1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-12-2018 00:36

Ο Δημήτρης Φίνος στο ethnos.gr: Αποκαλύπτει τις δραματικές ώρες που πέρασε στη μάχη με τον καρκίνο...

Ο Δημήτρης Φίνος βάδισε για μέρες στην κόκκινη γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε στη μάχη με τον καρκίνο αποκαλύπτει τις σκέψεις του και τις στιγμές στο κρεββάτι του πόνου αλλά και όσα πέρασε στην εξάμηνη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Το πως εκδηλώθηκε η λευχαιμία, τις σκέψεις του, την συμπαράσταση που έτυχε από εκατοντάδες γνωστούς και αγνώστους, την υποτροπή που τον έφερε στα πρόθυρα του θανάτου, τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή του, τα όνειρα του αλλά και το νέο του ρόλο ως δάσκαλος σε σχολείο της Γλυφάδας...

 

Τους τελευταίους 13 μήνες ο Δημήτρης Φίνος πάτησε πολλές φορές την κόκκινη γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο δίμετρος βολεϊμπολίστας είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Eνα απλό κρυολόγημα εξελίχθηκε σε πνευμονία, μέσω της οποίας αποκαλύφθηκε πως πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία. Υστερα από τέσσερις μήνες εξαντλητικής νοσηλείας και χημειοθεραπείες, έπαθε για δεύτερη φορά πνευμονία (ασπεργίλλωση), αναγκάζοντας τους γιατρούς να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Για τρία 24ωρα ήταν σε καταστολή και όλοι περίμεναν το θαύμα. Κέρδισε το πιο σημαντικό… τάι μπρέικ για τη ζωή του και πλέον βλέπει τα πάντα διαφορετικά. Για πρώτη φορά δημοσιοποιεί την περιπέτειά του και ανοίγει την καρδιά του στο «Εθνος της Κυριακής». Μιλά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ελπίζοντας να δώσει κουράγιο σε συμπολίτες του που περνούν την ίδια περιπέτεια. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε και νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ως αναπληρωτής δάσκαλος του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, έχοντας την αποστολή της παράλληλης στήριξης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

«Δεν περίμενα να τύχει σε μένα»

«Επειτα από όλα αυτά που πέρασα, άλλαξα ως άνθρωπος. Θέλω να προσφέρω όσο περισσότερα μπορώ σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μου. Θέλω να ανταποδώσω ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης βοήθειας που μου έδωσαν εμένα. Δεν περίμενα ποτέ πως θα υπήρχε τόσο μεγάλη κινητοποίηση για μένα. Χρειάστηκα 300 φιάλες αίμα και 130 αιμοπετάλια, και από το νοσοκομείο υπολογίζουν πως η προσφορά ήταν υπερδιπλάσια. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τύχαινε αυτό σε μένα, ωστόσο όλα είναι μέσα στη ζωή» λέει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση ο 30χρονος αθλητής και ξετυλίγει το κουβάρι της περιπέτειας του...

 

Διαβάστε την συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και στον Κώστα Ασημακόπουλο: ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ