Εκτυπώστε τη σελίδα
15-06-2018 15:38

Πελεκούδας: «Ο Σαλάχ, το φαβορί η Ουρουγουάη, ο Σάμαρης, ο Λάππας και η Παναχαϊκή»

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου - Πάτρα: εφημερίδια Πελοπόννησος: Ο πατρινός διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού πλέον, που τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στη νέα στήλη για το Μουντιάλ.

 

 Εκανε τα προγνωστικά του για τα τρία σημερινά παιχνίδια και θυμήθηκε τα χρόνια στο σχολείο όταν προσπαθούσε να κάνει τον συμμαθητή του Ανδρέα Σάμαρη να παίξει βόλεϊ! Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Για το Μαρόκο-Ιράν: «Γνωρίζω μόνο τον Ανσαριφάρντ λόγω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πολλά για τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Θα ξεκινούσα από την ισοπαλία».

Για το Πορτογαλία-Ισπανία: «Αυτό το παιχνίδι θα προσπαθήσω να το παρακολουθώ, μακάρι να τα καταφέρω γιατί έχω υποχρεώσεις με την Εθνική. Λόγω πρεμιέρας και Σάντος πιστεύω ότι πιο πολύ θα πάρει προς το «Χ». Στην πρεμιέρα οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν να χάνουν και Ισπανία, Πορτογαλία είναι τέτοιες ομάδες».

Για τα φαβορί: «Η Γερμανία είναι πάντα Γερμανία, κοντά της ακολουθεί η Αργεντινή. Η Βραζιλία δεν πιστεύω ότι θα πάει πολύ μακριά. Θα ήθελα να γίνει κάποια έκπληξη. Για παράδειγμα να προχωρήσει πολύ το Βέλγιο, η Αίγυπτος, αλλά δεν το βλέπω».

Για τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν: «Πάλι θα πάμε σε σύγκριση Ρονάλντο-Μέσι. Ομως το Μουντιάλ θα το κερδίσει η καλύτερη ομάδα, όχι ένας παίκτης».Για τα γκολ που θυμάται: «Το κορυφαίο όλων ήταν του Ιμπραϊμοβιτς στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Γκολάρα και του Ρονάλντο στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Γουβέντους».

Για τον Ανδρέα Σάμαρη: «Ημασταν συμμαθητές στο 11ο Λύκειο Πάτρας. Καθόμασταν σχεδόν δίπλα-δίπλα. Χαίρομαι για αυτόν και θυμάμαι το γκολ του στο Μουντιάλ στην Βραζιλία, μετά το οποίο η καριέρα του απογειώθηκε. Θυμάμαι στο σχολείο προσπαθούσα να τον κάνω να παίξει βόλεϊ, ευτυχώς δεν τα κατάφερα. Επαιξε ποδόσφαιρο και σώθηκε».

Για τα συναισθήματά του για την Παναχαϊκή: «Στο γήπεδό της στην Αγυιά παρακολούθησα για πρώτη μου φορά ποδόσφαιρο. Οι φίλοι, συμπαίκτες μου κατά καιρούς στις ομάδες που αγωνίστηκα γνωρίζουν πώς νιώθω για την Παναχαϊκή».

Για τους συμπαίκτες του βολεϊμπολίστες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο: «Ο Ηλίας Λάππας ήταν ο κορυφαίος, θα μπορούσε αν δεν ασχολιόταν με το βόλεϊ να κάνει καριέρα. Εγώ ήμουν και είμαι από τους χειρότερους. Που να πάω, πώς να στρίψω 100 κιλά και 2 μ.; Δεν μου ταιριάζει σωματομετρικά το ποδόσφαιρο, αλλά μου αρέσει να το παρακολουθώ. Στο Μουντιάλ τα καλά παιχνίδια θα προσπαθήσω να τα παρακολουθήσω όλα».

Πηγή: Εφημερίδια Πελοπόννησος - Παναγιώτης Αντωνόπουλος