλλά να μεταφέρουν. Ελπίζω να μην αναγκαστώ να συνεχίσω τα σχόλια. Εκτός του ότι μου είναι δύσκολο να ερμηνεύσω το βόλεϊ μέσα από «την ματιά του Κυρίου Μαυρο-μάτι», πρέπει να «ξεσκονίσω» και μερικές γνώσεις για τα επαναληπτικά του εγγονού μου στη φυσική αμέσως μετά το Πάσχα. Ήδη έχασα πολύ χρόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο. Καλή Ανάσταση (πρωτίστως πνευματική) και Καλό Πάσχα προς όλους.

  • Comment Link Αναγνωστης Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 09:45 posted by Αναγνωστης

    Δεν μας απαντήσατε ακόμα.

    Τελικά ποιος λέει ψέματα;

    Εσείς ή ο Μαυρομάτης;

    Είχατε συμφωνήσει πριν, όπως λέει ο Μαυρομάτης, ή δεν είχατε συμφωνήσει πριν;

    Είναι σημαντικό να μας απαντήσετε σε αυτό, για να ξεκαθαρίσει περισσότερο η κατάσταση.

    Και μην απαντήσετε με τα γνωστά που κάνουν όλοι τα .

    Είτε Ναι είτε Όχι..

  • Comment Link ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 09:18 posted by ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ

    Κε Παππα,
    όταν καποιος μιλάει για συμφέροντα, δεν τα εννοεί απαραίτητα με την έννοια που δώσατε εσείς αμέσως. Εννοεί προφανώς το οτιδήποτε αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την δική σας ομάδα/σύλλογο, είτε έχετε δίκιο, είτε όχι στις διαμαρτυρίες σας.

    Αυτό που θέλω να πω είναι:
    Μέχρι να συμβεί αυτό το γεγονός εις βάρος της ομάδας σας (δίκαιο ή άδικο, δεν παίζει ρόλο αυτή την στιγμή) εσείς και ο Κος Αυλίδης και ολόκληρο το συμβούλιο της Νίκης Αιγινίου,(που όπως τώρα λέτε, καταλάβατε έστω και αργά το λάθος σας του να ψηφίσετε Μαυρομάτη), ήσασταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο διοίκησης της Ομοσπονδίας; Και συμφωνούσατε με τα περισσότερα από όσα έκαναν;;
    Διότι αν μεν ήσασταν ευχαριστημένοι, τότε είναι παράλογο για ένα γεγονός και μόνον, να αρχίζετε να καταφέρεστε τόσο έντονα εναντίον τους.
    Αν πάλι δεν συμφωνούσατε, τότε γιατί δεν είχατε βγει πιο νωρίς να καταγγείλετε, όλα τα κακώς κείμενα; (και μη μου πείτε ότι τα βλέπατε, αλλά τώρα ξεχείλισε το ποτήρι...)

    Αρα και στην μία και στην άλλη περίπτωση βρίσκεστε εν αδίκω!!

    Βέβαια θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά να καταλάβει κανείς το ΛΑΘΟΣ του....
    Το θέμα είναι τι θα κάνετε από δω και πέρα για να μας αποδείξετε ότι οι διαμαρτυρίες σας δεν ήταν ένα πυροτέχνημα..

  • Comment Link Ιωάννης Παππάς Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 02:23 posted by Ιωάννης Παππάς

    @Νομικός: Υβριστική είναι η στάση σας απέναντι στο ηθικό και αξιολύπητη η εμμονή σας σε παρωπίδες διαμορφωμένες από τους οικείους σας. Καθώς ως λέει η ανακοίνωση "καταστρατηγήσατε λοιπόν την απόφαση της προκήρυξης που εσείς οι ίδιοι εκδώσατε το καλοκαίρι για την διαιτησία, δίνοντας το δικαίωμα στις Ενώσεις να κάνουν τα πρωταθλήματα τους με ανεπίσημους διαιτητές". Δηλαδή, αυτό που αναφέρεται (επειδή νομίζω πως δεν καταλάβατε ή δεν διαβάσατε την επιστολή) είναι πως ο Κος Μαυρομάτης λειτούργησε σαν Σκοτσέζικος καιρός. Ο οποίος, αν δε σου αρέσει, μπορείς να περιμένεις πέντε λεπτά και θα αλλάξει. Εμείς, καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, κάνουμε παραγοντισμό στον αθλητικό τομέα χωρίς να επιζητούμε την παραμικρή υλική απολαβή για ιδιοτελείς σκοπιμότητες και οφίκια. Κι είμαστε χαρούμενοι και πλήρεις γιατί τα παιδιά μας χαίρονται μέσα από αυτό. Εσείς οι άμεμπτοι, νόμιμοι και ηθικοί μπορείτε να συνεχίσετε να κολακεύετε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ. Ευτυχώς όμως διακρίνω και ένα στίγμα ντροπής, καθώς το κάνετε ανώνυμα, που σημαίνει ότι τηρείτε και τις ανάλογες αποστάσεις από τον Κο Μαυρομάτη. Η ουσία, βέβαια, είναι πως η δική μας η δουλειά στο χώρο του βόλεϊ είναι άλλη και η δική σας άλλη. Χάος βαθύ, άβυσσος, ανάμεσα μας και είναι κι αυτό μιά κάποια ικανοποίηση· αν όχι επιβράβευση.

  • Comment Link Νομικoς Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 23:45 posted by Νομικoς

    Εσείς παραβιάσατε τον αθλητικό νόμο και αντί να το παραδεχτείτε βγάζετε μια ανακοίνωση με ύβρεις..Η ουσία είναι ότι παραβιάσατε τον αθλητικό νόμο!!!Δεν τον παραβίασε ο Μαυρομάτης...