1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-10-2017 19:18

Ο Ντονάς για τη μεταγραφή του

Ο 36χρονος άσος της Ολυμπιάδας πλέον, Στάθης Ντονάς, μίλησε στη «Match» της περασμένης Δευτέρας για τη μεταγραφή του αλλά και για το πρόβλημα των ελληνικών ακαδημιών βόλεϊ και το «matchnews.gr» σας την παρουσιάζει ολόκληρη.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟ

Το όνομά του πασίγνωστο, συστάσεις δεν χρειάζονται. Ο Στάθης Ντονάς αποτελεί έναν από τους πιο «παλιούς» στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ και είναι κάτοικος της Πάτρας εδώ και πέντε χρόνια. Η θητεία του στην Παναχαϊκή ολοκληρώθηκε και πάνω που όλα έδειχναν να τελειώνουν για την καριέρα του 47 φορές διεθνούς ακραίου, έσκασε την Τετάρτη η «βόμβα» της ανακοίνωσής του από την Ολυμπιάδα.

Ο 36χρονος άσος μίλησε στη «Match» για τη νέα πρόκληση στην αγωνιστική πορεία του ως παίκτη, που αναμένεται να πατήσει φέτος για 19η χρονιά στα τάραφλεξ.

«Μου ζητήθηκε η βοήθειά μου από τον Άκη Δαρείο, καθώς την τελευταία ημέρα των μεταγραφών αποχώρησε ο Κώστας Βασιλάκος που έπαιζε ακραίος. Η Ολυμπιάδα είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και νιώθω καλά εδώ», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: «Είχα αποφασίσει να σταματήσω το βόλεϊ. Το είχα σταματήσει, για την ακρίβεια. Αλλά με πήρε ο κ. Δαρείος τηλέφωνο για να καλύψω το κενό. Τον γνωρίζω χρόνια τον κόουτς, ξέρω το έργο του, ξέρω τι άνθρωπος είναι».

Το ζήτημα που έχει προκύψει τελευταία με τις συλλήψεις και τη δίκη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιάδας δεν φαίνεται να έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφαση του Στάθη Ντονά. «Εμείς οι αθλητές δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Εμείς τη δουλειά μας κάνουμε, παίζουμε. Για τα υπόλοιπα, αποφασίζει ο νόμος», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο πού στοχεύει η Ολυμπιάδα φέτος τόνισε πως «ο στόχος της ομάδας σε πρώτη φάση είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι παραλίγο να ανέβει, η κατηγορία φέτος είναι διαφορετική και κάπως παράξενη».

Ο ίδιος ο Ντονάς αποκάλυψε πάντως ότι λογικά η καριέρα του θα σταματήσει στην Ολυμπιάδα.

«Χρειάζονται επενδύσεις στις υποδομές»

Με έναν τόσο πολύπειρο παίκτη, δεν θα μπορούσε φυσικά να μη γίνει κουβέντα και για το τεράστιο ζήτημα της αύξησης των ξένων στη Volleyleague, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος ο Ντονάς δεν πήρε ουσιαστικά κάποια θέση, ωστόσο είχε πολλά να πει για τους λόγους που οδήγησαν σε όλο αυτό:

«Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τη λίγκα, αλλά από τα σωματεία αυτά καθ’ αυτά, τα οποία δεν ποντάρουν και δεν επενδύουν χρήματα στις ακαδημίες τους, πέραν κάποιων μικρών εξαιρέσεων. Οι προπονητές δυστυχώς στην Α1 βασίζονται σε ήδη φτασμένους παίκτες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πάρει έναν μικρό σε ηλικία παίκτη και να τον γαλουχήσει, να τον εξελίξει και να τον μάθει πώς είναι να παίζει στην πρώτη κατηγορία. Πρέπει οι παίκτες να ξεκινούν από μικροί και να έχουν πάρα πολλές εικόνες.

Εκεί έρχεται η ομοσπονδία, που δεν βοηθούσε ποτέ και συνεχίζει να μη βοηθάει. Με το να μαζεύει τα παιδιά 15 μέρες το χρόνο για να κατέβουν στις Εθνικές Ομάδες, δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε το έργο των ομοσπονδιακών προπονητών, ούτε τους αθλητές. Άλλες χώρες έχουν αθλητικά σχολεία και όλες οι ομάδες είναι γραμμένες εκεί, φοιτούν όλες μαζί, κάνουν προπόνηση εκεί όλο το χρόνο, ξέρουν ο ένας τον άλλον. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα όσον αφορά στις υποδομές. Γι’ αυτό έρχονται τα σωματεία και αναγκάζονται να επενδύσουν σε ξένους αθλητές. Ψωνίζουν απ’ το καλάθι ό,τι πιο φθηνό βρουν, που δυστυχώς αυτήν τη στιγμή είναι καλύτεροι από τους αντίστοιχους Έλληνες μικρούς. Δυστυχώς.

Οι υποδομές είναι το πρόβλημα, παιδιά. Όταν οι ομάδες δεν έχουν πιτσιρικάδες και με το ζόρι κατεβάζουν επτάδες και οκτάδες στο εφηβικό για να μη μηδενιστεί η μεγάλη τους ομάδα, ε, τι να λέμε; Πολύ λίγες ομάδες έχουν υποδομές. Εκεί πάνω πρέπει να επενδύσουν. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο δυστυχώς να πάρεις έναν ξένο παίκτη. Το να πάρεις ένα παιδί από 12 χρονών και να τον φτάσεις στα 18 να παίζει είναι μία επένδυση ολόκληρη, δεν είναι εύκολο πράγμα, κακά τα ψέματα».

matchnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ