Εκτυπώστε τη σελίδα
20-07-2016 13:23

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το μουσείο του βόλεϊ στη Λάρνακα

Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley U19 2016 μεταξύ 27-31 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Λάρνακας μια λαμπρή τελετή όπου παρουσιάστηκε έκθεση με τίτλο Λάρνακα – Κυπριακή Πετοσφαίριση «Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία της κυπριακής πετοσφαίρισης από το 1928 – 2016.

Η έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Φωτογραφίες, λάβαρα, τρόπαια, αναμνηστικό άλμπουμ με όλες τις ομάδες του γυναικείου βόλλεϋ το 1978, ιστορικά συγγράμματα και άλλα.

Βρέθηκε εκεί ο κόσμος

Στην εκδήλωση βρέθηκαν περίπου 150 άτομα που απόλαυσαν μια λιτή γιορτή που ενθουσίασε τους πάντες. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα πολύτιμα εκθέματα. Χαιρετισμούς στα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν από: Tον Δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου, τον σύμβουλο οικονομικών της χορηγού της εκδήλωσης Πετρολίνα Ντίνο Λευκαρίτη, τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλη Κρασιά την σύμβουλο δημοσίων σχέσεων της Εταιρίας Γεωργία Λευκαρίτου, , τον υπεύθυνο Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Φλώρο Νικολάου και από τη μεγάλη μορφή της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα, αλλά και της γυναικείας κυπριακής πετοσφαίρισης Βάσω Ξιούρου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ εκθείασε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κυπριακής πετοσφαίρισης τον Χρίστο Αγγελίδη που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Ο Δρ. Κρασιάς ανέφερε ότι το 1993 η Ομοσπονδία καθιέρωσε αγώνες Beach Volley δυο εναντίον δυο. Ο κ. Αγγελίδης ήταν ο πρωτεργάτης των τουρνουά τέτοιου είδους με τις διοργανώσεις αγώνων στον Πρωταρά.

Τιμητικές διακρίσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν από το Δήμο Λάρνακας η ΚΟΠΕ και η Πετρολίνα. Στη συνέχεια ο Δήμος Λάρνακας τίμησε την Βάσω Ξιούρου στην παρουσία τριών γενεών πετοσφαιριστριών της ΕΠΑ, Πεζοπορικού και ΑΕΚ Λάρνακας. Επίσης, δεν μπορούσε να μην τιμηθεί και ο ακούραστος εργάτης της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα Πολύβιος Σάββα πιο γνωστός ως Πολυβής. Να σημειωθεί ότι η Λάρνακα μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τις διοργανώσεις του Beach Volley και σε αυτό διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η απόφαση του τέως προέδρου της ΚΟΠΕ Δαμιανού Χ’’Δαμιανού να μεταφέρει την έδρα του Beach Volley στη Λάρνακα.

Δαμιανός ΧατζηΔαμιανού: Eξαιρετική σκέψη το Μουσείο

Μιλώντας στην εκδήλωση ο τέως πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δαμιανός Χ Δαμιανού ανέφερε: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαίρετη παρουσίαση και έκθεση ιστορικών φωτογραφιών, κυπέλλων, μεταλλίων, λαβάρων και άλλων αθλητικών ειδών ένδυσης ,που προβάλλουν την ιστορία της πετοσφαίρισης της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λάρνακας».

Χαρακτηριστικά, από το 2012 η Λάρνακα διοργάνωσε πέντε διοργανώσεις όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων το 2012- 2014, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα 2015 το Ευρωπαϊκό Εφήβων – Νεανίδων 2015 και το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U19 το 2016.