1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-05-2013 23:21

«Χρυσή» κούπα για Κύπρο, ακολουθούν άλλες ...τρεις

Η Εθνική ομάδα γυναικών της Κύπρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ αφού κατέβαλε με 3-0 σετ την γηπεδούχο ομάδα του Λουξεμβούργου.

Το σημαντικότερο σετ του αγώνα ήταν το πρώτο αφού το Λουξεμβούργο έδωσε όλες τους τις δυνάμεις για να ξεκινήσει θετικά τον αγώνα. Ηταν ένα δραματικό σετ στο οποίο η Κύπρος έλεγχε το σκορ και έφθασε να προηγείται με 24-20. Μείωσε το Λουξεμβούργο σε 24-23 αλλά στο τέλος η Κύπρος έπαιξε πιο αποτελεσματικά πήρε το πρώτο σετ με 25-23 κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα.


Στο δεύτερο σετ το Λουξεμβούργο δεν το εβαλε κάτω και εξάσκησε πίεση στην ομάδα μας έχοντας δε και το προβάδισμα με 9-5. Η Εθνική Κύπρου όμως αντέδρασε και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ 15-14 και να ξεφύγει στη συνέχεια 20-16. Το σετ πήρε και πάλι η Κύπρος με 25-19 και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο.

Στο τρίτο σετ τα κορίτσια του Ρουμελιώτη ξεκίνησαν δυναμικά προηγούμενες με 8-1. Η Κύπρος κρατούσε γερά το προβάδισμα και παρά την μείωση του σκορ σε 22-20  καθάρισαν το σετ με 25-22 και τον αγώνα με 3-0 σετ πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μέσα στο Λουξεμβούργο.

Αύριο (1/6) η Κύπρος στοχεύει και στα άλλα τρία μετάλλια, άνδρες στη σάλα και γυναίκες και άνδρες στην άμμο, ώστε να κατακτήσει και τα τέσσερα χρυσά όπως και το 2009 στους 13ους ΑΜΚΕ που έγιναν στην Κύπρο αλλά και για πρώτη φορά εκτός Κύπρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ