1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-04-2013 19:52

«Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

"Λαβράκι"...μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μεταγραφή του Λεονάρντο Ριμπέριο Νασιμέντο Ντος Σάντος στον ΠΑΟΚ στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο Δικέφαλος να τερματίσει στην 3η τιμητική θέση και να εξασφαλίσει την παρουσία του στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

 
Ο "Λεό" όπως θέλει να τον αποκαλούν οι φίλοι του έχει δύο αδυναμίες, το βόλεϊ και την κιθάρα του. Μετά από ένα δύσκολο αγώνα αρέσκεται να μένει σπίτι και να παίζει κιθάρα για αυτόν και τους οικείους του. Αν και μόλις λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη έχει κάνει πολλούς φίλους και σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ έχοντας δεχτεί ήδη πρόταση από τον ασπρόμαυρο σύλλογο για την αγωνιστική σεζόν 2013-2014.

Το αξιοπερίεργο στο συγκεκριμένο αθλητή είναι ότι ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά βόλεϊ 22 ετών, καθώς διάφορες συγκυρίες τον ανάγκασαν να κάνει διάφορες δουλειές:

«Σε ηλικία 14 ετών όπως όλα τα παιδιά ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ χάντμπολ και μπάσκετ. Ουσιαστικά βόλεϊ έπαιζα στο σχολείο. Διάφορες συγκυρίες όμως με έκαναν να σταματήσω και να κάνω άλλες δουλειές. Επαγγελματικά ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ στα 22. Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν σε ομάδα που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Ένα χρόνο μετά πήρα μεταγραφή στην Σαν Αντρέ στην Α1 κατηγορία. Ακολούθησαν διάφορες ομάδες στην πατρίδα μου, πήγα Πορτογαλία , Αργεντινή, Κατάρ, για να μετακομίσω αργότερα στην Ευρώπη παίζοντας αρχικά στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Αυστριακή Χοτ Βόλεϊ για δύο χρόνια και 1,5 χρόνο Γερμανική Φριντρισχάφεν. Το να παίξω στην Ευρώπη ήταν μια πρόκληση για την καριέρα μου , την άρπαξα και μου βγήκε σε καλό. Πέρασα πολύ καλά και στην Αυστρία και στη Γερμανία αλλά προτιμώ την Ελλάδα. Είναι μια χώρα πιο κοντά στην πατρίδα μου , με πολύ ζεστούς ανθρώπους. Πραγματικά περνάω πολύ όμορφα στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο ακραίο η χρονιά ξεκίνησε περίεργα για αυτόν αλλά είχε πολύ όμορφη κατάληξη:
 
«Η χρονιά ξεκίνησε περίεργα για μένα. Πήγα να παίξω στην Τουρκία , δεν υπέγραψα καν συμβόλαιο γιατί υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, δοκιμάστηκα στη Γαλλία, δεν συμφώνησα και τότε μου έγινε η πρόταση να έρθω στον ΠΑΟΚ. Πραγματικά είμαι χαρούμενος για την εξέλιξη. Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που ήθελα. Ο πρόεδρος έκανε πολύ σημαντική δουλειά και από την αρχή είχα την υποστήριξη που ήθελα. Όλοι στον ΠΑΟΚ με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα».
Όσο για το αν θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω ο ΠΑΟΚ στη σειρά των ημιτελικών με τον Παμβοχαϊκό είχε να πει: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ίσως εάν κερδίζαμε το πρώτο παιχνίδι η σειρά να εξελίσσονταν διαφορετικά. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά γιατί χάσαμε τρεις φορές. Ο Παμβοχαϊκός ήταν πολύ δεμένη ομάδα , με παίκτες που ήταν μαζί από την αρχή. Στον ΠΑΟΚ υπήρχαν αλλαγές παικτών, αλλαγή προπονητών και χρειαζόταν λίγο παραπάνω χρόνος για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Ήταν πάντως μια καλή χρονιά. Μπήκαμε στην 4αδα και εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα».

Για τον αν ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος:

«Ο Ολυμπιακός ,όπως και ο Παμβοχαϊκός, ήταν περισσότερο ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε παίκτες με ποιότητα στο ρόστερ του και παρά το γεγονός ότι είχε έναν νεαρό πασαδόρο στις τάξεις του είχε καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος μια σταθερή πορεία. Εξάλλου ο Ολυμπιακός είχε ιστορία στο άθλημα και πάντα φτιάχνει ομάδα με υψηλούς στόχους».

Για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ποιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ είχε να πει:

«Η χρονιά τελείωσε και έχω μερικές ημέρες για να ξεκουραστώ. Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα άλλο. Θα φύγω στις 17 Μαϊου για την Πορτογαλία και μέχρι τότε θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω ξανά με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για να δω εάν θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Είμαι πολύ θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, μου αρέσει πολύ η ζωή στη Θεσσαλονίκη, έχω κάνει πολλούς φίλους και θα ήθελα να μείνω. Πραγματικά περνάω υπέροχα».

Για το αν το οικονομικό αποτελεί την πρώτη του προτεραιότητα όταν επιλέγει ομάδα:

«Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσεις τα χρήματα σου για να μπορείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο βόλεϊ. Ξέρω τα προβλήματα που περνάει η Ελλάδα , αλλά ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες. Ευτυχώς στον ΠΑΟΚ τα πράγματα ήταν καλά και ελπίζω όλοι οι αθλητές και στις άλλες ομάδες να πληρώνονται. Από εκεί και πέρα εξετάζω άλλα θέματα όπως το αν η ομάδα παίζει Ευρώπη, εάν έχει στόχους, εάν μου αρέσει το μέρος που θα ζω και πολλά άλλα ακόμα. Προσωπικά θέλω να είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα που αγωνίζομαι και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε όλα τα παιχνίδια».

Τέλος για το ποια είναι η άποψη του για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Ντος Σάντος τόνισε:

«Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχω παίξει σε άλλα πρωταθλήματα όπου δύο ομάδες ξεχώριζαν από τις υπόλοιπες και υπήρχε ενδιαφέρον μόνο στα πλέι οφ. Στην Ελλάδα, φέτος, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις και όλοι μπορούσαν να κερδίσουν και να χάσουν από τον καθένα. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική δεν ξέραμε ποιες ομάδες θα περάσουν στην πρώτη 4αδα. Η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη. Υπήρχε ανταγωνισμός μέχρι τέλους».

Πηγή: ΤΑΑ ΠΑΟΚ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ