1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-10-2016 23:33

Ο Απόλλωνας νικητής του κυπριακού Σούπερ Καπ

Μετά από ένα σούπερ τελικό αντάξιο της δυναμικότητας των δυο ομάδων ο Sabbianco Απόλλων κατέκτησε το 24ο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Γυναικών κερδίζοντας την ισάξια του BetONAlfa ΑΕΛ με 3-2 σετ. Οι κυπελλοπρωταθλήτριες πήραν τον τίτλο ανατρέποντας το 0-2 σετ που έχαναν.
Το παιχνίδι που έγινε στην παρουσία 500 και πλέον φίλων των δυο ομάδων πρόσφερε πάρα πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους. Οι δυο ομάδες έδειξαν ότι είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο τη φετινή σεζόν.

Το παιχνίδι

Πιο ζωντανά μπήκε στον αγώνα η BetOnAlfa ΑΕΛ και με αιχμή την Ρωσίδα Ριπνάγια τρύπησε πολλές φορές το μπλοκ του Sabbianco Απόλλωνα προηγούμενη με 04-10. Η Ρωσίδα ήταν αποτελεσματική και στο σερβίς με δυο άσσους.

Το πρώτο τεχνικό ταιμ – άουτ δεν βελτίωσε τα δεδομένα για τις κοπέλες του Γιάννη Γιαπάνη που κόλλησαν στους τέσσερεις πόντους με συνέπεια οι «γαλαζοκίτρινες» να προηγηθούν 04-12 με την Ριπνάγια να κάνει πολύ καλά σερβίς. Το όπλο του Sabbianco Απόλλωνα Χουντίμα έδωσε λύσεις στην ομάδα της όμως η BetOAnAlfa ΑΕΛ διατηρούσε διαφορά ασφαλείας 07-14 και 09-16.

Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον στη συνέχεια αφού οι «γαλάζιες» επέστρεψαν και αφού έβγαλαν άμυνες βρήκαν λύσεις από τις Ιορδάνους, Αγκούλο και Χουντίμα μειώνοντας στους τρεις πόντους (19-22, 20-23, 21-24). Ωστόσο, οι «γαλαζοκίτρινες» έβρισκαν τρόπο με την Ριπνάγια να τελειώνουν τις φάσεις και να πάρουν το σετ με 21-25. Ταυτόχρονα, η BetOnAlfa ΑΕΛ προηγήθηκε με 0-1 σετ.

Το σετ των ανατροπών

Ο Sabbianco Απόλλων συνέχισε στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ όπως τελείωσε το πρώτο με συνέπεια να εμφανίζεται καλύτερος με πολύ ανεβασμένες τις Ιορδάανους – Χουντίμα. Έτσι προηγήθηκε 08-05. Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου χτύπησε με τις ακραίες Ριπνάγια, Τριφούνοβιτς και τη διαγώνια Mάγντιτς μειώνοντας στον πόντο 10-09.

Αγκούλο και Χουντίμα έδωσαν «αέρα» τριών πόντων στον Sabbianco Απόλλωνα 13-10, αλλά πάλι η Ριπνάγια έκανε τη δουλειά της για την BetOnAlfa ΑΕΛ ανατρέποντας τα δεδομένα με σερί 02-06 15-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ. Το σετ πρόσφερε πολλές συγκινήσεις αφού: Ο Sabbianco Απόλλων είχε σε πολύ καλό «φεγγάρι» την Άντρη Ιορδάνους που συνεπικουρούμενη από την Χουντίμα έφερε την ανατροπή για την ομάδα της 22-19.

Νέα ανατροπή στη συνέχεια αφού η BetOnAlfa ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε λάθος της Αγκούλο και τις πολύ καλές στιγμές της Τριφούνοβιτς και προηγήθηκε 22-23. Οι «γαλαζοκίτρινες» ανέβηκαν και στο μπλοκ με συνέπεια να κερδίσουν το σετ με 23-25 και να πάρουν σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με 0-2 σετ.

«Γαλάζια» υπεροχή και 2-1

Με το βάρος του 0-2 σετ ο Sabbianco Απόλλων μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο σετ και αφού εκμεταλλεύτηκε όλους τους κενούς χώρους τόσο από τον κεντρικό άξονα όσο και από τα άκρα – ανέβηκε η Λαβρούκ προηγήθηκε με 05-00. Η BetONAlfa ΑΕΛ μπήκε μουδιασμένα στο σετ άνκαι κατόρθωσε να αντιδράσει κυρίως με τα τελειώματα των Ριπνάγια, Τριφούνοβιτς.

Η Λαβρούκ συνέχισε να είναι καλή και στην εξίσωση μπήκαν και τα λάθη της BetOnAlfa ΑΕΛ με συνέπεια η διαφορά να μείνει στους πέντε 12-07 για τις «γαλάζιες». Οι κυπελλοπρωταθλήτριες συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και εκμεταλλευόμενες το μπλοκ, την κεντρική αρχηγό Σοφία Μανίταρου αλλά και την Χουντίμα πήραν ντάμπλ – σκορ 16-08, αναγκάζοντας τον Στ. Φραγκέσκου να καλέσει τάιμ – άουτ.

Ο Sabbianco Απόλλων συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και αφού δημιουργούσε συνεχή νταμπλ – σκορ 22-11, 24-12 πήρε καθαρά και εύκολα το σετ με 25-12 μένοντας στον αγώνα αφού μείωσε σε 2-1 σετ.

Ισοφάριση και τάι - μπρέικ

Για τρίτο συνεχή σετ (το τέταρτο) στον αγώνα ο Sabbianco Απόλλων μπήκε καλύτερα. Με ανεβασμένη την ψυχολογία έλεγξε τον ρυθμό και επιθετικά χτυπούσε με την Χουντίμα. Συνέπεια τούτου προηγήθηκε 10-05. Η BetOnAlfa ΑΕΛ προσπάθησε να βρει λύσεις σε αυτό το στάδιο μόνο με την Τριφούνοβιτς.
Οι «γαλαζοκίτρινες» παρά το γεγονός ότι οι «γαλάζιες» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα (11-07, 13-08) έδειξαν σφυγμό και μείωσαν βρίσκοντας λύσεις από την Ριπνάγια σε 14-12.

O Sabbianco Απόλλων δεν ήταν διατεθειμένος για περιπέτειες και αφού ανέβασε την απόδοσή του ξέφυγε στο σκορ και άλλο 22-16 για να πάρει το σετ με 25-19 και να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 2-2. Έτσι το Σούπερ Καπ θα κρινόταν στο τάι – μπρέικ. Καταλυτική στο σετ ήταν η απόδοση της Μανίταρου που έδωσε πόντους και βοήθησε αφάνταστα στο μπλοκ.

Σπουδαίο τάι μπρέικ

Η ομάδα που θα έκανε τα λιγότερα λάθη και θα φαινόταν πιο τυχερή θα πήγαινε το Σούπερ Καπ και αυτό φάνηκε στο τάι μπρέικ όπου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (05-05, 06-06). Ο Sabbianco Απόλλων με άσσο της Αγκούλο, αποτυχημένο καρφί της Ριπνάγια και σέρβις της Ριαλά προηγήθηκε 10-07 και πήρε ψυχολογία. Ωστόσο, η BetOnAlfa ΑΕΛ δεν τα παρατούσε και ήταν στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας 10-10.

Οι κυπελλοπρωταθλήτριες αντέδρασαν ξανά και με πλάσα ττης Μανίταρου προηγήθηκαν 12-10. Οι «γαλαζοκίτρινες» απάντησαν ξανά και ισοφάρισαν με την Παύλου και αφού πήραν πόντο από λάθος της Αγκούλο ισοφάρισαν σε 14-14.

Το Σούπερ Καπ θα κρινόταν στους έξτρα πόντους με τον Sabbianco Aπόλλων να κερδίζει 16-14 και το Σούπερ Καπ με 3-2 μετά από σούπερ ανατροπή.

Τα σετ: 3-2 (21-25, 23-25, 25-12, 25-19, 16-14)

Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. Γιαπάνης): Μανίταρου Χουντίμα, Λαβρούκ, Αγκούλο, Ιορδάνους, Σπύρου – Λίμπερο: Χριστοφόρου, Λίμπερο: Λεωνίδου.
BetONAlfa ΑΕΛ (Στ. Φραγκέσκου): Παύλου, Ριπνάγια, Κωνσταντίνου, Ριαλά, Μάγντιτς, Τριφούνοβιτς, -Λίμπερο: Αγγελοπούλου Αλλαγές: Ταλιαδώρου, Σταύρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ