1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-10-2017 17:57

Καραντάσιου: «Η ηγεσία του αθλητισμού στήριξε την Πάτρα με κάθε τρόπο»

Η Πάτρα προστέθηκε, εδώ και μερικές ημέρες, στον κύκλο των ελληνικών πόλεων που θα καυχώνται ότι επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν μια αθλητική διοργάνωση διεθνούς ακτινοβολίας, όπως, εν προκειμένω, οι παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες του 2019. Με επιμέλεια, μεθοδικότητα και γνώση, η Επιτροπή Διεκδίκησης παρουσίασε έναν πλήρη φάκελο, που έπεισε τη ΔΕΜΑ για την επιθυμία της αχαϊκής πρωτεύουσας να αποτελέσει αθλητικό λίκνο της Μεσογείου τη μεθεπόμενη χρονιά, ασχέτως αν στο τέλος η Πάτρα απέμεινε μοναδική υποψήφια.
Η Βάσω Καραντάσιου ήταν από τα πρόσωπα που είχαν ρόλο στη συντονισμένη προσπάθεια της Επιτροπής, προσφέροντας τη γνώση, την εμπειρία, την προσωπικότητα, εν τέλει την καθολική αποδοχή της οποίας απολαμβάνει ένας Olympian. Η αθλήτρια η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην εκτόξευση του γυναικείου μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα μίλησε στο ΑΜΠΕ για την εμπειρία που βίωσε μετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια, αποκάλυψε το «παρασκήνιό» της και μίλησε για τη ζωή της στη μεγαλούπολη της Πελοποννήσου, στην οποία είναι μόνιμη κάτοικος τα τελευταία χρόνια.

-Τελικώς, ήταν επιτυχία της Πάτρας η ανάληψη των Αγώνων ή η επιλογή υπήρξε μονόδρομος για τη ΔΕΜΑ, από τη στιγμή που αποσύρθηκαν Μασσαλία και Αλεξάνδρεια;
«Κανείς από τα μέλη της αποστολής δεν επέδειξε έπαρση ή ικανοποίηση με την απόσυρση των υπολοίπων υποψηφίων, διότι η ΔΕΜΑ δίνει τους αγώνες όταν η υποψηφιότητα αποπνέει σιγουριά και ασφάλεια. Αυτό, κατά τη γνώμη μου σήμαινε, για τις άλλες δυο πόλεις ότι υπήρξαν κριτήρια που δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν, οπότε οδηγήθηκαν προς τα εκεί ή τους κατηύθυναν στην απόσυρση». 

-Εκεί θεωρείς ότι κρίθηκε το «παιχνίδι»;
«Προφανώς... Κατά τη γνώμη μου έχει αλλάξει η τακτική των θεσμών, όπως η ΔΕΜΑ, με τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα που προέκυψαν. Για να καταλάβετε, έχει υπάρξει περίπτωση που λόγω προβλημάτων, συνταγματικών ή οικονομικών, έχει μεταθέσει σε άλλη χρονιά τους αγώνες, όταν έκρινε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, ακόμα κι αν φαινόταν ως αποτυχία η μετάθεση διεθνών αγώνων. Επιπλέον, άλλο ένα σημαντικό γραφειοκρατικό θέμα λύθηκε με την αγαστή συνεργασία της Ολυμπιακής Επιτροπής και του υπουργείου, οπότε μπήκε και η τελευταία απαραίτητη υπογραφή για την ολοκλήρωση της αποστολής. Το σπουδαίο είναι ότι όλοι οι σημαντικοί παράγοντες της ηγεσίας του αθλητισμού ήταν εκεί και στήριξαν την Πάτρα με κάθε τρόπο».

Ασφάλεια και ομορφιά
Εκτός του σοβαρού έργου που επιτέλεσαν οι εμπλεκόμενοι με το φάκελο της υποψηφιότητας, η Ελληνίδα Olympian εκτιμά ότι το φυσικό θέλγητρο της περιοχής και η ασφάλεια που αποπνέει ως χώρα η Ελλάδα, η οποία έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με σημαντικό μέρος της «Γηραιάς Ηπείρου», έπαιξαν το δικό τους σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση της ΔΕΜΑ και εξοβέλισαν, εμμέσως, Μασσαλία και Αλεξάνδρεια.

«Θεωρώ ότι στο φάκελο που κατατέθηκε μέτρησε η ανάδειξη της γραφικότητας της Πάτρας, μέτρησε ότι όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση και οι μετακινήσεις δεν παίρνουν πάνω από 20 λεπτά, κάτι που διευκολύνει αθλητές και επισκέπτες, όλα αυτά ανέδειξαν την πόλη ως ένα πολύ καλό αθλητικό και τουριστικό προορισμό. Ακόμα, μέτρησε απόλυτα το θέμα ασφάλειας που αποπνέει η χώρα μας και είναι επίσης εξέχουσας προτεραιότητας, για όλες τις διοργανώσεις», εκτιμά η Καραντάσιου. 

-Ποιο εκτιμάς ότι υπήρξε το πιο δυνατό «χαρτί» της Πάτρας;
«Η ομάδα που ασχολήθηκε με τη σύνταξη του φακέλου είναι άνθρωποι που ζουν την πόλη, ξέρουν τις ανάγκες και τις αδυναμίες της κι έδωσαν την έμπνευσή τους στον υποψήφιο φάκελο. Κάποιοι από αυτούς δούλεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είχαν την εμπειρία να προβάλλουν τα σωστά σημεία, συν το ότι περιστοιχίζονταν από νέους και ταλαντούχους μηχανικούς, καθώς και ανθρώπους της επικοινωνίας που μπορούν κατά τη γνώμη μου να   διευκολύνουν και να αναδείξουν την "επόμενη μέρα" της Πάτρας. Άρα, το έμψυχο δυναμικό αυτού του φακέλου, καθώς και η ηγεσία που θα το υλοποιήσει, με τη βοήθεια του Εμπορικού Επιμελητηρίου και τους χορηγούς της διοργάνωσης, έκαναν και θα κάνουν καλή δουλειά πιστεύω».

-Τα σχόλια της ΔΕΜΑ για το φάκελο;
«Αυτό που μας ευχήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ και τα μέλη της  είναι ότι ανυπομονούν να έρθουν στην Πάτρα και να απολαύουν τους αγώνες. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ