Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-02-2014 21:50

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου με τις επιτυχίες της Ελλάδος στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και φυσικά για τους τίτλους του Ολυμπιακού στα δυο αυτά αθλήματα. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π στο ΣΕΦ έχει κατακτήσει και τους δυο Ευρωπαϊκούς του τίτλους στο βόλεϊ. Το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 και το Top Teams Cup το 2005. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έπαιξε επίσης  τον σπουδαίο τελικό με την  Μεσατζέρο Ραβένα το 1992.

Ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια επέστρεψε στις πρώτες ημέρες του 2014 στο ΣΕΦ και στην αίθουσα 6 για να "στεγάσει" την Ακαδημία του και τα όνειρα όλων για ανάδειξη της νέας σπουδαίας γενιάς του Ελληνικού βόλεϊ μέσα από τις προπονήσεις στο Στάδιο του Φαλήρου. Η Ακαδημία βόλεϊ του Ολυμπιακού λειτουργεί ξανά και στοΣΕΦ (εκτός από το Κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη) και ο Δημήτρης Καζάζης με τον Γιάννη Νικολάκη επισκέφτηκαν την ιστορική αίθουσα για να δουν από κοντά τα νέα ταλέντα και να τους δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Καζάζης: «Εύχομαι από εδώ να βγουν τα νέα αστέρια»

Τόσο το 1992 όσο και το 1996, στους δυο Ευρωπαϊκούς τελικούς, μέλος της Θρυλικής ομάδας ήταν ο  τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης. Ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην ιστορική αίθουσα και όταν άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε το γήπεδο όπου πέρασε τα καλύτερα του χρόνια πραγματικά συγκινήθηκε. «Έχω ζήσει το ΣΕΦ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Εδώ σ’ αυτή την αίθουσα και γενικά στο ΣΕΦ έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Ολυμπιακό και με την εθνική ομάδα. Εδώ προπονούμασταν με τον Ολυμπιακό. Αυτή η αίθουσα μου φέρνει στο μυαλό ωραίες αναμνήσεις. Είναι ευκαιρία εδώ να χτιστεί το μέλλον του Ολυμπιακού.Από εδώ μέσα εύχομαι να βγουν τα νέα αστέρια του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας και στους άνδρες και στις γυναίκες. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, να έχουμε αθλητές μέσα από τα «σπλάχνα» του συλλόγου», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Καζάζης και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρες και προσωπικότητες και πρέπει όλοι οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά προς τα σπορ». Ο Δημήτρης Καζάζης μίλησε και για τις ελπίδες που έχουμε να δούμε ξανά μια νέα σπουδαία φουρνιά στο ελληνικό βόλεϊ: «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Υπήρξε ένα μεγάλο κενό στην παραγωγή παιδιών και ταλέντων. Αυτό το πληρώνουμε αυτή τη στιγμή αφού βλέπουμε πως ο μέσος όρος ηλικίας των πρωτοκλασάτων αθλητών είναι μεγάλος. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να ξεκινήσουμε για να δημιουργήσουμε τη νέα βάση της εθνικής ομάδας».

Νικολάκης: «Το ΣΕΦ να γίνει σημείο αναφοράς»

Ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ Γυναικών Γιάννης Νικολάκης κουβαλάει και αυτός στις πλάτες του μια τεράστια ιστορία και μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι των Ακαδημιών. «Η κίνηση του Ολυμπιακού να έρθει στο ΣΕΦ είναι πολύ επιτυχημένη. Εδώ ο Ολυμπιακός έχει γράψει χρυσές σελίδες της ιστορίας του στο μπάσκετ και έχει κατακτήσει και δυο ευρωπαϊκά τρόπαια στο βόλεϊ. Πολλοί αθλητές του από εδώ βγήκαν και έπαιξαν στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά της Ακαδημίας μας είναι στο ΣΕΦ. Μέσα από εδώ ελπίζω τα επόμενα χρόνια να βγουν τα παιδιά που θα στελεχώσουν τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία ομάδα.  Κυρίως στο γυναικείο βόλεϊ έχουμε πάρα πολλά παιδιά σ’ όλη την Ελλάδα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει πολύ καλά αποτελέσματα από πλευράς τίτλων και αυτό φέρνει νέα παιδιά στο σύλλογο», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Νικολάκης και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Νομίζω ότι οι ομάδες που καλλιεργούν φυτώρια έχουν μέλλον. Έχουν προοπτική να επιβιώσουν. Στις εποχές που ζούμε εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Με σωστό προγραμματισμό σε όλα τα επίπεδα να δούμε τον Ολυμπιακό να βγάζει δικά του παιδιά σε όλα τα σπορ. Η οικογένεια και ο μικρός αθλητής βλέποντας ένα καλό γήπεδο σημείο αναφοράς θα έρθει κοντά μας».

Τα τμήματα που λειτουργούν στο ΣΕΦ είναι Τζούνιορ για Αγόρια και Κορίτσια ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Οι ημέρες και ώρες των τμημάτων θα είναι :Αγόρια : Δευτέρα 17:00 - 18:30, Τετάρτη 17:00 - 18:30 Σάββατο 09:30 - 11:00. Κορίτσια : Τρίτη 17:00 - 18:30,  Πέμπτη 17:00 - 18:30  Σάββατο 11:00 - 12:30.. Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210-4190902-03.