Εκτυπώστε τη σελίδα
04-01-2014 21:50

Φιλότιμη προσπάθεια των κοριτσιών της Κύπρου με Ρουμανία

Παλληκαρήσια η Εθνική Γυναικών κοίταξε στα μάτια την 38η στον κόσμο και 14η στην Ευρώπη Ρουμανία και παρά την ήττα της με 3-0 και άφησε τις καλύτερες δυνατόν εντυπώσεις κατά τη δεύτερη ημέρα του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014, στην Άγκυρα.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι οι Κύπριες αθλήτριες δεν δείλιασαν μπροστά στα μεγαθήρια που είχαν μπροστά τους και προηγήθηκαν 6-3, αναγκάζοντας τον Αργεντίνο τεχνικό της Ρουμανίας, Γκιγέρμο Γκαγιάρντο, να ζητήσει πρώτος τάιμ-άουτ. Οι Ρουμάνες ισοφάρισαν γρήγορα σε 6-6, αλλά το πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ βρήκε την Κύπρο να εξακολουθεί προηγούμενη 8-7. Ασφαλώς η ανωτερότητα της Ρουμανίας ουδέποτε αμφισβητήθηκε και σταδιακά το status quo απεκαταστάθη με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά η Εθνική μας ομάδα επέδειξε την απαιτούμενη αγωνιστικότητα που έπρεπε για να προσφέρει ένα απολαυστικό παιγνίδι.

Ακόμη και στο δεύτερο σετ, όταν η Ρουμανία προηγήθηκε γρήγορα και εύκολα 1-7, η Κύπρος σταδιακά ισορρόπησε την κατάσταση και έφτασε να υπολείπεται μόνων τριών πόντων στο 13-16. Και στο τρίτο σετ η Ρουμανία πήρε γρήγορο προβάδισμα, με την Κύπρο, να εξακολουθεί να ανταποκρίνεται θετικά, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πατσιάς, για να δώσει σε όλες τις αθλήτριες αγωνιστικές εμπειρίες από μια συμμετοχή σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ρουμανία βεβαίως επεκράτησε κατά κράτος σε όλους τους τομείς, με 48 τελειωμένες σε 82 επιθέσεις (έναντι 18/72 για την Κύπρο), με πέντε άσσους (έναντι μηδενός) και με οκτώ τελειωμένα μπλοκ (έναντι έξι). Για μία ακόμη φορά, όμως, η υποδοχή αποδείχθηκε αχίλλειος πτέρνα της Κύπρου, αφού με ποσοστό 25% αρίστων προσπαθειών ήταν αδύνατον να σταθεί απέναντι στο 49% της Ρουμανίας.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις κοπέλλες», δήλωσε μετά τον αγώνα ο κ. Πατσιάς. «Ας μη ξεχνάμε ότι είναι η νερότερη ομάδα του τουρνουά. Το μέλλον τους ανήκει. Αν είχαμε καλύτερη υποδοχή, θα είχαμε κοντράρει τις Ρουμάνες στα ίσα».

Η απ’ ευθείας πρόκριση από τον όμιλο της Άγκυρας στα τελικά της Ιταλίας το φθινόπωρο θα κριθεί τώρα στην αναμέτρηση Τουρκίας-Ρουμανίας την Κυριακή, αφού στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου η γηπεδούχος διέλυσε την Ουκρανία με

Τα σετ: 0-3 (07-25, 12-25, 21-25).

ΚΥΠΡΟΣ (Πέτρος Πατσιάς): Ιορδάνους, Λεωνίδου, Κουδουνά, Λάμπρου, Κωνσταντοπούλου, Ζεμπύλα. Λίμπερο: Μοσφιλιώτη, Δαυίδ. Αλλαγές: Θεοτή, Δημητρίου, Κωνσταντίνου, Ηράκλη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Γκιγέρμο Γκαγιάρντο): Καλότα, Ρογκοζινάρου, Ιβάνωφ, Μπάτσιου, Σαλαόρου, Ίλιε Άλμπου. Λίμπερο: Μάνου.