1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-07-2013 22:29

Έβαλε πρώτα την ηθική και την δέσμευση στην ΚΟΠΕ η ΝΟΑ/Ανόρθωσις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 στη Λεμεσό η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας κατά την διάρκεια της οποίας πάρθηκαν σπουδαίες αποφάσεις και πλέον το κυπριακό βόλεϊ προσβλέπει σε καλύτερες μέρες.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρών του 20 από τα 29 ενεργά σωματεία μέλη της ΚΟΠΕ και αυτό και μόνο αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ.Δαμιανός Χατζηδαμιανού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία τους στην Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια διάβασε την Λογοδοσία της Ομοσπονδίας της περιόδου 2012-13. Ακολούθως διεξήχθη συζήτηση όλων των θεμάτων που
 υπήρχαν στην ατζέντα και πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις οι οποίες κρίνονται ως οι καλύτερες για το κυπριακό βόλεϊ για να κάνει βήματα μπροστά.
Εγκρίθηκαν όλες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των εσωτερικών κανονισμών με πιο σημαντική το νέο μεταγραφικό πλαίσιο που τίθεται σε ισχύ άμεσα και το οποίο ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μιας επιτροπής που όρισε η Ομοσπονδία και την έφερε σε πέρας ώστε να πεισθούν και τα 20 παρόντα σωματεία και να εγκρίνουν ομόφωνα.  «Είναι εκπληκτικό και αποτελεί μεγάλη επιτυχία» ακούστηκε να λέει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.Γιάννος Προκοπίου και όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν αυτή την απόφαση που αλλάζει τα πάντα στο βόλεϊ της Κύπρου.


Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά από αποφάσεις ως αφορά τα πρωταθλήματα Α και Β κατηγορίας ανδρών και γυναικών τα οποία ανοίγουν μια νέα σελίδα του κυπριακού βόλεϊ.

Στη νέα αγωνιστική περίοδο 2013-14 θα ισχύσει ο ίδιος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος ο οποίος κρίνεται πολύ πετυχημένος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρωταθλήτρια Β΄Κατηγορίας γυναικών ΝΟΑ/Ανόρθωσις πετόσφαιρα ενημέρωσε στη Γενική Συνέλευση ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας γυναικών και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της είναι θέμα ηθικής και δέσμευσης προς την ΚΟΠΕ. Ετσι την εντολή για συμμετοχή στην Α΄Κατηγορία πήρε ο δευτεραθλητής Παφιακός ο οποίος βλέπει θετικά το θέμα και θα απαντήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.  

Σε όλα τα πρωταθλήματα Α΄και Β΄Κατηγορίας ανδρών και γυναικών θα ισχύσει νέο βαθμολογικό σύστημα το οποίο προσβλέπει σε αναβάθμιση των πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα το νέο σύστημα βαθμολογίας είναι αυτό που εφαρμόζεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα  αλλά και στους ομίλους διοργανώσεων των Εθνικών μας ομάδων.

Ετσι όταν ένα αποτέλεσμα είναι 3-0 ή 3-1 ο νικητής θα παίρνει 3 βαθμούς και ο ηττημένος 0. Όταν το αποτέλεσμα είναι 3-2 τότε ο νικητής θα παίρνει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1. Το άλλο σημαντικό στοιχείο του συστήματος είναι ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας τότε δεν θα μετρά η διαφορά στα σετ όπως όλοι γνωρίζαμε ως τώρα αλλά ο συνολικός αριθμός στις νίκες και στη συνέχεια σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρά η διαφορά στα σετ κ.ο.κ όπως ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Μια νέα καινοτομία επίσης σε όλα τα πρωταθλήματα είναι ότι πέρα από την διαβάθμιση της 8ηςομάδας από τα πρωταθλήματα Α κατηγορίας ανδρών και γυναικών αλλά και την άνοδο στην Α΄Κατηγορία της πρωταθλήτριας ομάδας Β΄Κατηγορίας ανδρών και γυναικών θα διεξάγεται και ένας αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην έβδομη ομάδα της τελικής κατάταξης Α΄Κατηγορίας ανδρών και γυναικών και στην δεύτερη ομάδα της τελικής κατάταξης Β΄Κατηγορίας ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Αυτό θα δώσει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλα τα πρωταθλήματα.

Τέλος στις διοργανώσεις του Κυπέλλου στην Α΄Κατηγορία ανδρών θα ισχύσουν οι αγώνες νοκ άουτ αλλά σε διπλές συναντήσεις ενώ στην Α΄κατηγορία γυναικών αλλά και στην Β΄Κατηγορία ανδρών και γυναικών οι αγώνες νοκ άουτ θα είναι μονοί με την ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη να είναι η γηπεδούχος.

Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ