1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-07-2013 17:01

«Το δικαιούμασταν, δείξαμε ψυχή και καρδιά»

Του Δημήτρη Αρβανιτίδη
Μαζί με τους αλεξανδρουπολίτες νέους πρωταθλητές Ελλάδος Γιάννη Καβαρατζή και Γρηγόρη Κοντοστάθη βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής το ThrakiSportS στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στην περιοχή του Μεταξουργείου, λίγη ώρα αφότου είχαν κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Πολυπόθητο γιατί αν και δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι είναι το κορυφαίο δίδυμο στις ηλικίες τους, εξού και αποτελούν την Εθνική Ομάδα, δεν είχαν καταφέρει να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους με έναν τίτλο. Πέρυσι στον Βόλο, ο Κοντοστάθης βρέθηκε από το γήπεδο στο... νοσοκομείο. Πρόπερσι στην Πρέβεζα, ενώ κέρδιζαν όλα τα παιχνίδια, μια κακή εμφάνιση σε ένα από αυτά τους στέρησε τον τίτλο. "Μας είχε κερδίσει η κούραση, είχαμε πάει χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία αφού είχαμε υποχρεώσεις και με τους παίδες του Εθνικού και έτσι, αν και προηγηθήκαμε με 2-1 σε εκείνον τον αγώνα, την... πατήσαμε", θυμάται ο Κοντοστάθης, που έχοντας ένα ξεχωριστό χαμόγελο στα χείλη πανηγύρισε με ένα "ουφ" και ένα "επιτέλους" τη νίκη του.

Τα ίδια και ο Καβαρατζής. Μετά τη νίκη τους με 3-1 σετ στον τελικό της κατηγορίας κάτω των 23 ετών των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων Beach Volley 2013 στις εγκαταστάσεις του Allou! Fun Park, είχε κάθε όρεξη για... πλάκα, κουβέντα και διασκέδαση. "Σήμερα δικαιούμαστε και να βγούμε και να... πιούμε", έλεγε χαρακτηριστικά. Ανησύχησε τους πάντες όταν λίγο μετά το τέλος του τελικού ένιωσε μια έντονη ενόχλιση στο πόδι και έσπευσε στον γιατρό, αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα σοβαρό.

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί ήρθε αυτό το πρωτάθλημα επιτέλοους, αν και καθυστέρησε αρκκετά χρόνια. Πιστεύαμε από την αρχή ότι θα τα καταφέρουμε και πράγματι τα καταφέραμε καθώς έχουμε προπονηθεί πολύ καλά και ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Σε σχέση ειδικά με τον τελικό, στο πρώτο σετ μπήκαμε κρύοι, καθώς μπήκαμε και ξαφνικά μισή ώρα πριν από το προγραμματισμένο, αλλά στη συνέχεια δείξαμε ψυχή και καρδιά και ανατρέψαμε το παιχνίδι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καβαρατζής.

"Το δικαιούμασταν, δεν το συζητώ. Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε, χάσαμε μόλις ένα σετ. Στον τελικό δυσκολευτήκαμε λίγο γιατί δεν μπήκαμε καλά στην αρχή, κάναμε πολλά λάθη και επειδή στους 11 πόντους το σετ είναι πλέον πολύ γρήγορο, δεν προλάβαμε να τα διορθώσουμε. Στη συνέχεια ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στη νίκη. Επιτέλους είμαστε και επίσημα πρωταθλητές Ελλάδος!", έλεγε ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, που στο ξενοδοχείο έσπευσε αμέσως να διαβάσει μαζί με τον συμπαίκτη του το άρθρο που ήδη είχε ανεβάσει το ThrakiSportS για τον μεγάλο τελικό και τον θρίαμβο του εβρίτικου διδύμου.

Φυσικά, οι γονείς τους ήταν αυτοί στους οποίους αφιερώθηκε το τρόπαιο τόσο από τον Γιάννη Καβαρατζή όσο και από τον Γρηγόρη Κοντοστάθη. "Είναι δίπλα μας πάντα και ηθικά και οικονομικά, μας στηρίζουν και το κύπελλο αυτό τους ανήκει, ίσως μάλιστα να το χαίρονται και πιο πολύ από εμας", λένε με ένα στόμα οι δυο συμπαίκτες, που τυγχάνουν μετά από τόσα που έχουν περάσει μαζί πρωτίστως κολλητοί φίλοι. Παράλληλα, δεν ξέχασαν στις επίσημες δηλώσεις τους στο site της ΕΟΠΕ να αναφέρουν τους χορηγούς τους (Εγνατία Οδός, Fitness Line, El Gato Negro) αλλά και να οριοθετήσουν τους επόμενους στόχους τους, αφού η χρονιά κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί.

"Την άλλη εβδομάδα έχει τουρνουά στην Λάρισα και θα παίξουμε σε άλλο ένα στην Χαλκιδική, αλλά τα σημαντικά είναι το Ευρωπαϊκό Κάτω των 20 ετών που θα γίνει στην Λιθουανία όπου θα πάμε με αρκετές αξιώσεις. Επίσης, θα παίξουμε και ένα βαλκανικού επιπέδου διεθνές τουρνουά είτε στην Αλβανία είτε στην Βουλγαρία, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ποιο θα επιλέξουμε, αυτό είναι κάτι που θα συναποφασίσουμε με τον προπονητή μας",εξηγούν οι Καβαρατζής και Κοντοστάθης. Το δίδυμο ξεκίνησε οδικώς στις οκτώ το πρωί για την Αλεξανδρούπολη και... περιμένει σινιάλο από την ομοσπονδία για να μάθει που και πότε θα πρέπει να βρεθεί τις επόμενες μέρες, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία του ως μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπιτς Βόλεϊ υπό τις οδηγίες του τιμ των ομοσπονδιακών προπονητών.

Πηγή: thrakisports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ