Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
09-06-2013 17:21

MVP ο Οικονομίδης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2012-13 η Εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους ΑΜΚΕ ήρθε να προσθέσει και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος μικρών κρατών Ευρώπης.



Στη διοργάνωση αυτή η Κύπρος κέρδισε επίσης και τα 5 από τα 8 ειδικά βραβεία. Καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο πασαδόρος  Ανθιμος Οικονομίδης (είχε εξαιρετική απόδοση στο τουρνουά) ,  καλύτερος επιθετικός και πρώτος σκόρερ  ο Γαβριήλ Γεωργίου, καλύτερος μπλόκερ ο Αγγελος Αλεξίου και καλύτερος λίμπερο ο Μαρίνος Παπαχριστοδούλου. Τα άλλα τρία κέρδισαν ο Τζέϊμι ΜακΧάρντι της Σκωτίας ως καλύτερος σέρβερ, ο Καμίλ Ρισλίσκι του Λουξεμβούργου ως καλύτερος υποδοχέας και ο Λούκα Πούτσι του Σαν Μαρίνο ως καλύτερος πασαδόρος.
Αυτή η επιτυχία είχε μεγάλη αξία για την Κύπρο αφού επιτέλους η Εθνική μας ομάδα η οποία αξίζει να σημειωθεί παίζει το καλύτερο βόλεϊ της ιστορίας της χάρις στην επίμονη και αδιάκοπη δουλειά που κάνει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δεληκώστας, θα κληθεί να παίξει για πρώτη φορά σε όμιλο του τρίτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος τον ερχόμενο Ιανουάριο.