Εκτυπώστε τη σελίδα
14-11-2019 17:10

Νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο Γιάννης Λάϊος

Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο πολύπειρος Γιάννης Λάϊος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κυπριακής ομάδας .

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την πρόσληψη του Ελλαδίτη προπονητή Γιάννη Λάϊου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Γιάννη Χριστοφόρου που αποχώρησε χθές, με σκοπό την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας.Ο Γιάννης Λάιος ως πετοσφαιριστής αγωνίστηκε 12 χρόνια στον Ολυμπιακό Πειραιώς και έκλεισε τη καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Η προπονητική του καριέρα είναι ακόμη πιο αξιοζήλευτη αφού κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ως προπονητής του Ολυμπιακού. Υπήρξε προπονητής των εθνικών ομάδων αντρών και γυναικών της Εθνικής Ελλάδας για 10 χρόνια, ενώ θήτευσε για αρκετά χρόνι στο πάγκο του Πανελληνίου αλλά και του Παναθηναϊκού.Ο πολύπειρος Γιάννης Λάϊος  είναι καθηγητής πετοσφαίρισης σε Πανεπιστημιακό επίπεδο  και θεωρείται εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών των τελευταίων δεκαετιών.

Καλωσορίζουμε τον κ. Λάϊο στον ΑΠΟΕΛ και του ευχόμαστε επιτυχίες και με την ομάδα μας."

.Ο επικεφαλής του πετοσφαιρικού τμήματος κ. Ζήνωνας Σεβέρης ανέφερε: « Σαφώς και τη δεδομένη περιόδο οι επιλογές μας για εξεύρεση ικανού προπονητή, που να μπορεί να ηγηθεί του δύσκολου εγχειρήματος αλλαγής δεδομένων και αγωνιστικής ανάκαμψης της ομάδας ήταν περιορισμένες.

Ωστόσο η περίπτωση Γιάννη Λάϊου κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού οι παραστάσεις και εμπειρίες δεκαετιών που έχει είναι αυτές που χρειάζεται τώρα η ομάδα. Το βιογραφικό του μίλα από μόνο του και ευελπιστώ η πρωταγωνιστική του προσωπικότητα να μεταδοθεί σε όλη την ομάδα»

Απo τη πλευρά του ο κ. Λάϊος ανέφερε: «Γνωρίζω οτι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες παρόλο του τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα δεν ήταν καλά.

Η προσπάθεια που κάνω μαζί με τους παίκτες είναι πρώτα να γίνει πιο ουσιαστικό το παιχνίδι μειώνοντας τα λάθη που όπως διαπίστωσα είναι πολλά και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να εφαρμόσουμε ένα πιο γρήγορο σύγχρονο παιχνίδι. Αυτές οι 2 κατευθύνσεις θα δώσουν αποτέλεσμα αφού και οι παίκτες της ομάδας θέλουν να πετύχουν αποτελεσματικότερο παιχνίδι

.Είμαι σίγουρος οτι η κατάσταση που θα βρω θα είναι καλή απο τον προηγούμενο προπονητή με εξαίρεση την ψυχολογία, αφού τους που βαραίνουν οι 3 ήττες ! Θα προσπαθήσουμε μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα και κάθε βδομάδα θα κάνουμε και ένα βήμα σταθερά καλύτερης απόδοσης. Είμαι σίγουρος στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του στόχου!»

 

Σχετικά άρθρα

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Εκπληκτική Πολωνία λύγισε 3-2 τη Βραζιλία και "φουλάρει" για τρίτο χρυσό (vid)

    H Πολωνία  με την φοβερή βοήθεια 12 χιλάδων οπαδών της στο Κατοβίτσε προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 3-2 (23-25, 28-18, 25-20, 21-25, 15-12) επί της Βραζιλίας η οποία είχε να χάσει σε ημιτελικό απο το 2002! Ηταν η τρίτη μυθική πρόκριση των γηπεδούχων στον τελικό του συγκκεκριμένου τουρνουά οπου θα διεκδικήσει το αντίστοιχο χρυσό κόντρα στον νικητή Ιταλίας-Σλοβενίας. Ο σούπερ ημι-τελικός κρίθηκε στο 12-12 του τάι μπρεικ, όταν ένα καρφί του Λεάλ στο φιλέ, μια επίθεση του Σλίβκα και ένα μπλοκ στον Ουάλας διαμόρφωσαν το τελικό 15-12.

  • Ήττα για τον ΑΠΟΕΛ του Μέλκα
    Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπροστά σε 1500 θεατές έχασαν με 3-0 από την Λοκομοτίβ Μπακού στην «A.Y.S. SPORT HALL BAKU» και πλέον επικεντρώνεται στον επαναληπτικό που θα γίνει στο «Λευκόθεο» την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 20:00. Oι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν, αλλά πάλεψαν όλα τα σετ και δεν έδειξαν να υστερούν κατά πολύ από τους αντιπάλους τους.
  • Νίκες για Καλμαζίδη, Μέλκα, Καμπερίδη
    Με νίκη ξεκίνησαν στο κυπριακό πρωτάθλημα ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο Γιάννης Μέλκας και ο Κυριάκος Καμπερίδης.
  • Άψογοι Ζάιτσεφ και Χουαντορένα (video)
    Μπορεί πριν από ένα μικρό διάστημα η Ιταλία να αντιμετώπιζε προβλήματα και κάποιοι παίκτες να αποχώρησαν, όπως είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό το απέδειξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 
  • Το σήκωσε στην Σμύρνη η Ουγγαρία
    Ανάμεσα σε πάνω από 4000 Τούρκους  και με κορυφαία την Σάντορ με 19 πόντους, η Ουγγαρία πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Λιγκ, νικώντας την οικοδέσποινα στο «χρυσό σετ».