1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-07-2013 11:22

«Το βόλεϊ στην επαρχία δεν υστερεί κάπου»

Να βοηθήσει τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων στην υλοποίηση των στόχων του είναι ο σκοπός της Νάντιας Μωραϊτίδου, η οποία είναι το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του ΑΓΣΙ από την Α1 Γυναικών, μετά τη Λία Λεωνιδάκη και τη Νικολέττα Καραφουλίδου.

 Η νεαρή ακραία μίλησε στο volleynews.gr για το λόγο που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στον ΑΓΣΙ, τους στόχους της με τα ΄΄κυανόλευκα΄΄, και αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας της...

Αναλυτικά η συνέντευξη της Νάντιας Μωραϊτίδου στο volleynews.gr:  

--Νάντια πότε και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Ξεκίνησα να παίζω όταν ήμουν 13 χρονών. Αγάπησα το άθλημα και αποφάσισα να αφιερωθώ σε αυτό από την πρώτη στιγμή.

--Τι σημαίνει για σένα το βόλεϊ;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Το βόλεϊ αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μου. Είναι ένας τρόπος ζωής αθλητικός, τον οποίο επέλεξα μέσω του βόλεϊ, οπότε θεωρώ ότι οφείλω πολλά στο άθλημα αυτό, από το οποίο έχω κερδίσει πολύ σημαντικές εμπειρίες.

--Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχθείς την πρόταση του ΑΓΣΙ;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του ΑΓΣΙ συμπίπτουν με τις δικές μου φιλοδοξίες και τους δικούς μου στόχους. Είναι μια πρόκληση για μένα να τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι μπορούμε.

--Ήταν εύκολη η απόφαση να φύγεις από μία ομάδα σαν τον Ηρακλή Κηφισιάς και γενικότερα από τα γήπεδα της Α1;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Η συμμετοχή μου στην Κηφισιά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και με βοήθησε να εξελιχτώ. Αυτό που με έκανε να αποφασίσω να έρθω στα Γιάννενα ήταν η θέληση για διακρίσεις που έχει η διοίκηση του συλλόγου.

--Τι γνωρίζεις για τον ΑΓΣΙ;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ:  Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα σύλλογο με ιστορία, με ανθρώπους που αγαπούν το βόλεϊ και θερμό κοινό. Θέλω κι εγώ να ενώσω τις δυνάμεις μου με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ώστε να την φέρουμε εκεί που πραγματικά της αξίζει.

--Νάντια τη νέα χρονιά θα αγωνίζεσαι σε μια επαρχιακή ομάδα. Σε τι πιστεύεις ότι υστερεί το επαρχιακό γυναικείο βόλεϊ σε σχέση με αυτό των ομάδων του κέντρου;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Δεν μπορώ να πω ότι υστερεί το επαρχιακό γυναικείο βόλεϊ κάπου. Αντιθέτως, ο κόσμος στηρίζει με την παρουσία του πιο πολύ στις επαρχιακές ομάδες, που δίνει ώθηση στις αθλήτριες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

--Ποιοι είναι οι στόχοι σου, ή αν θες οι φιλοδοξίες σου μέσα απ'το βόλεϊ; Τι θες να πετύχεις εσύ; Είτε άμεσα, είτε και μακροπρόθεσμα.

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Αυτή την στιγμή οι στόχοι μου ταυτίζονται με τους στόχους της ομάδας. Θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1.Από εκεί και πέρα κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασίζω κάθε φορά προσεκτικά για το επόμενο βήμα μου.

--Αν με έναν μαγικό τρόπο γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα έκανες τις ίδιες επιλογές;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Η μέχρι τώρα πορεία μου έχει δικαιώσει τις περισσότερες από τις επιλογές μου. Φυσικά δεν ξέρω εάν είχα κάνει διαφορετικές επιλογές πια θα ήταν η εξέλιξη μου, πάντως νιώθω ικανοποιημένη.

--Έχεις άλλα χόμπι; Αν δεν έπαιζες βόλεϊ θα δοκίμαζες κάποιο άλλο άθλημα;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Ναι έχω άλλα χόμπι, μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο γιατί ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και από μικρή παίζαμε συνέχεια, παίζω τένις και λατρεύω να κολυμπαώ. Έχω δοκιμάσει κι άλλα αθλήματα αλλά δεν θα άλλαζα ποτέ το βόλεϊ γιατί για μένα είναι από τα ωραιότερα ομαδικά αθλήματα. 

--Πιστεύεις ότι οφείλεις ένα «ευχαριστώ» σε κάποιους ανθρώπους;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Καταρχήν στους γονείς μου που κατανοούν και στηρίζουν τις προσπάθειές μου όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι τυχερή επειδή προέρχομαι από αθλητική οικογένεια και με βοηθάει σημαντικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους προπονητές μου αυτά τα χρόνια, ο καθένας από τους οποίους μου έδωσε και κάτι διαφορετικό. Ειδικότερα τους Σωτήρη Αμαργιαννάκη, Στέφανο Πολύζο, Βασίλη Ξεροβάσιλα, Μάκη Ξαγοράρη, Zόραν Κόβαζιτς, Γιάννη Λάιο και Κώστα Παπαδόπουλο.

--Τι έχεις να πεις στους οπαδούς της νέας σου ομάδας;

ΝΑΝΤΙΑ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: Εύχομαι όλοι μαζί με υπομονή και επιμονή να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνετε και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας.

WHO IS WHO:

ΟΝΟΜΑ: Κωνσταντίνα

ΕΠΩΝΥΜΟ: Μωραϊτίδου

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24.7.1992

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα

ΟΜΑΔΑ: Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Α.Ο. Παπάγου, Α.Ο. Βάρης, Αγία Παρασκευή, Ηρακλής Κηφισιάς

ΘΕΣΗ: Ακραία

ΥΨΟΣ:1.80

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ:18

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ