Εκτυπώστε τη σελίδα
19-06-2018 10:37

Στην Ιαπωνία ο Γιώργος Γιάτσης

Στην Ιαπωνία θα μεταβεί για διαλέξεις ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Γιάτσης καλεσμένος από το Chiba University. Ο Γιώργος Γιάτσης μας μίλησε για αυτή την πρόσκληση, για τις πρόσφατες διαλέξεις που έδωσε στο University of Alicante και University of Montenegro καθώς και για το νέο ρεκόρ των πρωταθλητών beach volley Νιώπα και Παπαδημητρίου.
Τι διδάσκεται στις επισκέψεις σας στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Οι διαλέξεις σχετίζονται με το volleyball, beach volley και την κινησιολογία. Στις πρόσφατες μετακινήσεις μου στο University of Alicante ήταν σχετικές με το beach volley, ενώ στο University of Montenegro με το volleyball. Οι προσκλήσεις αυτές γίνονται μέσω του προγράμματος Erasmus + International. Πολλές φορές εκτός από τις διαλέξεις στους φοιτητές του πανεπιστημίου, οργανώνονται και σεμινάρια σε συνεργασία με συνδέσμους Πετοσφαίρισης ή άλλων τμημάτων όπως έγινε στην Κίνα, Λίβανο, Ισπανία και ΗΠΑ. Επίσης, έχω την ευκαιρία να παρουσιάζω τα αποτελέσματα από τις νέες εργασίες μου. Για παράδειγμα, στις πρόσφατες διαλέξεις σε Ισπανία και Μαυροβούνιο παρουσιάστηκαν μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας που μόλις ολοκληρώσαμε με το University of Graz της Αυστρίας για τις τεχνικές του καρφιού που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι παίκτες στο beach volley και volleyball.

Στο Chiba University της Ιαπωνίας οι διαλέξεις θα έχουν σχέση με το Volleyball και την Κινησιολογία. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την πρόσκληση γιατί θα επισκεφτώ μια χώρα με παράδοση στο volleyball και σπουδαίο πολιτισμό.

Νιώπας και Παπαδημητρίου έγραψαν ιστορία στο beach volley; Πόσο σπουδαία είναι αυτή η επιτυχία;

Δέκα πρώτες θέσεις σε Masters είναι πολλές. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι γίνονται μόνο πέντε τουρνουά το χρόνο. Οι Νιώπας και Παπαδημητρίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κυριαρχήσει στο Πανελλήνιο κατακτώντας σχεδόν όλα τα τουρνουά που συμμετείχαν. Το ρεκόρ ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016. Παρόλο που είναι ένα ρεκόρ που ίσως κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, για εμάς ήταν σημαντικό γιατί η ομάδα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης σπουδαίων ομάδων που έχουν προσφέρει πολλά στο Ελληνικό beach volley από το 1994 και μετά. Επίσης, το ρεκόρ αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μια και οι προτεραιότητες όλων μας έχουν αλλάξει, λόγω του ότι η ομάδα δεν είναι στον εθνικό σχεδιασμό. Πάντως οι Νιώπας και Παπαδημητρίου με συγκίνησαν βαθιά χαρίζοντας μου τα χρυσά μετάλλια τους από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο σπουδαίοι αθλητές, άλλα έχουν ταυτόχρονα αθλητική παιδεία και ήθος. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι το πρότυπο όλων των νέων αθλητών. Από το 2000 και μετά έχω δει δεκάδες αθλητές και αθλήτριες μου να κερδίζουν Πρωταθλήματα, Masters ή άλλα τουρνουά και για εμένα αυτή η επιτυχία ήταν το επιστέγασμα της καριέρας μου ως προπονητής στο αγωνιστικό beach volley στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

  • Γιώργος Γιάτσης: «Στην κρίση πρέπει να αναζωπυρώνουμε το παρελθόν μας»
    Ο Γιώργος Γιάτσης αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον ΑΟ Σερρών και μαζί με τους Μιχάλη Αλεξανδρόπουλο, Κώστα Αλελή,
  • Επέστρεψαν υγιείς στην άμμο, Καββαδάς, Αλεξιάδης
    Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γιώργος Γιάτσης έκανε γνωστό πως οι Στράτος Καββαδάς και Αλέξανδρος Αλεξιάδης που έπεσαν θύματα τροχαίου που πριν από δυο χρόνια και κινδύνεψε η ζωή τους, επέστρεψαν στις προπονήσεις.
  • Πρεμιέρα του Πέτι στο Χαλκιοπούλειο (video)
    Την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα πραγματοποίησε ο Χάουαρντ Τζέι Πέτι στο Χαλκιοπούλειο. Ο αμερικανός ακραίος, που αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα του Γυμναστικού Λαμίας, παρουσιάστηκε ευδιάθετος και χαρούμενος και ενσωματώθηκε άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα, που συνεχίζει την προετοιμασία της υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γιάτση.
  • «Σαν... τελικός»
    Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστκή της Βόλεϊ Λιγκ και ο προπονητής των κιτρίνων, Γιώργος Γιάτσης, παραδέχεται ότι η νίκη είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.