1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-07-2013 11:13

«Στεναχωριέμαι για τον Εθνικό, αλλά πραγματοποιώ το όνειρο μου»

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού βόλεϊ, ο«Ραφα» Κουμεντάκης, μετακομίζει στη Ραβένα, στην Ιταλία σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο ακραίος άσος, μίλησε στην εκπομπή Inside Match Ball, του web radio του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ σε συνεργασία με το Volleynews.gr και το Insidesports.gr, για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αλλά και για τα «αδέρφια» του που αφήνει πίσω…

Πως σκεφτήκατε κατά τη χρονική περίοδο που ήρθε η πρόταση στον Εθνικό και τι σας οδήγησε στο να πάρετε αυτή την απόφαση;

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στον Εθνικό. Είμαι από τα σπλάχνα της ομάδας, 11 χρόνια, από πολύ μικρός, από τα παιδικά, εφηβικά, σιγά σιγά ανέβαινα, πήγα στην ανδρική ομάδα, στην Εθνική πήγα χάρη στον Εθνικό και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Πιστεύω ότι κάθε νέο παιδί πρέπει να παίρνει τις ευκαιρίες, όπως τις πήρα εγώ και να συνεχίζει να πηγαίνει στο εξωτερικό. Όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ, ήθελα να πάω να παίξω σε αυτό το επίπεδο, ήταν το όνειρο μου από μικρός, να βρίσκομαι εκεί, να παίζω με τους καλύτερους και νομίζω ότι θα τα πάω αρκετά καλά, μακάρι τα πράγματα να έρθουν βολικά για εμένα και ελπίζω κάποια μέρα να καθιερωθώ στην καινούργια μου ομάδα».

Να πάμε λίγο στην πρώην πλέον ομάδα σας, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μετά από 30 χρόνια επιστρέφει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, από το 1983 έχει να αγωνιστεί εκεί, καταφέρατε φέτος να κερδίσετε ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Σας στεναχωρεί που δεν θα είστε παρών σε αυτή την ιστορική στιγμή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης;

«Σίγουρα με στενοχωρεί που αφήνω αυτήν την ομάδα, περάσαμε πάρα πολύ ωραία όλα αυτά τα χρόνια, νομίζω ότι πέρυσι κάναμε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Εθνικού που βγήκαμε στην Ευρώπη, νομίζω ότι ο Εθνικός θα τα πάει πολύ καλά, θα καταφέρει να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη, πραγματικά του το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αλλά νομίζω ότι κάθε παίκτης πρέπει να σκέφτεται και το δικό του καλό, θα μπορούσα να μείνω στον Εθνικό και να παίξω στην Ευρώπη και να παίζω και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι το καλύτερο για μένα ήτανε να πάω στην Ιταλία και να παίξω στη Ραβένα που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία».

Πότε μετακομίζετε με το καλό;

«Θα φύγω περίπου στα μέσα Αυγούστου για να εγκλιματιστώ σιγά σιγά και να αρχίσω προετοιμασία με την ομάδα, η οποία ξεκινάει  γύρω στις 20 Αυγούστου».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι και τι πιστεύετε ότι θα σας προσφέρει η συμμετοχή στο Ιταλικό πρωτάθλημα;

«Η Ραβένα ανέκαθεν ήταν καλή ομάδα. Απλά πέρυσι συμμετείχε σε μια κλειστή λίγκα, τερμάτισε 12η  και λόγω του ότι δεν έπεσε καμία ομάδα, προσπάθησαν να το πάνε συντηρητικά, νομίζω ότι φέτος άρχισαν να κάνουν καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από τον προπονητή που πήραν ο οποίος είναι παρά πολύ καλός, είναι ένας από τους καλύτερους στην Ιταλία και οι μεταγραφές που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές. Νομίζω ότι μόνο να κερδίσεις έχεις με τέτοιες ομάδες και σε τέτοια πρωταθλήματα. Μακάρι οι Έλληνες παίκτες να έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε τέτοια πρωταθλήματα για να γίνεται και καλύτερη η Εθνική. Για μένα ο στόχος είναι να καθιερωθώ και να παίζω στην ομάδα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω».

Όλο και περισσότεροι Έλληνες παίκτες φεύγουν και πάνε σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό; Αποδυναμώνεται το πρωτάθλημα από τη μια αλλά από την άλλη οι παίκτες βελτιώνονται και αυτό βοηθάει την Εθνική να παρουσιάζεται καλύτερη.

«Σίγουρα το να παίζεις στο εξωτερικό νομίζω ότι βοηθάει την Εθνική ομάδα, σίγουρα το Ελληνικό πρωτάθλημα πέφτει σε επίπεδο, αλλά αν μιλούσαμε για το Ελληνικό πρωτάθλημα μια πενταετία πριν, ήταν ένα από τα κορυφαία, από τα καλύτερα και όλοι οι ξένοι αθλητές ήθελαν να παίξουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα συμβαίνει το αντίθετο, οι Έλληνες παίκτες φεύγουν για τα ξένα πρωταθλήματα. Πρέπει να κοιτάνε τα νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, έχουν να κερδίσουν πολλά πράγματα, και τεχνικά και σαν άνθρωποι, νομίζω σαν λύση πρέπει να σκέφτονται το εξωτερικό οι νέοι αθλητές».

Είχατε πει προ ημερών ότι οφείλετε πολλά στον κύριο Μουστακίδη, τον προπονητή σας στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τι σας έχει προσφέρει ο κόουτς και τι πιστεύετε ότι σας έδωσε ώστε να στέκεστε σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο;

«Αν εξαιρέσουμε τον κόουτς Μουστακίδη, υπάρχουν και άλλοι προπονητές που μου έχουν δώσει πολλά. Ο κόουτς (σσ Μουστακίδης) μου προσέφερε πιο πολύ σαν άνθρωπος παρα σαν αθλητής. Είχαμε άπειρες ώρες συζήτησης εκτός γηπέδου, μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν μπορούσα να φανταστώ, με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Κάτι που νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό από να είσαι καλύτερος αθλητής. Μου έμαθε πράγματα που προπονητές άλλοι δεν μπορούν να σου δείξουνε. Εγώ τους ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν, όπως ο Δημητριάδης και ο Ανδρεάδης, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει ο Σάκης, ο οποίος σε προσωπικό επίπεδο με βοήθησε πάρα πολύ».

Ποια είναι η δική σας εικόνα για τη νέα Εθνική ανδρών που χτίζεται σιγά σιγά;

«Γίνεται μια ανανέωση στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, είναι καλό να έρχονται νέα παιδιά έτσι ώστε κάποια στιγμή να έχουμε μια δυνατή Εθνική ομάδα, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι το αξίζουμε. Στο τελευταίο παιχνίδι με το Βέλγιο δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, θα περάσει χρόνος, θέλει υπομονή και επιμονή. Το πιο βασικό είναι ότι έγινε η αρχή».

Είχατε πρόταση από άλλη Ελληνική ομάδα;

«Δεν υπήρξε κάτι επίσημο, για μένα ήταν η Εθνικός η εξωτερικό, τίποτα άλλο. Δεν με ενδιέφερε κάτι άλλο».

Τι είναι αυτό που θα σας  λείψει από την ομάδα του Εθνικού; Έχετε περάσει εκεί σχεδόν το μισό της ζωή σας. Πως θα θέλατε να εξελιχθεί η νέα χρονιά για την ομάδα του Εθνικού;

«Θα μου λείψει σίγουρα η οικογένεια μου. Εδώ είναι το σπίτι μου. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου, τα παιδιά από την ομάδα τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, όπως τα αδέρφια Δαλακούρα τα οποία τα θεωρώ αδέρφια μου, δεν είμαστε πια φίλοι, νομίζω έχει περάσει αυτό το επίπεδο η σχέση μας, δεν τα ξεχωρίζω από τα πραγματικά μου αδέρφια. Θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και μακάρι να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται και θα χαρώ πάρα πολύ αν ο Εθνικός πάρει το πρωτάθλημα η το κύπελλο η κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Σίγουρα ένα κομμάτι της καρδιάς μου και του μυαλού μου θα είναι σε αυτή την ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον, όχι στο άμεσο να γυρίσω να ξαναπαίξω εδώ στην πόλη μου και μακάρι να πάνε όλα καλά και ο Εθνικός να συνεχίσει τη δουλειά που έχει αρχίσει, να βγάζει παιδιά και να κάνει επιτυχίες».

Γνωρίζετε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης σας;

«Δεν γνωρίζω, από ότι μου είπαν ότι ψάχνουν κάποιο ξένο παίκτη, ο κόουτς θα έχει σκεφτεί κάτι καλό, θέλει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, δεν θα πάρει κάποιον παίκτη μόνο και μόνο για να τον έχει, αλλά σίγουρα η ομάδα και πάλι θα στηριχθεί στα νέα παιδιά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ