1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-07-2016 20:24

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία της κυπριακής πετοσφαίρισης (photos)

Για άλλη μια φορά η κυπριακή πετοσφαίριση πρωτοπορεί. Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley U19 2016 μεταξύ 27-31 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Λάρνακας μια λαμπρή τελετή όπου παρουσιάστηκε έκθεση με τίτλο Λάρνακα – Κυπριακή Πετοσφαίριση «Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία της κυπριακής πετοσφαίρισης από το 1928 – 2016.

έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Φωτογραφίες, λάβαρα, τρόπαια, μετάλλια, αναμνηστικό άλμπουμ με όλες τις ομάδες του γυναικείου βόλλεϋ το 1978, ιστορικά συγγράμματα, την ιστορία της μπαλας, και άλλα. Μια μεγάλη συλλογή που μπορεί κάποιος να γνωρίσει την ιστορία του κυπριακής πετοσφαίρισης, την ανάπτυξη και τις επιτυχίες που είχε στη Λάρνακα αλλά και την ιστορία της Πετρολίνα που παρουσίασε την όλη εκδήλωση ενώ στη εκδήλωση δέσποζε η μεγάλη μορφή του Ντίνου Λευκαρίτη.



Στην εκδήλωση βρέθηκαν περίπου 150 άτομα που απόλαυσαν μια λιτή γιορτή που ενθουσίασε τους πάντες. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα πολύτιμα εκθέματα. Χαιρετισμούς στα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν από: Tον Δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου, τον σύμβουλο οικονομικών της Πετρολίνα Ντίνο Λευκαρίτη, τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλη Κρασιά. Ομιλητές της εκδήλωσης ήσαν η σύμβουλο δημοσίων σχέσεων της Πετρολίνα Γεωργία Λευκαρίτη, ο Πρόεδρο Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Φλώρος Νικολάου και η μεγάλη μορφή της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα, αλλά και της γυναικείας κυπριακής πετοσφαίρισης γενικότερα, Βάσω Ξιούρου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ αναφέρθηκε σε όλη την ιστορία του Παγκόσμιου βόλεϊ αλλά και στην ιστορία του αθλήματος στην Κύπρο που άρχισε σε αντίξοες συνθήκες προς το τέλος της δεκαετίας του 1920 και στη συνέχεια έκανε ένα μια αναδρομή στο χρόνο αναφέρνοντας μεγάλες στιγμές που γνώρισε η κυπριακή πετοσφαίριση, την κυριαρχία των Εθνικών μας ομάδων στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης και στις πιο μεγάλες επιτυχίες στο Κύπελλο Άνοιξης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ανέφερε επίσης ότι το beach volley ξεκίνησε σε οργανωμένη βάση το 1987 αλλά το 1993 ανέφερε ότι καθιερώθηκαν οι αγώνες Beach Volley δυο εναντίον δυο παικτών όταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κυπριακής πετοσφαίρισης ο Χρίστος Αγγελίδης (παρευρέθηκε στην εκδήλωση) διοργάνωνε διεθνείς αγώνες στον Πρωταρά.

Τιμητικές διακρίσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν από το Δήμο Λάρνακας η ΚΟΠΕ και η Πετρολίνα. Στη συνέχεια ο Δήμος Λάρνακας τίμησε την Βάσω Ξιούρου στην παρουσία τριών γενεών πετοσφαιριστριών της ΕΠΑ, Πεζοπορικού και ΑΕΚ Λάρνακας. Επίσης, δεν μπορούσε να μην τιμηθεί και ο ακούραστος εργάτης της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα Πολύβιος Σάββα πιο γνωστός ως Πολυβής.

Να σημειωθεί ότι η Λάρνακα μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τις διοργανώσεις του Beach Volley και σε αυτό διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η απόφαση του τέως προέδρου της ΚΟΠΕ Δαμιανού Χ’’Δαμιανού να μεταφέρει την έδρα του Beach Volley στη Λάρνακα.]

Δαμιανός Χατζηδαμιανού: Eξαιρετική σκέψη το Μουσείο

Μιλώντας για την εκδήλωση ο τέως πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δαμιανός Χ Δαμιανού ανέφερε: "Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαίρετη παρουσίαση και έκθεση ιστορικών φωτογραφιών, κυπέλλων, μεταλλίων, λαβάρων και άλλων αθλητικών ειδών ένδυσης ,που προβάλλουν την ιστορία της πετοσφαίρισης της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λάρνακας !

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα, τον φίλο πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Μιχάλη Κρασιά, τον Δήμο Λάρνακας και την εταιρεία Πετρολίνα που παρουσίασε την εξαιρετική αυτή έκθεση!
Με τέτοιες κινήσεις, ενδυναμώνεται η μνήμη μας και η εκτίμηση μας σε όλους αυτούς που έγραψα με το δικό τους μοναδικό τρόπο, χρυσές σελίδες στον Κυπριακό Αθλητισμό και την πετοσφαίριση!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον αγαπητό μου φίλο Γιώργο Στεφανίδη που είναι η ψυχή της έκθεσης αυτής καθώς και στούς αγαπητούς φίλους μου , δημοσιογράφο Γλαύκο Μιχαηλίδη και Χριστίνα Ευαγγέλου, για την παρουσίαση της όλης διοργάνωσης!

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volleyball U19 που θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε σε λίγες μέρες στην πόλη του Ζήνωνα"!

Χαρακτηριστικά, από το 2012 η Λάρνακα διοργάνωσε πέντε διοργανώσεις όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων το 2012- 2014 (κάτω των 19 και 21 χρόνων αντίστοιχα), το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα 2015 το Ευρωπαϊκό Εφήβων – Νεανίδων 2015 κάτω των 19 χρόνων και το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley κάτω των 19 χρόνων το 2016.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ντίνο Λευκαρίτη στη Διοικητικό Σύμβουλο και διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων της Πετρολίνα Γεωργία Λευκαρίτη, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Έλενα Νικολάου, και από πλευράς Δήμου Λάρνακας τους Ανδρέα Λουκά, Γιάννα Νικολάου, Σπύρο Αγαθού και Χριστίνα Ευαγγέλου οι οποίοι επιμελήθηκαν την έκθεση.

1.jpg2.jpg4.jpg5.jpg3.jpg

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ