Εκτυπώστε τη σελίδα
04-11-2017 15:03

Ο Καμπερίδης νίκησε τον Καλμαζίδη

Μεγάλο "διπλό" πέτυχε ο Παφιακός την Παρασκευή (3/11) μέσα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» κερδίζοντας την Ομόνοια με 0-3 σετ και με τη νίκη της τέταρτηςαγωνιστικής ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 πόντους.

Παράλληλα ήταν μια νίκη του Γιώργου Καμπερίδη κόντρα στον Γιαννη Καλμαζίδη στην μονομαχία των δύο ελλήνων προπονητών επί Κυπριακού έδάφους


Ομόνοια – Παφιακος 0-3( 22-25, 23-25, 23-25)

Αγωνιστικά ο Παφιακός ήταν εκπληκτικός και μπροστά σε 350 θεατές έσπασαν το αήττητο των «πρασίνων» τέσσερεις ημέρες πριν τον αγώνα με τους Πολωνούς για τον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς – Λίγκ.

Η ομάδα του Καμπερίδη έχοντας στη σύνθεσή της τον τρομερο Βραζιλιάνο Εβάντρο Ντίας και συμπαραστάτες τους Έλληνες, Ασπιώτη, Παπαδόπουλο, ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και «πάτησε» κορυφή. Αντίθετα, η  επιλογή Φέλιξ Λουϊς αντί του Γκούζμαν δεν έφερε αποτέλεσμα για το «τριφύλλι» του Καμπερίδη.

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες πάλεψαν κάθε πόντο με τον Παφιακό έχοντας στη σύνθεσή του τον νεαποκτηθέντα Εβάντρο Ντίας να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και να τον οδηγεί στο 0-1 σετ με 22-25 σε 33 λεπτά.

Το ντέρμπι έφθασε σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο σετ με τους «πράσινους» να προσπαθούν για την ανατροπή, αλλά η ομάδα του Καμπερίδη επικράτησε στις λεπτομέρειες με 23-25 αυξάνοντας σε 0-2 σετ.

Το παιχνίδι συνέχισε να κυλά στους ίδιους ρυθμούς με τον Παφιακό να κατορθώνει στα καθοριστικά σημεία του τρίτου σετ να ανταποκρίνεται καλύτερα και να κερδίζει με 23-25 «γράφοντας» το τελικό 0-3 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Γ. Καλμαζίδης):Mπέγκρεϊ, Λουϊς,Αλεξίου,Σιντιμπέ,Αχ. Πετρακκίδης,Προδρόμου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Αυγ. Σαββίδης – Σ. Πετρακκίδης.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Κ. Καμπερίδης): Ευσταθίου,Οικονομίδης,Nτίας,Παπαδόπουλος,Ασπιώτης, Τοντόροβιτς – Λίμπερο: Αντωνίου. –Αλλαγές: Πλατρίτης.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια

 

Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ 3-0 (25-14, 25-18, 25-19)

Η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε την πορεία – «τρένο» που άρχισε μετά την πρεμιέρα. Παίζοντας ωραίο βόλεϊ κατέβαλε τον μέχρι χθές αήττητο ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ και το ξεπέρασε στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στην παρουσία 200 θεατών τους «γαλαζοκίτρινους» που υστέρησαν.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγώνα θέλοντας να δείξει ότι έχει το πάνω το χέρι. Σε σχεδόν 25 λεπτά κέρδισε το σετ με 25-14, αφού αρχικά προηγήθηκε 21-07. Το ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε καθόλου λύσεις στο σετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο σετ το οποίο έλεγξαν σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, άνκαι οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί. Τελικά, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου κέρδισε με 25-18 και αύξησε το προβάδισμά της σε 2-0 σετ.

Δεν διαφοροποιήθηκε το σκηνικό στο τρίτο σετ με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν με 25-19 και να διαμορφώνουν το τελικό 3-0.

Νεα Σαλαμίνα (Αντ. Κωνσταντίνου): Κασαμπαλής, Βανέγκας,Ζηκάκης, Γεωργίου,Κορνιένκο, Παφίτης – Λίμπερο: Κοπανάροφ. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σιαπάνης.

ΑΠΟΕΛ (Γ. Μέλκας): xρυσοστόμου, Χαλλουμής,Βερίσιμο, Χατζηπαύλου, Λούνα, Πούλκο – Λίμπερο:  Χαμαγιούν.- Αλλαγές: Κυπριανού, Π. Χρυσοστόμου.



Ολυμπιάς Φρ.Pokka AE Kαραβά 0-3 (23-25, 22-25, 19-25)

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας πανηγυρίζει η Pokka ΑΕ Καραβά που κέρδισε μέσα στη σάλα του Γυμνασίου Αθλοπαιδειών «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος την Ολυμπιάς με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Λέτσιεφ συνδύασε την καλή εμφάνιση με το τρίποντο. Αντίθετα, οι παίκτες του Παύλου Κωνσταντίνου δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ξανά την έδρα τους.  Ο αγώνας έγινε στην παρουσία 100 θεατών.

Όπως αναμενόταν ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο σετ. Καμιά εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να επιβληθεί με την ομάδα της Pokka ΑΕ Καραβά να κατορθώνει στα τελικά στάδια να παίρνει το σετ με 23-25 και να προηγείται με 0-1 σετ.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το δεύτερο σετ με «κοκκινόμαυρους» και «κιτρινόμαυρους» να παλεύουν στα ίσια, αλλά και πάλι η πιο έμπειρη προσφυγική ομάδα να κερδίζει με 22-25 και να προηγείται με 0-2 σετ.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-0 υπέρ της η Pokka ΑΕ Καραβά έπαιξε ορθόδοξο βόλεϊ στο τρίτο σετ και κέρδισε με 19-25 πετυχαίνοντας τη νίκη με 0-3 σετ. Η ομάδα του Φρενάρους πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.(Π. Κωνσταντίνου):
Γεωργίου, Φιλίπας, Αδάμου, Παπέττας, Στέκας, Πέτρου – Λίμπερο 1: Πρωτοπαπάς, Λίμπερο 2: Χρίστου. – Αλλαγές: Αγκέλοφ.

Pokka AE Kαραβα (Nt. Λέτσιεφ): Παναγιωτίδης, Μοράλες,Ράμα, Καρακατσάνης,Ντουγκριαρένκο Χατζηφιλίππου – Λίμπερο: Αχιλλέως.



Ανόρθωση – Αναγέννηση Δερ. 2-3 (29-27, 20-25, 25-22, 17-25, 06-15)

Μετά από μάχη δυόμισι ωρών η Αναγέννηση Δερύνειας κέρδισε την Ανόρθωση μέσα στο «Θεμιστόκλειο» με 2-3 σετ και ανέβηκε βαθμολογικά. Ο αγώνας θύμισε τις περσινές μάχες των δυο ομάδων.

Σε «γκραν – γκινιόλ» μετατράπηκε ο αγώνας στο «Θεμιστόκλειο» στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες που μας έχουν συνηθίσει σε αγώνες ντέρμπι έδωσαν τα πάντα με την Ανόρθωση τελικά να κερδίζει με 29-27σε 40 λεπτά στις λεπτομέρειες. Η Ανόρθωση προηγήθηκε με 1-0, όμως η Αναγέννηση έδειξε τις αρετές της.

Η Αναγέννηση επέστρεψε στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε τον αγώνα. Με περισσότερες δυνάμεις οι «πράσινοι» του Παμπακά κέρδισαν με 20-25 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα με το 1-1.

Οι «κυανόλευκοι» του Γιαπάνη κατάφεραν να αντιδράσουν και ξαναπήραν το προβάδισμα με 2-1 αφού στο τρίτο σετ κέρδισαν με 25-22.  Το σετ κρίθηκε ξανά στις λεπτομέρειες.

Ένα σου ένα μου μετατράπηκε ο αγώνας αφού στο τέταρτο σετ η Αναγέννηση έπαιξε πολύ καλύτερα υπό το βάρος του 1-2 σε βάρος της, κέρδισε  17-25, ισοφάρισε 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι – μπρέικ.

Το πέμπτο  σετ η Αναγέννηση ήταν ανώτερη και αφού εξασφάλισε διαφορά πήρε το τάι – μπρέικ με 06 -15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.

Ανόρθωση (Γ. Γιαπανης):
Kνέζεβιτς, Ματσέι,Παλχαρίνι, Κολάς,Σόρενσεν , Κοντός – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. – Αλλαγές: Μιλτιάδου, Γκράμεσφορντ.

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Μ. Παμπακάς):  Χριστοφή, Νόσοφ,Καραγιάννης, Ροντόλφο,Γκρόενβελντ,Κ. Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Xρ. Παπαϊωάννου.

Στη βαθμολογία μετά τη συμπλήρωση της 4ης αγωνιστικής προηγείται ο Παφιακός με 10 βαθμούς και ακολουθούν: Nέα Σαλαμίνα και Ομόνοια με 09, ΑΠΟΕΛ με 08, Αναγέννηση Δ. με 05, Ανόρθωση με 04, Pokka ΑΕ Καραβά με 03, ενώ η Ολυμπιάς Φρ. δεν έχει βαθμό.

Σχετικά άρθρα

  • Εσθονία: Πάτησε κορυφή η Σααρέμα του Καλμαζίδη
    Από νίκη σε νίκη καλπάζει η Σααρέμα του Γιάννη Καλμαζίδη. Ο επιτυχημένος τεχνικός μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα της Εσθονίας, κατάφερε να την μεταμορφώσει και μετά την ήττα στο ντεμπούτο του από την Ταλίν, η Σααρέμα έχει κάνει ένα εκπληκτικό σερί τεσσάρων νικών.
  • Κυριάκος Καμπερίδης: «Κοιτάξαμε στα μάτια ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο»
    Στο πάθος των παικτριών του αλλά και στις λεπτομέρειες, (κυρίως στο τάι μπρέικ), στάθηκε ο Κυριάκος Καμπερίδης μετα τη λήξη του ντέρμπι των «αιωνίων».
  • Ο αυτοκράτορας του γυναικείου βόλεϊ των 23 τίτλων επέστρεψε στα σαλόνια της Volley League
    Στα σαλόνια της Volley League επέστρεψε και πάλι ο Παναθηναϊκός, μετά από δύο χρόνια απουσίας, καθώς στον δεύτερο τελικό πλει οφ στην Πρι Λιγκ, επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και με 2-0 νίκες συνολικά, πήρε το δεύτερο εισιτήριο ανόδου μαζί με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. «Ο Παναθηναϊκός των 23 τίτλων στην Volley League γύρισε για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ο Τάκης Μαλακατές.
  • Πρεμιέρα με νίκη για τον Γιάννη Καλμαζίδη στο Λίβανο
    Η Σπιντμπολ Τσέκα του Γιάννη Καλμαζίδη επικράτησε με 3-0 της Κνατ στον πρώτο της αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα Λιβάνου…
  • Η μεγάλη επιστροφή της Κουντουρά στον Παναθηναϊκό
    Μετά την Μαρία Οικονομίδου, ο Παναθηναϊκός έκανε και δεύτερο «μπαμ» με την ανακοίνωση της απόκτησης της Έλενας Κουντουρά. Η 26χρονη πασαδόρος (1.92) επιστρέφει έπειτα από έξι χρόνια στο «τριφύλλι» μετά από σημαντική καριέρα στο εξωτερικό (Ουγγαρία-Ελβετία) και αναλαμβάνει την μπαγκέτα του «μαέστρου» για να οδηγήσει τις «πράσινες» στην κορυφή της Pre League και στην άνοδο στην Α1 γυναικών.