1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-06-2013 18:07

«Χρειαζόμαστε ενιαία φιλοσοφία για την ανάπτυξη» (video)

Ο προπονητής στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ Ζαν Πιέρ Σάγια μίλησε στo volleyleague.gr για τις εντυπώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό προπονητή Βιέτσλαβ Τσάγια. Αναφέρθηκε στην ενιαία φιλοσοφία ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσει το ελληνικό βόλεϊ αλλά και στη δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ.

«Όταν έχεις την αρωγή της κυβέρνησης όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει να υπάρχει κεντρική επιτροπή προπονητών που θα κάνει έλεγχο στους προπονητές προκειμένου να κάνει ελεγχόμενη και σωστή δουλειά προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε και να σχεδιάσουμε τι θέλουμε. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις ομάδες. Πρέπει να φτιάξεις μία ενιαία φιλοσοφία και όχι ο κάθε προπονητής να κάνει διαφορετικά πράγματα. Οι φουρνιές πρέπει να φτιάχνονται με ενιαία φιλοσοφία προς όφελος και των Εθνικών ομάδων».

Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν με την Πολωνία:

«Στην Πολωνία έχουν ενιαίο προγραμματισμό, έχουν σχεδιασμό και ενιαία φιλοσοφία αλλά έχουν και κονδύλια που μπορούν να τα διαθέσουν. Bέβαια έχουν και τις ανάλογες αθλητικές εγκαταστάσεις. Απ΄ ότι ξέρω στην Πολωνία δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει κλειστό γήπεδο ενώ εδώ πασχίζουμε για να βρούμε γήπεδο. Μπλεκόμαστε στα γυμναστήρια με άλλα αθλήματα, με άλλους συλλόγους, ώρες δεν έχουμε και παλεύουμε με προβλήματα».

Για τη δουλειά που κάνει η ΑΕΚ στα τμήματα υποδομής:

«Η ΑΕΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε τα παιδιά, να μάθουν το άθλημα και να το αγαπήσουν και από εκεί και πέρα με βάση τις ικανότητες τους να προχωρήσουν. Η ΑΕΚ κάνει καλή δουλειά, έχει αποκτήσει εφηβική, παιδική και παμπαιδική ομάδα και έχει και ακαδημία σε συνεργασία με την Σχολή Χατζήβεη όπου μάλιστα εγώ εργάζομαι».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ