1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-10-2013 11:12

Πρώτο σερβίς με φαβορί και εκπλήξεις

Σερβίς και στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α ΄Κατηγορίας γυναικών όπου σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο οποίο και αυτό αναμένεται να έχει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά όσο και στην μάχη για την σωτηρία.
Όπως και στο πρωτάθλημα ανδρών έτσι και στο γυναικών θα εφαρμοστεί η νέα καινοτομία στην βαθμολογία (νίκες 3-0 και 3-1 ο νικητής παίρνει 3 βαθμούς και ο ηττημένος 0 και νίκη 3-2 ο νικητής παίρνει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1).

Στην πρεμιέρα του 39ου πρωτάθληματος πετόσφαιρας γυναικών θα διεξαχθούν 4 ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Η πρωταθλήτρια 
Prosport Ανόρθωσις αγωνίζεται εκτός έδρας με τον νεοφώτιστο Παφιακό ο οποίος πήρε την θέση της πρωταθλήτριας ομάδας Β΄Κατηγορίας ΝΟΑ/Ανόρθωσις πετόσφαιρα που δεν συμμετέχει φέτος.

Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ενισχυμένη και φιλόδοξη φέτος Ε.Ν.Αγίου Αθανασίου.  Τόσο η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις όσο και η ΑΕΛ αναμένεται ότι εύκολα η δύσκολα θα επικρατήσουν των αντιπάλων τους.

Το ματς της ημέρας θα είναι αναμφίβολα αυτό στη Λεμεσό ανάμεσα στον Prestige Απόλλων και την ΑΕΚ Λάρνακας. Και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν ανανεωμένες σε σχέση με την περασμένη περίοδο και αναμένεται να αποτελέσουν μαζί με την Ανόρθωση και ΑΕΛ το γκρουπ που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο Απόλλων με τεχνικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Γιάννη Γιαπάνη και με νέες ξένες παίκτριες στοχεύει την κορυφή. Από την άλλη η ΑΕΚ Λάρνακας επανέφερε στο πόστο του προπονητή τον Λούη Λοϊζου ο οποίος είχε μια πετυχημένη θητεία πριν από δύο χρόνια στην ομάδα της Λάρνακας. Εφτιαξε μια καινούργια ομάδα και θα προσπαθήσει να είναι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.


Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει στη Λευκωσία και στο γυμνάσιο Ακρόπολης όπου εκεί θα αναμετρηθούν η Ολυμπιάδα Νεάπολης και το ΘΟΙ Αυγόρου. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς ξένες παίκτριες και το μεταξύ τους παιγνίδι είναι κρίσιμο κι ας είμαστε ακόμα στην πρεμιέρα. Τόσο η Ολυμπιάδα όσο και το ΘΟΙ συνεχίζουν με την ίδια τεχνική ηγεσία και θα δώσουν την μεγάλη μάχη για την παραμονή στην Α΄Κατηγορία. Θυμίζουμε ότι από φέτος εφαρμόζεται η αυτόματη διαβάθμιση της ομάδας που θα τερματίσει στην 8η θέση της βαθμολογίας ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην 7ηθέση θα αγωνιστεί σε αγώνα πλεϊ οφφ με την δευτεραθλήτρια της Β΄Κατηγορίας για την θέση στην Α΄Κατηγορία. 

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 8.00μ.μ.
 

Πως παρουσιάζονται οι ομάδες:

Prosport ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ
Η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις κράτησε τον προπονητή Μιχαήλ Ομελτσένκο για τρίτη χρονιά όμως στην ομάδα παρέμεινε μόνο η Ουκρανή Μαρύνα Λαβρούκ ενώ στην ομάδα θα παίξει και η Σβετλάνα Στογιάνοβα η οποία τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Απόλλωνα. Η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις παρουσιάζεται και φέτος πολύ ισχυρή αφού ενέταξε στην δύναμη της και δύο από τις καλύτερες νεαρές παίκτριες που οδήγησαν την ΝΟΑ/Ανόρθωσις στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Β΄Κατηγορίας. Πρόκειται για τις διεθνείς Νικολίνα Σπύρου και Αντρεα Κοντού. Μπορεί η Ανόρθωσις να άρχισε με απώλεια στο Σούπερ Καπ αλλά στο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με απαιτήσεις. Αναμένεται να έχει και την ενίσχυση της νεαρής Ερικα Ζεμπύλα η οποία εντυπωσίασε την περασμένη εβδομάδα. 

Prestige ΑΠΟΛΛΩΝ
Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ έφερε τον ενθουσιασμό στην ομάδα και πεποίθηση ότι φέτος η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή. Με νέα ομάδα και πάλι παρουσιάζεται η ομάδα της Λεμεσού. Για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει στο πόστο του προπονητή ο Γιάννης Γιαπάνης. Ηρθαν τρείς νέες ξένες με πολύ καλές συστάσεις. Η Ανέτα Γερμάνοβα γνωστή από την θητεία της πέρσι στην ΑΕΚ Λάρνακας αλλά με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό. Η γαλλίδα Βερόνικα Χουντίμα θα είναι η παίκτρια που αναμένεται να κάνει την διαφορά στην ομάδα και τέλος η βουλγάρα Πολίνα Στόϊνεβα ήρθε και αυτή με στόχο να οδηγήσει τον Απόλλωνα ξανά στην κορυφή. Στην ομάδα εντάχθηκε και η Θέλμα Χριστοφόρου η οποία θα καλύψει τη θέση του λίμπερο.
Πλήγμα η απώλεια της νεαρής διεθνούς πασαδόρου Ιωάννα Λεωνίδου η οποία μετέβη στην Ελλάδα για σπουδές και θα παίξει στα Βριλήσσια.


ΑΕΛ
Η ομάδα της Λεμεσού, η Βασίλισσα της κυπριακής πετόσφαιρας, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με στόχο να επανέλθει στην κορυφή. Όμως έφτιαξε φέτος μια εντελώς καινούργια ομάδα. Νέος προπονητής στην ομάδα είναι ο Αρης Κεφάλας και τις θέσεις των ξένων παικτριών παίρνουν δύο βραζιλιάνες. Η 31χρονη Μίριαμ Φιντέλις και η 20χρονη Μισέλι Γκρούπερ αναμένεται να σηκώσουν όλο το βάρος της νέας προσπάθειας της ΑΕΛ. Απέκτησε και δύο νεαρές εξελίξιμες παίκτριες. Την Ανθή Χριστοδούλου από τον Παφιακό και την Αννα Ταλιαδώρου από τον Πανιδαλιακό.
Από την ομάδα έφυγαν η Θέλμα Χριστοφόρου και η Ρενάτε Κωνσταντίνου.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Με εντελώς νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί φέτος η ΑΕΚ Λάρνακας. Στην ΑΕΚ επανήλθε στο πόστο του προπονητή ο Λοίζος Λοίζου ο οποίος κατέστρωσε τα πλάνα του εδώ και καιρό με στόχο η ΑΕΚ Λάρνακας να παίξει πολύ καλό βόλεϊ και παράλληλα να κυνηγήσει την διάκριση. Στην ομάδα ήρθαν η ελληνίδα Ευδοξία Αργυροπούλου, η καναδέζα Κέλτσι Φρέντς και η ρουμάνα Αντριάνα Βίλτσου. Απέκτησε επίσης από την Αναγέννηση Δερύνειας την ταλαντούχα Μαίρη Ναάμι. Εφυγαν οι διεθνείς παίκτριες Χρύσω Βούβακου και Αντρεα Χαραλάμπους. 

Ε.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Η ομάδα της Ενώσεως Νέων Αγίου Αθανασίου πέρσι πέτυχε τον στόχο της και κρατήθηκε στην πρώτη κατηγορία τερματίζοντας στην Πέμπτη θέση φέτος στοχεύει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Συνεχίζει την πετυχημένη της παρουσία στο πόστο του προπονητή η Χρυστάλλα Καραγιάννη. Με μία ξένη την Λεττονή Μαρίνα Ισάκοβα θα παραταχθεί φέτος η ομάδα αλλά ενισχύθηκε με την απόκτηση της Ρενάτε Κωνσταντίνου από την ΑΕΛ και την νεαρή λίμπερο Μαρία Σοφοκλέους από την ΝΟΑ/Ανόρθωσις. 

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ
Συνεχίζει στο πόστο του προπονητή ο Ντιμίτρι Λέτσιεφ με στόχο να κρατήσει  την ομάδα του ΘΟΙ στην κατηγορία. Η ομάδα του Αυγόρου και φέτος θα παραταχθεί χωρίς ξένες παίκτριες αλλά το πολύ καλό υλικό που έχει (έφυγε μόνο η Στέφανη Αδάμου που μεταγράφηκε σε ομάδα Α΄κατηγορίας της Νορβηγίας στην Οσλο) του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι και φέτος το ΘΟΙ θα σταθεί με αξιώσεις στην Α΄Κατηγορία.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Η Ολυμπιάδας Νεάπολης με προπονήτρια την Ελένη Σωτηρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με το ίδιο περσινό έμψυχο υλικό και χωρίς ξένες παίκτριες θα δώσει μια νέα μάχη για την παραμονή της στην Α΄Κατηγορία.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Η ομάδα του Παφιακού ανήλθε στην Α΄Κατηγορία μετά την απόσυρσή της ΝΟΑ/Ανόρθωσις και θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Απέκτησε την ξένη Σόνια Μπέροβα η οποία τα τελευταία χρόνια είναι πάντα στην ομάδα, και αναμένεται να την ενισχύσει και η ελληνίδα Ειρήνη Προβιαδάκη. Στα πλην της ομάδας είναι η παραχώρηση στην ΑΕΛ της Ανθής Χριστοδούλου. Νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Στέλιος Μασιάς.

Οι προπονητές των ομάδων:
Prosport ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ : Μιχαήλ Ομελτσένκο (Ρωσία)
Prestige ΑΠΟΛΛΩΝ : Γιάννης Γιαπάνης (Κύπρος)
ΑΕΛ: Αρης Κεφάλας (Κύπρος)
ΑΕΚ Λάρνακας: Λοϊζος Λοϊζου (Κύπρος)
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Ελένη Σωτηρίου (Κύπρος)
Ε.Ν.ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : Χρυστάλλα Καραγιάννη (Κύπρος)
ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ : Ντιμίτρι Λέτσιεφ (Κύπρος)
ΠΑΦΙΑΚΟΣ : Στέλιος Μασιάς (Κύπρος)

Πηγή: κυπριακή ομοσπονδία

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ