Εκτυπώστε τη σελίδα
14-05-2013 13:05

Τζούριτς: «Ηταν το όνειρό μου»

Toυ: Κώστα Ασημακόπουλου
Στην Ορεστιάδα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (24-26/5) και των αγώνων μπαράζ με το Βέλγιο (1-8/6) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Αλέκος Λεώνης με τον Σωτήρη Δρίκο έχουν 14 διεθνείς στη σύνθεσή τους και περιμένουν τον Δημήτρη Τζούριτς ο οποίος απολαμβάνει τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Τρεντίνο.

Από την Κυριακή το βράδυ το Τρέντο πανηγυρίζει τον τρίτο τίτλο πρωταθλήματος και ο Τζούριτς το τέταρτο πρωτάθλημα στην καριέρα του μετά τα τρία που έχει με τον Ολυμπιακό. Εγινε ο δεύτερος Ελληνας που πανηγύρισε τίτλο ιταλικού πρωταθλήματος μετά τον Θεόκλητο Καριπίδη, αλλά ο πρώτος που ήταν βασικός στην ομάδα του.

Το «Goal» επικοινώνησε με τον 24χρονο κεντρικό, διαγώνιο που το βράδυ της Δευτέρας (13/5) ήταν έτοιμος να κατέβει στην πλατεία του Τρέντο για τη μεγάλη φιέστα...

«Εχουν ετοιμάσει μεγάλη γιορτή. Ολη η πόλη πανηγυρίζει. Ετσι όπως πήγαν οι τελικοί με την Πιατσέντσα υπήρχε μεγάλο άγχος και πολλή πίεση κι έτσι όλοι ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Κερδίσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων και το κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα δεν συγκρίνεται».

Tο έχεις πιστέψει πως είσαι πρωταθλητής στην Ιταλία;

«Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι μοναδικό το συναίσθημα. Εκανα πραγματικότητα ένα μεγάλο μου όνειρο. Από μικρός ήθελα να γίνω πρωταθλητής στην Ιταλία και τα κατάφερα. Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου, στους γονείς μου και την αδελφή μου».

Πώς φτάσατε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ηταν μία δύσκολη σεζόν. Οσο πλησιάζαμε στο τέλος η πίεση και η κούραση μεγάλωνε. Πέρσι χάσαμε στον πόντο το πρωτάθλημα και φέτος το πήραμε εμείς από την Πιατσέντσα».

Ο Τζιάκομο Σιντίνι ήταν ο πρωταγωνιστής του 5ου τελικού;

«Φυσικά. Πριν από ενάμιση χρόνο αυτός ο παίκτης ήταν με το ένα πόδι στον τάφο. Εδωσε αγώνα ζωής και κέρδισε. Νίκησε τον καρκίνο, μπήκε αλλαγή στον 5ο τελικό και μας οδήγησε στη νίκη. Είμαι περήφανος που είμαι συμπαίκτης του».

Θα έχεις δυνάμεις για την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών;

«Θα βρω δύναμη. Πρέπει να πετύχουμε με την Εθνική Ανδρών. Πρέπει να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το έχουμε ανάγκη».

Θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς και πάλι από κεντρικός σε διαγώνιος;

«Το έχω ξανακάνει. Δεν θα δυσκολευτώ γιατί έχω καλούς προπονητές και γιατί το κλίμα στην εθνική ομάδα είναι πολύ καλό. Θέλουμε να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια με το Βέλγιο και να προκριθούμε. Θα βοηθήσουμε το ελληνικό βόλεϊ να σταθεί και πάλι στα πόδια του».

Εχεις συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Τρεντίνο. Τώρα στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ναι, θα το ήθελα πολύ, αλλά για την ώρα δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Πηγή: Goal News