1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-06-2013 13:12

Nα ποιός είναι ο χορηγός του Ολυμπιακού

Ο Χρήστος Φλάμπουρας έδωσε συνέντευξη σττον Στέφανο Λεμονίδη , στο ¨Φως των Σπορ" και αποκάλυψε τα σχέδια του. Διαβάστε ποιός είναι ο ευεργέτης του Ολυμπιακού
Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ για να εξοικονομηθούν χρήματα, παγωμάρα επικράτησε στο στρατόπεδο των "ερυθρόλευκων", αφού όλοι γνώριζαν τα οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη να διοχετευθούν τα χρήματα στην αγωνιστική ενίσχυση του. Υπήρξε βέβαια και μια βουβή απογοήτευση γιατί Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς Ολυμπιακό δεν γίνεται, καθώς η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική στην Ευρώπη με 11 παρουσίες σε φαιναλ φορ ευρωπαϊκών κυπέλλων(7 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 3 στο Κυπελλούχων και 1 στο Τοπ Τιμς Καπ), 7 συνεχόμενες (1992-98), 2 κατακτήσεις τροπαίων(Κυπελλούχων 1996 Πειραιάς, Τοπ Τιμς Καπ 2005 Πειραιάς) , 7 παρουσίες σε τελικούς φαιναλ φορ και 145 νίκες με 527-398 σετ. Δεν μίλησε όμως και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, αφού η προσπάθεια της διοίκησης Κουντούρη είναι αξιέπαινη και η κριτική δεν μπορεί να είναι καλόβουλη, σε τέτοιες οικονομικά δύσκολα εποχές.

Να όμως που βρέθηκε λύση γιατί ο Ολυμπιακός έχει φίλους σε όλο τον κόσμο κι αυτοί δεν θέλουν να τον αφήσουν μόνο στις δύσκολες στιγμές. Μια ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας συμμετοχής, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε χορηγός και ο Ολυμπιακός θα φωνάξει "παρών" στην ευρωπαϊκή ελιτ, χάρη σε άγνωστο χορηγό. Το όνομα κρατήθηκε μυστικό και μόλις προχθές μάθαμε ότι πρόκειται για τον επιχειρηματία καυσίμων ναυτιλίας και λιπαντικών Χρήστο Φλάμπουρα , που έχει τις εταιρείες "Μediterranean" και "Porto Petrol".Και δεν πλήρωσε μόνο τα έξοδα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τα συμβόλαια των Καλντέιρα, Γιούριστιτς, και πολύ πιθανόν πολλά περισσότερα που δεν θέλει να κοινοποιηθούν.

Βρήκαμε το χορηγό του τμήματος βόλει του Ολυμπιακού, που αλλού, στο λιμάνι του Πειραιά, στην ακτή Μιαούλη, λίγα μέτρα πιο κάτω από το στρατηγείο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Απλός καταδεκτικός και ευπροσήγορος, μας ανοίχτηκε αμέσως και μας αφόπλισε λέγοντας "και πέρυσι βοήθησα οικονομικά τον Ολυμπιακό, δεν ήθελα όμως να δοθεί δημοσιότητα. Πάμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι να κρατήσουμε ψηλά τον Ολυμπιακό και να τον φτάσουμε στην κορυφή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ταβάνι, κρατάμε όμως χαμηλούς τόνους, δεν θέλουμε να προκαλέσουμε, αφού πολλά πράγματα είναι καλύτερα να τα κάνουμε και όχι να τα λέμε. Δεν ήταν όμως δυνατόν, να μην υπάρχει η ερυθρόλευκη φανέλα στο Τσάμπιονς Λιγκ". Mπήκε μάλιστα και στο ΔΣ του ΤΑΑ, μαζί με τον ναύαρχο Γιώργο Κολιτσόπουλο, που θα τον εκπροσωπεί , όταν θα λείπει στο εξωτερικό.

Ο Χρήστος Φλάμπουρας γεννήθηκε το 1965 στη Νέα Πέραμο(Μεγάλο Πεύκο), σε ηλικία 5 χρονών έμεινε ορφανός, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει από το βενζινάδικο του πατέρα του και να φτάσει στην κορυφή των ναυτιλιακών καυσίμων. Αυτοδημιούργητος, δεν ξέχασε την καταγωγή του, παραμένει κάτοικος Μεγάλου Πεύκου(βοηθάει και την ομάδα της Νέας Περάμου που προβιβάστηκε στην Α2 ), αλλά η έδρα του είναι στο μεγάλο λιμάνι. Είναι πλέον προμηθευτής της αγοράς με προϊόντα της ΕΚΟ και των ΕΛΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα ανοίξει αλυσίδα πρατηρίων, με την επωνυμία "Porto Petrol", γι αυτό και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη Η σύζυγος του είναι ζωγράφος, Ιωάννα Κουντούρη, μακρινή συγγενής του προέδρου του Ολυμπιακού και έχουν ένα παιδάκι δυόμιση χρονών.

Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας εξιστορήσει την αγάπη του προς το βόλει και τον Ολυμπιακό "στο σχολείο έπαιζα βόλει, αφού ίνδαλμα μας ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού Τάσος Κουμπλής. Ήταν προπονητής της Νέας Περάμου, ανέβασε την ομάδα πολλές κατηγορίες και πηγαίναμε στο γήπεδο του Μίλωνα και του Σπόρτιγκ να τον θαυμάσουμε. Έχω τρέλα με το βόλεϊ"

Οπαδός του Ολυμπιακού θαυμάζει "τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί είναι ένας Έλληνας που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα και ίσως ο μοναδικός παράγοντας που δεν αποσκοπεί σε οφέλη από το δημόσιο, γιατί δεν έχει συναλλαγές μαζί του. Όλοι οι άλλοι μπαίνουν στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο για να κερδίσουν. Αυτός μόνο δίνει, χάρη στην αγάπη του προς τον Ολυμπιακό. Θα τον χαρακτήριζα "Μονομάχο" γιατί είναι μόνος του και σηκώνει όλα τα βάρη. Πρέπει επομένως να τον βοηθήσουμε, να τον απαλλάξουμε από πολλές έννοιες, πήρα τις τύχες του βόλει στην πλάτη μου και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι φίλοι του Ολυμπιακού να βοηθήσουν και τα άλλα τμήματα. Τον εκτιμώ επίσης για την παλικαροσύνη του και γιατί σε κοιτάει στα μάτια και ότι λέει το εννοεί. Μια φορά για παράδειγμα δώσαμε τα χέρια για ένα deal, πριν από την τήρηση του ακρίβυναν τα ναύλα, κι όταν του είπαν να κάνουμε νέα συμφωνία, αρνήθηκε, γιατί είχε δώσει το λόγο του. Το έμαθα εκ των υστέρων από τρίτους και συγκινήθηκα. Έχουμε και κοινό φίλο τον Μανώλη Κοτταρό. Πρέπει λοιπόν όλοι οι Ολυμπιακοί να σταθούμε στο πλάι του, ως στρατιώτες και να τον βοηθήσουμε"

Τα όνειρα του για το βόλει δεν έχουν ορίζοντα "δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Ο Μιχάλης Κουντούρης μου εξήγησε τα σχέδια του, είδα ότι είναι νοικοκύρης και κουβέντα με την κουβέντα, μπήκα στο βόλει. Έχω πολλά στο μυαλό μου και μπορούμε να εκτινάξουμε τον Ολυμπιακό, αφού στα σκαριά υπάρχει και διεθνής χορηγός που ενδέχεται να μπει όχι μόνο στο βόλει, αλλά και στον ερασιτέχνη. Γιατί όχι και στο ποδόσφαιρο, αν βέβαια μας δώσει τις ευλογίες του ο Βαγγέλης Μαρινάκης"

Δεν το παίζει Ολυμπιακάρα, μετράει τα λόγια του και ομολογεί ότι δεν βλέπει πολλά παιχνίδια της ομάδας, αφού το χόμπι του είναι το κυνήγι "Πηγαίνω για μέρες ολόκληρες από το Σουδάν ως τη Σκωτία. Μου αρέσει και η σκοποβολή σε πήλινο στόχο και εξασκούμαι στη Μαλακάσα. Κληρονόμησα την αγάπη μου για το κυνήγι από τον παπού , που μας μεγάλωσε. Τώρα βέβαια που έχω υπεύθυνη θέση στον Ολυμπιακό, θα μετέχω στις συνεδριάσεις του βόλει και θα παρακολουθώ περισσότερα ματς", που του φράζει το δρόμο στο εμπόριο των καυσίμων, έχει δώσει αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΒΒC και δεν πτοείται από απειλές, αφού θέλει να αποδώσουν καρπούς, διάφορες καταγγελίες που έκανε στη δικαιοσύνη.

Πάνω απ όλα όμως η αγάπη προς τον Ολυμπιακό για τον οποίο "έχω όνειρα, πάμε σκαλοπάτι, σκαλοπάτι και φέτος θα οργανώσουμε τις ακαδημίες για να βγάζουμε δικά μας παιδιά, θα κάνουμε έργα στο Ρέντη και ότι άλλο χρειαστεί για να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στον αφρό. Δεν το συζητώ για πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα. Μιλάμε για την Ευρώπη. Υπομονή και θα δείτε"

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ