1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-11-2018 21:23

Τζελάτι: «Θέλει τρέλα και αγάπη για να παίξεις βόλεϊ στην Ελλάδα»

Oι δύο υπο όμιλοι του Α΄ομίλου στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών ξεκινούν αύριο και ο διαγώνιος του ΟΦΗ Αινείας Τζελάτι παραχώρησε συνέντευξη στο infosport.gr και στην δημοσιογράφο Ειρήνη Άγα:

Στόχος του ΟΦΗ για ακόμα μια χρονιά είναι η άνοδος. Παίκτες με εμπειρία από Α1 θα κληθούν μέσα στο 2018/2019 να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο που από το 2015 έχει «στοιχειώσει» στο ΒΑΚ. Εκτός όμως από ομαδική φιλοδοξία όμως η άνοδος αποτελεί και προσωπική για τον αρχηγό των «μελανόλευκων», Αινεία Τζελάτι, ο οποίος το δήλωσε στο infosport.gr. Ο «διαγώνιος» μετά τον τραυματισμό (στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου) και το χειρουργείο επανήρθε δριμύτερος προκειμένου να σηκώσει φέτος την κούπα του πρωταθλητή.

«Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία πάνω από όλα. Πάμε για την νίκη στα Μελίσσια. Έχουμε αρκετά καλή ομάδα φέτος. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό, από τον πρόεδρο (Γιάννη Δανδάλη). Βήμα με βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και στόχος είναι τον Απρίλιο να πάμε σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Και πέρσι η ομάδα είχε βάλει στόχο την άνοδο όμως μετά τον τραυματισμό σου παρέλκυσε από αυτό το όνειρο, εσύ πως το βίωσες;

«Με πόνεσε αρκετά. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που τραυματίστηκα. Δεν είχα πάθει ποτέ κάτι και ήταν πρώτη φορά στη ζωή μου που έκατσα έξω. Τα συναισθήματα ήταν πολύ περίεργα. Δηλαδή καθόμουνα στο σπίτι μου, μιλούσα με τους συμπαίκτες μου, μου έλεγαν κερδίζουμε, χάνουμε ανάλογα και ένιωθα αρκετά πράγματα. Δεν μπορείς να εξηγήσει με λόγια αυτό το πράγμα, το πως νιώθεις. Ήμασταν άτυχοι. Ελπίζω φέτος να πάνε όλα καλά, γι’ αυτό είπα και στην αρχή με υγεία».

Έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και σε μεγάλους συλλόγους κατακτώντας αρκετά στην καριέρα σου, πια τι στόχους βάζεις;

«Ο προσωπικό μου στόχο είναι αυτή η ομάδα να ανεβεί κατηγορία. Με αυτόν τον άνθρωπο που λέγετε Δανδάλης, γιατί είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί πολύ, αγαπάει αυτή την ομάδα και όνειρο του είναι να δει την ομάδα σε μεγάλη κατηγορία. Εγώ προσπαθώ και θέλω να τον βοηθήσω να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Να ανέβουμε Α1 και από εκεί και έπειτα βλέπουμε».

Θέλει τρέλα για να παίξει βόλεϊ στην Ελλάδα;

«Θέλει τρέλα και αγάπη. Εγώ τα έχω και τα δυο αυτά. Πρέπει να το αγαπάς αυτό που κάνεις, γιατί αν δεν το αγαπάς δεν μπορείς να παίξεις σε υψηλό επίπεδο ειδικά σε αυτό το άθλημα. Θέλει μεγάλες προσπάθειες, εγώ έχω πάρει κάποια χρήματα αλλά υπάρχουν παιδιά κυρίως στις μέρες μας που αγαπάνε το άθλημα χωρίς να πάρουν αυτά τα χρήματα. Θέλει αγάπη, προσπάθεια και όποιος προσπαθεί φτάνει κάποια στιγμή εκεί που ονειρεύεται».

Θεωρείς ότι η Κρήτη είναι σε χαμηλό επίπεδο στο άθλημα;

«Όχι κάθε άλλο. Η Κρήτη έχει βγάλει αρκετούς παίκτες. Απλά αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχουν παιδιά στην ομάδα μας. Υπάρχουν όμως παιδιά που παίζουν και μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία. Ο Θάνος Μαρούλης, ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης, ο Μαθιος (Παλιουδάκης) σίγουρα ξεχνάω και κάποιους. Η Κρήτη πάντως έχει βγάλει παιδιά. Εμεί εδώ τουλάχιστον πρέπει να φτιάξουμε ακαδημίες, γιατί δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις δέκα ή δώδεκα παίκτες από έξω. Με τα χρόνια, με τη δουλειά που γίνεται και με το γήπεδο που είναι δικό μας, μέσα σε μια πενταετία πιστεύω ότι θα βγουν παιδιά».

Ποια συμβουλή θα έδινε ο Αινείας Τζελάτι;

«Ότι και να κάνουμε πρέπει να το αγαπάμε. Αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε και με προσπάθεια πάντα, φτάνουμε το στόχο μας. Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο, αν προσπαθεί για το όνειρο του πιστεύω θα το φτάσει».

Πηγή: infosport.gr, Ειρήνη Άγα, Ηράκλειο Κρήτης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ