Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
04-12-2017 11:12

Κάζμαρτσικ: «Ο Φοίνικας είναι η ευκαιρία μου»

Ο νέος προπονητής του Φοίνικα,  Όσκαρ Κάζμαρτσικ μέχρι πριν από μερικούς μήνες συνεργαζόταν με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμο και έρχεται στο ελληνικό πρωτάθλημα στην πρώτη του απόπειρα ως πρώτος προπονητής. Έχοντας μόλις λίγες ώρες στην Πατρίδα μας οδήγησε τον Φοίνικα στη νίκη απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς.
Ο Πολωνός τελικός έφερε με το… καλημέρα άλλον αέρα στην ομάδα της Σύρου, είναι φιλόδοξος και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες που απέκτησε από το υψηλότερο επίπεδο. Ο Καζμαρτσικ μίλησε στο volleynews.gr για τους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στην  πρόταση του Φοίνικα.

«Είχαμε αρκετές συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου. Είδα μερικούς αγώνες του Φοίνικα και διαπιστώσαμε ότι έχουμε την ίδια ιδέα σχετικά με τον μέλλον της ομάδας. Μου αρέσει αυτή η ομάδα, βλέπω ότι οι παίκτες μου θέλουν να γίνονται καλύτεροι ως άτομα και ως ομάδα. Οι συνθήκες είναι καλές, η ομάδα βρίσκεται σε ένα υπέροχο νησί και οι άνθρωποι που μίλησα μου έδωσαν την αίσθηση ότι αγαπούν πολύ το βόλεϊ. Έτσι ήταν αρκετά εύκολο να πάρω την απόφαση».

Πήρε την άποψη του πασαδόρου του Ολυμπιακού, Φαμπιάν Ντρίζγκα, ενώ παραδέχθηκε ότι μέχρι χθες γνώριζε μόνο τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ, χωρίς αυτό να είναι κακό. «Πριν αποφασίσω να υπογράψω μίλησα με τον Φαμπιάν Ντρίζγκα με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Γνωρίζω κάποιους αθλητές της Λίγκας και από τον Φοίνικα, ασφαλώς γνώριζα τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Του περισσότερους παίκτες τους βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου, αλλά ίσως έτσι είναι καλύτερα. Θα προσπαθήσω να τους καταλάβω όπως παίζουν τώρα, όχι όπως τους έχω δει στο παρελθόν».

«Για να νικήσεις πρέπει να παλέψεις»

Μπορεί να βρίσκεται μόνο δύο μέρες στην Ελλάδα, εν τούτοις του έκανε εντύπωση, η μαχητικότητα των ομάδων.  «Έχω δει 6-7 αγώνες συν αυτόν που παίξαμε, οπότε δεν γνωρίζω πολλά για το επίπεδο.  Όμως αμέσως κατάλαβα ότι αν δεν παλέψεις σε όλα τα παιχνίδια, μπορείς να χάσεις από τον καθένα. Εδώ οι ομάδες είναι πολύ επιθετικές και δεν τα παρατάνε ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε ένα καλό επίπεδο. Ίσως η ποιότητα του βόλεϊ είναι λίγο χαμηλότερη από την Πολωνία, αλλά δεν έχει σημασία. Για να νικήσεις πρέπει να παλέψεις».

Αποκάλυψε ακόμα ότι από την αρχή της καριέρας του είχε βάλει στόχο να γίνει πρώτος προπονητής σε υψηλό επίπεδο και ο Φοίνικας Σύρου του έδωσε την ευκαιρία.  «Είμαι νέος ακόμα, αλλά έχω εμπειρία πολλών ετών στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο. Αισθάνομαι έτοιμος να δουλέψω ως πρώτος προπονητής, αυτός πάντα ήταν ο στόχος μου όταν σχεδίαζα στην καριέρα μου. Όταν προέκυψε η προοπτική να γίνω προπονητής του Φοίνικα, ήμουν σίγουρος ότι ήρθε η στιγμή να κάνω αυτό που θέλω εδώ και πολλά χρόνια».

«Σπίτι μου η Σύρος»

Τέλος μίλησε για την 10ετή προσφορά του στην Εθνική Πολωνίας και τις εμπειρίες που απέκτησε από τη συνεργασία του με του Παγκόσμιους Πρωταθλητές: «Τα τελευταία 10 χρόνια, όλα τα καλοκαίρια εργαζόμουν στην Εθνική ομάδα της Πολωνία, κερδίζοντας πολλούς τίτλους, κάτι που ήταν πολύ συναρπαστικό και ό,τι έχω μάθει σχετικά με το βόλεϊ, το έμαθα εκεί. Αυτή ήταν η ζωή μου, τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι παίκτες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά η ομάδα τώρα είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Η ανανέωση είναι πάντα δύσκολο να γίνει, αλλά τους εύχομαι τα καλύτερα. Τώρα σπίτι μου είναι η Σύρος και θα σκέφτομαι πως θα βελτιωθώ σαν προπονητής και πως θα βοηθήσω την ομάδα».

Σχετικά άρθρα