1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-03-2015 18:17

Έτοιμη η Κύπρος για το παγκόσμιο

Η αντίστροφη μέτρηση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών κάτω των 20 χρόνων, έχει αρχίσει. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ), η Λεμεσός και τα Πολεμίδια, 98 ημέρες πριν το πρώτο σερβίς, δήλωσαν χθες την ετοιμότητά τους για μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας που όμοιά της, σε ομαδικό άθλημα, δεν έχει ξαναγίνει στον τόπο μας. Σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λεμεσού, στην παρουσία εκπροσώπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι συμμετέχοντες στο όλο εγχείρημα εξέφρασαν τη θέλησή τους για μία διοργάνωση – σταθμός για το άθλημα του βόλεϊ, η οποία ταυτόχρονα θα προβάλει τον τόπο μας σε όλη την υφήλιο.

Ο Πρόεδρος ΚΟΠΕ, Δαμιανός Χατζηδαμιανού, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο, επίπονο και πολυεπίπεδο «πρότζεκτ». Τόσο στον οργανωτικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα. «Η ανάληψή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών U20 έγινε για να στείλουμε το μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα, ότι η μικρή Κύπρος, παρά τα προβλήματά της, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, παλεύει, αντιστέκεται και αγωνίζεται, ακόμη και στο πιο ψηλό επίπεδο του αθλητισμού. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι το κυπριακό βόλεϊ αντέχει και ακολουθεί μία πρωτοποριακή διαδρομή που μόνο οφέλη θα έχει για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδαμιανού.

Η διοργάνωση θα γίνει από τις 3 μέχρι της 12 Ιουλίου και θα συμμετάσχουν οι 16 κορυφαίες ομάδες απ’ όλο τον πλανήτη. Ομάδες όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Κούβα, το Περού, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και η Αλγερία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, ενώ η διαδικασία της πρόκρισης για τις υπόλοιπες χώρες συνεχίζεται. «Ανάμεσα σε αυτά τα μεγαθήρια θα είναι και η Κύπρος! Διαθέτουμε μία γενιά πετοσφαιριστριών με πλούσιο ταλέντο. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν προσδοκούμε σε μετάλλια και διακρίσεις. Αισθανόμαστε, όμως, ότι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε σ’ αυτά τα κορίτσια και τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές, Μανώλη Ρουμελιώτη, Πέτρο Πατσιά και Κώστα Παναγίδη, όλα τα εφόδια να σταθούν με αξιοπρέπεια και περηφάνια και να παρουσιάσουν ένα σύνολο που θα φωνάζει: “Υπάρχουμε, αγωνιζόμαστε και με τις φτωχικές μας δυνάμεις διεκδικούμε το χειροκρότημά σας”», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ απευθύνοντας έκκληση για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των φίλων του βόλεϊ στη Λεμεσό και σε ολόκληρη την Κύπρο με ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές, οι οποίοι είναι η «ψυχή των Αγώνων».

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν στη Λεμεσό 320 περίπου μέλη των ξένων αποστολών, δεκάδες άλλοι αξιωματούχοι, παράγοντες, δημοσιογράφοι και διαιτητές, καθώς επίσης και εκατοντάδες φίλοι του βόλεϊ απ’ όλες τις γωνιές της υφηλίου. Με τεράστια οφέλη για τον τόπο και την Λεμεσό ιδιαίτερα. «Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Αυτήν την αρετή θέλουμε να αναδείξουμε στην Κύπρο, στο νοτιότερο άκρο του Ελληνισμού που εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα τον καλό», κατέληξε ο κ. Χατζηδαμιανού εκφράζοντας τις ευχαριστίες της ΚΟΠΕ, στις αθλήτριές μας και τους προπονητές τους, τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ για τη στήριξή τους, τους Δήμους Λεμεσού και Πολεμιδιών για τη συμπαράστασή τους και κυρίως, στους Εθελοντές σε αυτή την όμορφη διαδρομή.

Ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Σάββας Στούππας τόνισε ότι στην Κύπρο δίνουμε μάχη για τα παγκόσμια ιδανικά και χαρακτήρισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών U20 ως μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής του νησιού μας. «Θα είμαστε κοντά σας και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πολεμιδιών, κ. Γιώργο Γεωργίου.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ, κ. Σλόμποταν Μιλόσεβιτς που βρίσκεται στην Κύπρο για τον έλεγχο προόδου της διοργάνωσης, ανέφερε ότι διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν. «Θέλω να αναφέρω ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ, την οποία εκπροσωπώ, είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στον πλανήτη, με τις περισσότερες χώρες – μέλη. Υπάρχουν χώρες που δεν ξέρουν καν που βρίσκεται η πατρίδα μου, η Σερβία. Δεν ξέρουν που είναι και πως μοιάζει η Κύπρος. Έχουν όμως πολύ ανεπτυγμένο το βόλεϊ. Έχετε μία μεγάλη ευκαιρία να βάλετε μία φωτογραφία της Κύπρου σε όλο τον πλανήτη. Αρπάξτε την! Δεν θεωρώ ότι είμαι στην αντιπέρα όχθη. Η παγκόσμια Ομοσπονδία επιθυμεί όλα να γίνουν όπως πρέπει, είμαστε όλοι μία ομάδα κι είναι σημαντικό για τον κυπριακό λαό, για τη νεολαία να σταλούν παντού τα σωστά μηνύματα», ανέφερε ο κ. Μιλόσεβιτς καταχειροκροτούμενος.





«Ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μας δίνεται»



Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» τους δύο εκλεκτά μέλη της Εθνικής μας. Η Ζώγια Κωνσταντοπούλου και η Κατερίνα Ζακχαίου. «Είναι μεγάλη τιμή για τη Λεμεσό αυτή η διοργάνωση. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε τεράστια ευγνωμοσύνη στην ΚΟΠΕ που μας δίνει αυτή την ευκαιρία που κακά τα ψέματα, όμοιά της, δύσκολα θα υπάρξει ξανά. Θέλουμε να δώσουμε προοπτική στην πρόοδό μας και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία», ανέφερε η Ζώγια, ενώ η Κατερίνα πρόσθεσε: «Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να βγει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα»

Εκ μέρους των ομοσπονδιακών μας προπονητών, ο Πέτρος Πατσιάς ανέφερε ότι η Εθνική ομάδα βόλεϊ U20 της Κύπρου χτίζεται από την περίοδο 2010-11: «Χτίστηκε με αγάπη και πολλή προσπάθεια. Είναι η καλύτερη Εθνική Νεανίδων που είχαμε ποτέ και είμαι σίγουρος ότι τα κορίτσια θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους». «Αυτές οι παίκτριες έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και η διοργάνωση είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γεμίσουν το οπλοστάσιό τους», πρόσθεσε ο Κώστας Παναγίδης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ