Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
10-01-2018 18:59

Νικολάκης – Βαρατάσης δίδαξαν σε σεμινάριο προπονητικής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο προπονητικής που διεξήχθη στις 3 Ιανουαρίου 2018 στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου δίδαξαν οι Ελλαδίτες προπονητές Γιάννης Νικολάκης και Χρίστος Βαρατάσης.


 

Το σεμινάριο που περιλάμβανε τόσο πρακτική όσο και θεωρία είχε άμεση σχέση με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και οι προπονητές – μέλη του Συνδέσμου προπονητών ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό.


Το σεμινάριο ήταν υποχρεωτικό για την κατάρτιση των προπονητών και ήταν πάρα πολύ χρήσιμο. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο σεμινάριο ήταν τα ακόλουθα:
1. Μοντέλο Ανάπτυξης (Πλάνο, τεχνική, τακτική, Φυσική προετοιμασία)
2. Υποδειγματική προπόνηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης (πρακτική)
3. Επιμέρους ανάλυση ένταξής τους σε προπόνηση πετοσφαίρισης αναπτυξιακών ηλικιών (πρακτική)

Ο εκ των εισηγητών του εδικού προπονητικού σεμιναρίου αναπτυξιακών ηλικιών Γιάννης Νικολάκης ανέφερε ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό η μεγάλη συμμετοχή από Κύπριους προπονητές,. Αυτό δείχνει όπως είπε το ενδιαφέρον στις προσπάθειες της ΚΟΠΕ, αλλά και του Συνδέσμου Προπονητών για την ανάπτυξη του βόλεϊ. Η μορφή του σεμιναρίου σύμφωνα με τον κ. Νικολάκη έδωσε άλλη διάσταση και ήταν άκρως εποικοδομητική.
Αναλύοντας περαιτέρω τα θέματα του σεμιναρίου, ο κ. Νικολάκης είπε ότι «στις αναπτυξιακές ηλικίες πρέπει να δοθεί έμφαση στη φυσική προετοιμασία δηλαδή την αντοχή, τη φυσική κατάσταση και τη δύναμη. Αυτή η προετοιμασία πρέπει να συνδυαστεί με την πρακτική και το βόλεϊ σε αρμονία με τη χαρά και την ψυχαγωγία των παιδιών».
Η ΚΟΠΕ με το Σύνδεσμο Προπονητών θα διοργανώσει τον δεύτερο κύκλο του σεμιναρίου στις αρχές Απριλίου πιθανότατα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.