1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-04-2013 11:25

«Πάθος και αφοσίωση στον τελικό»

Του Κωνσταντίνου Χρυσίδη
Για τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου στην Κύπρο μεταξύ της ΑΕ Καραβά και της Αναγέννησης Δερύνειας, μίλησε ο αθλητής της ομάδας της ΑΕΚ, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος στο volleynews.gr. Ο Έλληνας πρώην παίκτης του Παμβοχαϊκού τόνισε πως το πάθος και η αφοσίωση είναι τα απαραίτητα ψυχολογικά στοιχεία για να τα καταφέρει η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα εμπειρία που αποκόμισε αγωνιζόμενος στο νησί καθώς και τη σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ξεκινήσαμε εύκολα το κύπελλο. Η Ολυμπιάδα Νεάπολης δήλωσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει κυρίως για οικονομικούς λόγους, όπως και ο Παφιακός. Οι δυο πρώτοι αγώνες με την Ολυμπιάδα, με την οποία κληρωθήκαμε, δεν πραγματοποιήθηκαν. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε περισσότερο για τον πρώτο ημιτελικό με την Ανόρθωση. Κερδίσαμε στο Θεμιστόκλειο και στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πιο εύκολα καθώς είχαμε την ψυχολογία υπέρ μας και το μεγάλο προβάδισμα. Δύο νίκες με 3-1 που μας έδωσαν το εισιτήριο για τον τελικό με την Αναγέννηση Δερύνειας, στη Λάρνακα.

Δουλέψαμε σκληρά για τον τελικό. Θέλουμε το κύπελλο, θέλουμε την πρώτη θέση και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε αν δείξουμε πάθος και αφοσίωση στο παιχνίδι μας. Ένα παιχνίδι, ένας τελικός, όλα ή τίποτα. Ο νικητής παίρνει το κύπελλο. Η Δερύνεια είναι καλός αντίπαλος και δικαίως έφτασε μέχρι εδώ. Είναι ομάδα η οποία έχει κόσμο, έχει έδρα και κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη. Θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε στο μπλοκ γιατί έχουν καλούς επιθετικούς και να μην κάνουμε λάθη στην άμυνα μας. Αυτά εξάλλου είναι και τα δυο στοιχεία τα οποία μας πρόδωσαν στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ μας στο πρωτάθλημα.

Ο πατέρας μου είναι από την Ελλάδα και η μητέρα μου από την Κύπρο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα αλλά την Κύπρο την επισκεπτόμουν παλαιότερα πολύ συχνά. Από την αρχή που ήρθα εδώ για να συνεχίσω το βόλεϊ και να μείνω, δεν μου φάνηκε περίεργα και διαφορετικά. Στην Κύπρο μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω, να βελτιωθώ, να ανεβάσω το επίπεδό μου και να ασχοληθώ αποκλειστικά με το βόλεϊ. Η συμφωνία που έκανα αρχικά ήταν με τον Παφιακό, πέρσι το καλοκαίρι για ένα χρόνο και συνέχισα από 1η Φεβρουαρίου με την ομάδα της ΑΕ Καραβά, δανεικός για την υπόλοιπη σεζόν. Ο Παφιακός είναι μια καλή ομάδα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο της λόγω χρημάτων, φέτος με τις μεταγραφές που έκανε οι φιλοδοξίες που είχε ήταν να βρίσκεται μέσα στους 4 πρώτους ανεξαρτήτως αν δεν τα κατάφερε.

Σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια, τουλάχιστον στην Ελλάδα και στην Κύπρο το επίπεδο πέφτει λόγω έλλειψης χρημάτων και οικονομικής κρίσης. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες ομάδες και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Στην Κύπρο υπάρχουν 8 ομάδες και κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν οι 3-4 πρώτες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οργανωτικά η ΑΕΚ μας παρείχε ότι χρειαζόμασταν όλη τη σεζόν. Η στατιστικολόγος, ο φυσιοθεραπευτής και όλοι οι άνθρωποι του συμβουλίου είναι κοντά μας. Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ