1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-07-2018 19:47

Ο Γιώργος Τσικούρης σώζει αθλητές και αθλήτριες από την αρθρίτιδα (video)

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον ορθοπεδικό γιατρό Γιώργο Τσικούρη ο οποίος έχει αφιερωθεί στους αθλητές και στις αθλήτριες του βόλεϊ. Την Παρασκευή έκανε ταξίδι αστραπή στην Αρχαία Ολυμπία για να επιβλέψει τις προληπτικές εξετάσεις σε αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονταν στο τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ.

 

Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα αλλά και την επόμενη είχε προγραμματισμένα σοβαρά χειρουργεία στην Αθήνα αλλά ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία για να επιβλέψει προσωπικά τους ελέγχους στους αθλητές.

Στον υπαίθριο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης μαζί με τους συνεργάτες του έκανε προληπτικό έλεγχο στα ισχία των αθλητών και των αθλητριών ακολουθώντας μία επαναστατική μέθοδο που προβλέπει την πιθανότητα δημιουργίας αρθρίτιδας.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του volleynews.gr και τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τσικούρης που με τις προληπτικές εξετάσεις θα σώσει πολλούς και πολλές από τον εφιάλτη της αρθρίτιδας...

«Σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ έχουμε ξεκινήσει ελέγχους σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων και σταδιακά και των διοργανώσεων. Κάνουμε ένα σκριν εφόσον υπάρχουν προβλήματα στα ισχία τους. Βρίσκουμε τους παράγοντες που επιφέρουν μακροπρόθεσμα πρόβλημα με αρθρίτιδα στα ισχία. Επομένως αναίμακτα μπορούμε να εξετάσουμε τους αθλητές και να τους δώσουμε μία πρώτη εκτίμηση εάν και εφόσον υπάρχουν προβλήματα, να τα πιστοποιήσουμε και να τους δώσουμε ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν να μην τραυματίζονται εύκολα. Αφού αντιληφθούν το πρόβλημα τους θα μπορούν να κάνουν και την θεραπεία. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι η αρθρίτιδα. Τα συμπτώματα είναι αμβλύς πόνος. Κάποιοι νομίζουν πως έχουν πρόβλημα με τον προσαγωγό αλλά δεν έχουν. Αυτό που έχουν είναι πρόβλημα μέσα στην άρθρωση και με τα χρόνια δημιουργεί αρθρίτιδα. Μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες. Εφόσον πιστοποιηθεί το πρόβλημα στα ισχία δίνουμε ασκήσεις και περαιτέρω εξετάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσικούρης.

Media

Σχετικά άρθρα

  • Γιώργος Τσικούρης: «Προσοχή στη μεγάλη επιβάρυνση σε μικρό χρονικό διάστημα»
    Ο γνωστός ορθοπεδικός Γιώργος Τσικούρης που είναι συνεργάτης στην ιατρική επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ. με εμπειρία από πολλές ομάδες και σε πολλά αθλήματα μίλησε στο volleynews.gr σχετικά με την επιτροφή των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών στην ενεργό δράση. Ειδικά για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ τόνισε τη σημασία και την ένταση της προετοιμασίας. Τόνισε πως ακόμα και μέσα στον Ιούλιο πρέπει να συνεχιστεί η δραστηριότητα ενώ σχολίασε και τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται μέσα στο πρωτόκολλο για το μπιτς βόλεϊ:

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ