Εκτυπώστε τη σελίδα
03-01-2014 02:31

Έτοιμη η Κύπρος για τη... μονομαχία με την Τουρκία στην Άγκυρα

Μετά από ταξίδι 13 ωρών, με δύο ανταποκρίσεις και τρεις πτήσεις  (μέσω Αθηνών και Κωνσταντινουπόλεως), η Εθνική ομάδα βόλλεϋ γυναικών έφθασε στην παγωμένη Άγκυρα, όπου από την Παρασκευή ξεκινά μια ιστορική για την κυπριακή πετοσφαίριση συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014.
Αντίπαλοι της Κύπρου στον όμιλο της Άγκυρας (από τον οποίον η πρώτη ομάδα προκρίνεται στα τελικά που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Ιταλία) είναι κατά σειρά η διοργανώτρια Τουρκία, η Ρουμανία και η Ουκρανία. Μεταξύ τους οι αντίπαλοι της Κύπρου σ’ αυτόν τον όμιλο μετρούν ένα Παγκόσμιο και τέσσερα Ευρωπαϊκά μετάλλια, καθώς και τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας, η Τουρκία είναι Νο. 11, η Ρουμανία Νο. 38 και η Ουκρανία Νο. 46. Η Κύπρος βρίσκεται στην 110η θέση μεταξύ 131 χωρών.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πατσιάς έχει στη διάθεσή του τις Άντρη Ιορδάνους (αρχηγός), Ερικα Ζεμπύλα, Χριστιάνα Δαυϊδ, Ιωάννα Λεωνίδου, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Ιρίνα Κουδουνά, Πώλα Δημητρίου, Αντωνία Θεοτή, Κατερίνα Λάμπρου, Ευτυχία Ηράκλη, Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Ελένη Μοσφιλιώτη.

Αμέσως μετά την άφιξή της στην Άγκυρα η ομάδα προπονήθηκε στο γήπεδο Μπασκέντ, που το καλοκαίρι είχε φιλοξενήσει τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων. «Γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αγωνιστούμε», δήλωσε μετά την προπόνηση ο κ. Πατσιάς. «Είμαστε το αουτσάιντερ του ομίλου μας και αυτό που ζητώ από τις παίκτριές μου είναι να παίξουν αυτό που γνωρίζουν και αυτό που μπορούν με σεβασμό στην ομάδα μας και στους αντιπάλους».

Θα ακολουθήσει μία ακόμη προπόνηση, το πρωΐ της Παρασκευής, πριν από τον πρώτο αγώνα, εναντίον της Τουρκίας το ίδιο απόγευμα στις 17:30 ώρα Κύπρου.

Μπορεί η αποστολή της κυπριακής ομάδας να φαντάζει από δύσκολη έως αδύνατη και να αποδειχθεί και ακόμη και οδυνηρή. Όμως τα κορίτσια του Πέτρου Πατσιά είναι πανέτοιμα να σταθούν απέναντι στα μεγαθήρια και με την παρουσία τους και μόνον να κάνουν αυτό το απολύτως αναγκαίο βήμα για να ξεφύγει το άθλημα από τον ασφυκτικό κλοιό των Μικρών Κρατών της Ευρώπης. Δείγμα, άλλωστε του «εγκλωβισμού» του κυπριακού βόλλεϋ στα Μικρά Κράτη τόσα χρόνια είναι ότι στην ιστορία της των 152 αγώνων από την καθιέρωσή της το 1983, δεν έχει αντιμετωπίσει τις τρεις αντιπάλους της στο τουρνουά της Άγκυρας ούτε μία φορά.
 
Στη φωτογραφία η Εθνική γυναικών κατά την αποθεραπεία μετά την προπόνηση της Πέμπτης.