Εκτυπώστε τη σελίδα
30-01-2019 18:50

Δημήτρης Παυλής: Από τον στίβο και την ΑΕΚ, οικοδεσπότης του σνόου βόλεϊ

Είναι από τους ανθρώπους που οι ώρες μιας ημέρας δεν του αρκούν για υλοποιήσει τις ιδέες του. Δεν θα τον συναντήσεις ποτέ στο μεγάλο οβάλ γραφείο του Δημαρχείου Τριπόλεως εκτός κι αν οι περιστάσεις και το πρωτόκολλο το επιβάλλουν.
Περιπλανιέται καθημερινά στις γειτονιές της Τρίπολης, στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό και ήσυχο γραφείο σε μία γωνιά του δημαρχείου. Μαζί με τους συνεργάτες του και τους ανήσυχους αρκάδες σχεδιάζει τα πλάνα για την επόμενη μέρα μιας Τρίπολης που θα παίξει ηγετικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική, τουριστική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη της χώρας.

«Είμαστε στην καρδιά της Πελοποννήσου, είμαστε η καρδιά της Πελοποννήσου και της Ελλάδας», λέει με καμάρι ο Δημήτρης Παυλής και συμπληρώνει: «Κάθε πέτρα που πατάμε εδώ είναι και μία ιστορία στα ιερά χώματα της Τριπολιτσάς που έλεγαν οι οπλαρχηγοί της επανάστασης του 1821. Στα σοκάκια που περιπλανήθηκε και μάτωσε ο Κολοκοτρώνης μας έρχεται η έμπνευση. έχουμε δύσκολη αποστολή και ιερό καθήκον να αναδείξουμε τις αξίες των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Απο το Αρτεμίσιο στη Θεσσαλονίκη
paulisΟ Δημήτρης Παυλής γεννήθηκε το 1959 στο χωριό Αρτεμίσιο που λόγω της ομώνυμης σήραγγας του αυτοκινητοδρόμου που ανοίχτηκε λίγα χρόνια αργότερα έγινε το σημείο αναφοράς για όλη τη νότια Ελλάδα. Γόνος φτωχής αγροτικής οικογένειας πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια στο χωριό και αργότερα στην Τρίπολη που έπρεπε να επιβιώσει.

Αντιλήφθηκε πως η βασική διέξοδος ήταν να αποκτήσει ακαδημαϊκή μόρφωση. Μέσα από πολλές στερήσεις και θυσίες κατάφερε να σπουδάσει οικονομικά στη βιομηχανική σχολή Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα ήταν λάτρης του αθλητισμού και ασχολούνταν με τις ρίψεις στον στίβο. Απέκτησε μία κόρη και έναν υιο που σήμερα είναι 28 και 26 ετών αντίστοιχα.

«Πέρασα πολλά στη ζωή μου αλλά την αγάπη μου για τον αθλητισμό για τα κοινά και για τους συνανθρώπους μου δεν την άλλαξα ποτέ και δεν την διαπραγματεύτηκα ποτέ», λέει ο Δημήτρης Παυλής.


Ολυμπιακή πόλη η Τρίπολη

Είναι από τους ανθρώπους που έχουν πρωταγωνιστήσει στην δημιουργία όλων των μεγάλων αθλητικών συλλόγων της Τρίπολης και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του αθλητικού κέντρου Τρίπολης, στην δημιουργία του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι να κάνει την πρωτεύουσα της Αρκαδίας αθλητικό και τουριστικό προορισμό για όλα τα ολυμπιακά και χειμερινά σπορ: «Η Αρκαδία και η Τρίπολη έχουν το νούμερο ένα “μπραντ νέιμ” παγκοσμίως. Ο Δήμος μας είναι ο τέταρτος σε έκταση Δήμος της Ελλάδας και κατοικούν 60.000 πολίτες. Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Εδώ ήταν η έδρα και το ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Έχουμε σχεδιάσει μεγάλες παρεμβάσεις στις υποδομές της πόλης που θα την αναδείξουν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς στην χερσαία Ελλάδα. Η αθλητική κουλτούρα είναι στο DNA του Έλληνα και με τις κατάλληλες υποδομές θα αναδείξουμε την πόλη μας τουριστικό, πολιτιστικό και αθλητικό προορισμό όλο το χρόνο».

Αθλητικά κέντρα και μουσεία

Μεταξύ των μεγαλόπνοων σχεδίων που έχει ο δήμαρχος Τριπόλεως είναι η αναβάθμιση του μεγάλου αθλητικού κέντρου που ήδη υπάρχει, η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, η ανακαίνιση του ιστορικού σκοπευτηρίου, το πολιτιστικό κέντρο στην πλατεία Άρεως, στο μουσείο Αγώνα της ελληνικής επανάστασης και το κέντρο της εθνικής παλιγγενεσίας: «Από τη μακρά μου θητεία ως πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου είμαι σε θέση να γνωρίζω τους θησαυρούς του τόπου μας. Θεωρώ χρέος μου να αναδείξουμε αυτό τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας και στους επισκέπτες. Θέλω να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να είναι η Τρίπολη ένας τόπος μνήμης για όλους όσους αγωνίστηκαν ώστε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τη ζωή μας».

Κολυμβητήριο και σκοπευτήριο

paulis2Σχετικά με τις αθλητικές υποδομές είπε:

«Έχουν εγκριθεί οι μελέτες και τα κονδύλια για την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου. Στο κλειστό γυμναστήριο θα τοποθετηθεί άμεσα νέα στέγη, στο ανοικτό στάδιο θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν και θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης ώστε να φιλοξενούνται μεγάλοι διεθνείς αγώνες και δίπλα ακριβώς θα κατασκευαστεί νέο κολυμβητήριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όλα αυτά θα δημιουργηθούν σε έναν επιπλέον χώρο 3 στρεμμάτων όπου θα υπάρχουν ακόμα γήπεδα τένις, 5χ5 και μπιτς βόλεϊ. Ανακαινίζεται το σκοπευτήριο μας που έχει ιστορία 60 ετών. Οι αρκάδες στηρίζουν αυτά τα πλάνα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αρωγός μας.

Βλέπει πως προσπαθούμε και είναι στο πλευρό μας. Αντιλαμβάνονται όλοι πως μόνο με σωστές επενδύσεις και καλή φιλοξενία θα φέρουμε εδώ όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη».

 

 

 

 

 «Ναυαρχίδα» το χιονοδρομικό Μαινάλου

mainalo1Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Τρίπολη και από τα βασικά της ατού τους χειμερινούς μήνες είναι το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους: «Το χιονοδρομικό μας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Είναι πολύ κοντά και πάντα προσβάσιμο. Παρέχει καλές υπηρεσίες, είναι προσιτό για τις οικογένειες αλλά και για όσους έχουν απαιτήσεις από τα χειμερινά σπορ. Οι υποδομές μας αναβαθμίζονται συνεχώς και υπάρχουν πολλά καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Η Τρίπολη είναι από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές και όχι άδικα. Η αγάπη του κόσμου μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε για να κάνουμε την Αρκαδία νούμερο ένα προορισμό παγκοσμίως για όλες τις ηλικίες και για όλα τα ενδιαφέροντα».

Το snow volley και η παράδοση

Σχετικά με το σνόου βόλεϊ και την πρώτη γνωριμία που είχε με το άθλημα ο δήμαρχος Τριπόλεως Δημήτρης Παυλής είπε: «Έχω ταξιδέψει πολύ και σε ένα από τα ταξίδια μου στις ΗΠΑ πριν από χρόνια είχα παρακολουθήσει σνόου βόλεϊ ως άθλημα επίδειξης. Είναι ένα σόου και χρειάζονται πολλές δεξιότητες. Είναι ένα νέο άθλημα και κάθε τι νέο πρέπει να το αγκαλιάζουμε και να το δίνουμε στους νέους.

Έτσι ξεκίνησε και πριν μερικά χρόνια το μπιτς βόλεϊ. Γενικά το βόλεϊ είναι ένα θεαματικό άθλημα που συνδυάζει καλή φυσική κατάσταση και πνευματική διαύγεια. Πολλές φορές με βρίσκει το πρώτο φως της ημέρας να παρακολουθώ αγώνες τένις ή NBA στην τηλεόραση. Είμαι λάτρης του αθλητισμού και των ιδεών του. Πιστεύω πως ο πλούτος που θα αφήσουμε στις νέες γενιές είναι πολιτιστική και αθλητική παράδοση, γνώσεις και εμπειρίες που μας έχει διδάξει το πέρασμα μας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο».

Σχετικά άρθρα