Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
26-05-2017 09:21

«Μάθημα» από τις καλύτερες για την Κύπρο

Λύγισε στην αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης η Κύπρος και υπέκυψε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα 3-0  στη Σερβία κατά την τρίτη ημέρα του Β' Προκριματικού Ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών.


Έστω και χωρίς τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο Τιγιάνα Μπόσκοβιτς, Μπράνκιτσα Μιχαΐλοβιτς, αλλά και την κεντρική Στεφάνα Βέλκοβιτς και το λίμπερο Σίλβιγια Πόποβιτς, η Σερβία απλά δεν παιζόταν. Η "μικρή" Κύπρος απέναντι στο θηρίο της Σερβίας που προέρχεται από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 και του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 εξ αρχής ηταν καταδικασμένη.

Αφού έχασε τα δύο πρώτα σετ με χαρακτηριστική άνεση σε μόλις 37 λεπτά, η Κύπρος στάθηκε λίγο καλύτερα στο τρίτο, με την Κατερίνα Ζακχαίου να κόβει τις Σέρβες στο μπλοκ δύο φορές και την Άντρη Ιορδάνους άλλη μία. Με 10/32 επιθέσεις στο συγκεκριμένο σετ κατάφερε να ανεβάσει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Η Ζακχαίου ήταν η πρώτη σκόρερ της Κύπρου στον αγώνα με 7 ποντους, με τις Έρικα Ζεμπύλα και Άντρεα Χαραλάμπους να προσθέτουν από άλλους πέντε η κάθε μία.

Ο αδυνατος κρίκος της Κύπρου ήταν για μία ακόμη φορά η υποδοχή, με τη Σερβία να παίρνει 12 απ' ευθείας άσσους (τους 11 στα δύο πρώτα σετ).

"Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και τα κορίτσια έκαναν το καθήκον τους και αποκόμισαν τεράστιες εμπειρίες για τη συνέχεια", είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πατσιάς. "Αυτό που κρατώ από τον αγώνα και με ικανοποίησε είναι ότι όποτε είχαμε καλή υποδοχή κερδίζαμε πόντο, όποτε σπάζαμε την υποδοχή τους η άμυνά μας λειτούργησε".

Τα σετ: 3-0 (25-10, 25-12, 25-15)

ΣΕΡΒΙΑ (Ζόραν Τέρζιτς): Αντονίγεβιτς 4, Μαλαγκούρσκι 9, Νίνκοβιτς 10, Μπιέλιτσα 11, Μπούσα 7, Στεβάνοβιτς 4 / Μπλαγκόγεβιτς (λ, 56% υπ), Μ. Πόποβιτς 6.
ΚΥΠΡΟΣ (Πέτρος Πατσιάς): Κ. Ζακχαίου 7, Ιωάννου, Ζεμπύλα 5, Μανίταρου 1, Χαραλάμπους 5, Χατζηκωνσταντα 2/ Δαυΐδ (λ, 38% υπ), Ε. Λεωνίδου (λ), Α. Ζακχαίου, Ιορδάνους 3, Ι. Λεωνίδου.