1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26-04-2014 11:08

Ολοκληρώθηκε το νταμπλ για την Ανόρθωση

Η Ανόρθωση πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ανδρών στην Κύπρο. Στον τελικό που έγινε στο «Κίτιον» στη Λάρνακα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε την Ομόνοια με 3-2 σετ πανηγυρίζοντας έτσι το νταμπλ, αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση και του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη σε όλη τη διάρκειά της και χωρίς υπερβολή κρίθηκε στις μικρολεπτομέρειες του τάι μπρέικ.

Πολυτιμότερος του τελικού αναδείχθηκε ο Μάριος Χρυσοστόμου της Ανόρθωσης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου ιδιαίτερα με την απόδοσή του στην υποδοχή και επίθεση.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες με καλό βόλεϊ και αποτελεσματικότητα στις επιθετικές τους προσπάθειες προχωρούσαν πόντο με πόντο, χωρίς να προκύψει η μεγάλη διαφορά στο σκορ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πήγαιναν μαζί μέχρι το 16-16, όταν η Ομόνοια βελτίωσε τα ποσοστά της στο μπλοκ και στην επίθεση, πήρε προβάδισμα 21-17 κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με σχετική άνεση (25-20).

Ανάλογο το σκηνικό στην αρχή του δεύτερου σετ, με τη διαφορά ότι ήταν η Ανόρθωση που είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα (13-12, 17-16). Οι παίκτες του Μάριου Κοντού είχαν σταθερότητα στην υποδοχή τους, γεγονός που τους βοήθησε να κτίσουν μία διαφορά (20-23), η οποία τους χάρισε την ισοφάριση με 21-25.

Η βελτίωση της Ανόρθωσης στο μπλοκ ήταν η κυριότερη αιτία της κατάκτησης του τρίτου σετ. Ενώ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (10-10), ο Μπουρκόφσκι αρχικά και στη συνέχεια ο Γ. Χρυσοστόμου, οργάνωσαν την ψηλή τους άμυνα κι έκαναν τη διαφορά που αποτυπώθηκε στο σκορ (11-16, 14-21). Παρά την αντίδραση των πρασίνων που μείωσε στους τρεις πόντους (19-22), η Ανόρθωση πήρε το σετ με 21-25 και προβάδισμα με 2-1 σετ.

Η απάντηση της Ομόνοιας ήρθε από τη βελτίωση των ποσοστών της στην επίθεση και από το σερβίς. Ο Νίκος Κολάς που μπήκε στην εξάδα των πρασίνων στη θέση το Αποστόλου, πίεσε στο σερβίς και το 7-7 έγινε 10-7, ενώ την σκυτάλη πήρε και ο Ρεινάλντο Ντε Ουτέιρο, ο οποίος βοήθησε να δημιουργηθεί μία ισχυρή διαφορά (14-9, 19-13) που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος (25-19) λόγω και της αποτελεσματικότητας του Άλαν Καρδόσο στην επίθεση.

Ετσι τα πάντα κρίθηκαν στη «ρουλέτα» του τάι μπρέικ. Εκεί, όπου τα λάθη πληρώνονται ακριβά και επιβραβεύεται το καθαρό μυαλό και ο αγωνιστικός τσαμπουκάς. Έγινε μία φοβερή μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο «Κίτιον». Τελικά η μπίλια έκατσε στο γαλάζιο, αφού Ανόρθωση επικράτησε με 15-13 φτάνοντας έτσι στο ντάμπλ , αφού είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-20,  21-25, 21-25, 25-19, 13-15


OMONOIA(Σάββας Σάββα): Καρδόσο, Πετρακίδης, Αποστόλου, Αντωνιάδης, Ντε Ουτέιρο, Μπόσνιτς, Ηρακλέους (λίμπερο), Κολάς, Σπανιάς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Μάριος Κοντός): Κασμάρεκ, Γεωργίου, Γ. Χρυσοστόμου, Μπουρκόφσκι, Μερκούσιεφ, Μ. Χρυσοστόμου, Πλατρίτης (λίμπερο), Παναγιωτίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ