Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
04-01-2014 00:31

H Κύπρος δεν αντιστάθηκε στην Τουρκία

Αδύνατο να αντέξει στην πίεση της απελπιστικά ανώτερης Τουρκίας, η Εθνική Γυναικών υπέκυψε με το βαρύ 0-3 (09-25, 09-25, 12-25) στην Άγκυρα, στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014
. Οι Κύπριες αθλήτριες έδωσαν πραγματικά όλες τις δυνάμεις τους, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ανυπέρβλητη, ακόμη κι όταν ο Ιταλός τεχνικός των Τούρκων, Μάσσιμο Μπαρμπολίνι, έβαλε στον αγώνα τη δεύτερη ομάδα του, από τα μέσα του δεύτερου σετ. Ούτε και η αλλαγή του Κύπριου τεχνικού, Πέτρου Πατσιά, της πασσαδόρου Δέσποινας Κωνσταντίνου με την Ιωάννα Λεωνίδου, άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό υποδοχής της Κύπρου (22% άριστες, έναντι 46% της Τουρκίας) ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό, όχι μόνον για το τελικό σκορ, αλλά και για την ανάπτυξη του παιγνιδιού από κυπριακής πλευράς. Το σέρβις της Τουρκίας απέφερε 13 πόντους απ’ ευθείας από άσσος (έναντι ενός της Κύπρου) και δυσχέρανε τόσο τις πασσαδόρους, όσο κατ’ επέκταση και τις τελικές επιθετικές προσπάθειες (12 τελειωμένες στις 45 για την Κύπρο έναντι 41/64 για την Τουρκία).

«Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του ομίλου αυτού και ότι είμαστε η πιο αδύνατη από τις ομάδες τόσο σε τεχνική όσο και σε φυσική κατάσταση», είπε μετά τον αγώνα ο κ. Πατσιάς. «Τα  κορίτσια προσπάθησαν και ας μη ξεχνούμε ότι καμμία αθλήτριά μας δεν έχει τις εμπειρίες τέτοιων αγώνων. Ηττηθήκαμε με το σκορ που ηττηθήκαμε, αλλά το κέρδος πιστεύω ότι είναι σημαντικότατο από την απόκτηση εμπειριών, διότι κάποτε πρέπει να μετέχουμε συστηματικά σε τέτοιους αγώνες».

ΚΥΠΡΟΣ (Πέτρος Πατσιάς): Κωνσταντίνου, Ζεμπύλα 2, Λάμπρου, Κουδουνά 2, Θεοτή 4, Ιορδάνους 4 /  Μοσφιλιώτη (λ), Δαυίδ (λ), Κωνσταντοπούλου 2, Δημητρίου, Λωνίδου 1, Ηράκλη.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μάσσιμο Μπαρμπολίνι): Αϋντεμίρ 1, Σονσιρμά 5, Ακμάν 8, Ντεμίρ 3, Οζσόϋ 6, Ερντέμ 11/  Καρανταγί (λ)  Τοκατλίογλου 6, Ουσλούπεχλιβάν 8, Αλικαγιά 2, Τζανσού 4, Ενάλ Πασιάογλου 2.