1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2022 21:35

ΕΣΑΠ: Aνακοίνωσε επιστροφή στα πλέι οφ για τη Volley league -τι θα γίνει με Λιγκ καπ και Σούπερ καπ

Την επιστροφή στα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 και μίνι πρωτάθλημα για τον υποβιβασμό για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10, αποφάσισε να επαναφέρει για τη Volley League, το Δ.Σ της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει 22/10 αλλά και το σύστημα διεξαγωγής, Λιγκ καπ «Νίκος Σαμαράς» 2022-23, αναφέρει:

Πρωτάθλημα Volley League 2022-23

Στην Α φάση θα αγωνιστούν οι 10 ομάδες. Θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 18 αγωνιστικές της Α φάσης θα είναι χωρισμένες σε δύο γύρους. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, 9 εντός έδρας, 9 εκτός έδρας.

* Στην Β φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μετά την 18η αγωνιστική. * Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν σε πλέι οφ. Τόσο οι ημιτελικοί (1-4) όσο και οι τελικοί (1-2) που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα παιχτούν στις 3 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και θα ακολουθήσουν εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα κάθε ομάδας.

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην 5η και στην 6η θέση μετά την 18η αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους για την 5η θέση που οδηγεί στο Βαλκανικό Κύπελλο ή υπό προϋποθέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις θέσεις από 7η έως 10η θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την Α΄φάση. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μείνουν στην κατηγορία και δύο θα υποβιβαστούν στην Pre League.

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2022-23

Στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα συμμετάσχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία και ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην 7η θέση της σεζόν 2021-22. Θα γίνει κλήρωση που θα προκύψουν δύο ζευγάρια τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στη Β΄φάση. Πιθανότατα και οι δύο αγώνες κάθε ζευγαριού να γίνουν σε κοινή έδρα για να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Στην Β΄φάση θα συμμετάσχουν οι 2 ομάδες που θα προκριθούν από την Α΄φάση και οι 6 πρώτες ομάδες της κατάταξης του πρωταθλήματος 2021-22. Θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια και θα γίνουν διπλοί αγώνες εντός – εκτός έδρας. Η ημιτελική και η τελική φάση θα έχει διπλούς τελικούς, ενώ στο Δ.Σ. της 2/8 θα συζητηθεί η περίπτωση να γίνει φάιναλ-4.

 

Κλήρωση – Έναρξη

Η κλήρωση του πρωταθλήματος και των ζευγαριών της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα γίνει στην Σκύδρα τον Σεπτέμβριο.

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Το πρωτάθλημα Volley League 2022-23 θα αρχίσει 22 Οκτωβρίου 2022.

Η Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα αρχίσει 15 Οκτωβρίου 2022.

Σούπερ Καπ

Κανονικά θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ 2022-23 μεταξύ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και του κυπελλούχου ΠΑΟΚ.

Πρώτη διερευνητική επαφή ανέλαβε να κάνει η διοίκηση του Ο.Φ.Η. για να γίνει ο αγώνας στο Ηράκλειο Κρήτης. * Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε όλους τους εκπροσώπους για νομικά ζητήματα και θέματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

* Ζητήματα προκήρυξης του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ και τηλεοπτικά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που προγραμματίστηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ