Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
28-05-2017 13:04

Αντωνιάδης: «Έχει ανέβει ο πήχης στη Ρόδο»

Ο προπονητής του Φοίνικα Ρόδου και παλιό μέλος της μεγάλης οικογένειας της Ορεστιάδας, Νίκος Αντωνιάδης μίλησε για όλους και για όλα στο «Κόκκινο Ρόδου» (103.7).

Για την καριέρα του: «Ξεκίνησα το βόλεϊ το 1985, στην Ορεστιάδα. Τότε η ομάδα είχε ανέβει για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, όπου έμεινε για 23 χρόνια. Προσωπικά ξεκίνησα από τις ακαδημίες του συλλόγου. Υπήρχαν πάρα πολλά παιδιά, περίπου 200-250. Είχαμε πολλές διακρίσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα. Ήμουν στέλεχος της Εθνικής ομάδας των παίδων, αλλά είχα ένα τραυματισμό και σταμάτησα νωρίς. Στα 25 μου χρόνια έβαλα τέλος στην ενεργό δράση. Δυστυχώς οι τραυματισμοί δεν είναι στο πρόγραμμα και δεν ξέρεις πότε θα σου έρθουν. Μετά δεν μπόρεσα και σταμάτησα. Πέρασα στη συνέχεια στα ΤΕΦΑΑ, ασχολήθηκα επιχειρηματικά στην Ορεστιάδα και παράλληλα έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου».

Για την ανάπτυξη του βόλεϊ στον Έβρο: «Για ένα διάστημα στη Θράκη υπήρχαν τρεις ομάδες στην Α’ Εθνική, η Ορεστιάδα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Κομοτηνή. Βέβαια η Ορεστιάδα και η Αλεξανδρούπολη έχουν μεγάλη ιστορία και έχουν αναδείξει σπουδαίους παίκτες που έχουν παίκτες αρκετά ψηλά. Έχουμε την τιμή ακόμη και σήμερα να υπάρχουν παίκτες μέσα από τις ακαδημίες των συλλόγων αυτών. Η κουλτούρα του βόλεϊ είναι στον Έβρο. Το κλειστό της Ορεστιάδας είναι ένα διαμάντι και έχει φτιαχτεί για πολύ μεγάλες διοργανώσεις. Φανταστείτε, δεν έχει μπασκέτες μέσα. Είναι η χαρά του βόλεϊ, υπάρχουν πολλές προπονητικές ώρες σε αντίθεση με τη Ρόδο. Με την Ορεστιάδα είχαμε πάρει πολλά πρωταθλήματα και γενικότερα πολλές επιτυχίες».

Για τον ερχομό του στη Ρόδο: «Μου έγινε πρόταση από το Ροδίων Άθλησις, την επεξεργάστηκα, είμαι και γυμναστής στα σχολεία, υπήρχαν θέσεις και ήρθα εδώ. Κάναμε καλή πορεία. Δεν υπήρχε εμπειρία στην αρχή και δεν ήξεραν στην ομάδα αν έπρεπε να ανέβει. Την πρώτη χρονιά παραμείναμε στην Α2 και τη δεύτερη χρονιά πήγαμε στα μπαράζ, χωρίς μεγάλο μπάτζετ και πολλές μεταγραφές. Είχαμε δουλέψει καλά με συνεχείς προπονήσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας, αλλά ο κύκλος έπρεπε να κλείσει, όπως κι έγινε. Υπήρχαν κάποιες ασυμφωνίες σχετικά με τους στόχους και κρίθηκε σκόπιμο να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Για τη συμφωνία του με το Φοίνικα: «Τα τελευταία χρόνια ήμουν σε μεγάλες κατηγορίες. Επέλεξα να πάω σε ομάδα του τοπικού, αλλά η επιλογή αυτή έγινε συνειδητά. Μίλησα με τους ανθρώπους του Φοίνικα και είδα ότι έχουν όραμα και στόχο και θέλουν να κάνουν πράγματα για την ανάπτυξη του βόλεϊ. Στη Ρόδο δεν μπορείς να στηρίζεσαι συνέχεια σε ξένους παίκτες, αλλά σε δικά σου παιδιά. Έτσι επέλεξα να ξεκινήσω το ταξίδι αυτό με το Φοίνικα. Είναι σοβαροί άνθρωποι και θέλουν να συνεχίσουν σ’ αυτό που κάνουμε. Να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο και να αναδειχθούν, ώστε να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας. Φέτος έχουμε μαζέψει και πολλά αγόρια, αν και το βόλεϊ είναι γυναικοκρατούμενο. Έρχονται συνέχεια και παιδιά, κι αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται. Ακούγεται ο Φοίνικας. Κανείς προπονητής δεν είναι μάγος και μέσα σ’ ένα χρόνο να κάνει απίστευτα πράγματα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Θέλει υπομονή και δουλειά».

Για τη φετινή παρουσία της ομάδας: «Πήραμε το πρωτάθλημα στο ανδρικό. Μόνο τρεις ομάδες συμμετείχαν και δεν ήταν υψηλό το επίπεδο. Μείναμε τρεις και ο κούκος. Αυτό δεν μας βοήθησε στα μπαράζ που πήγαμε. Αντιμετωπίσαμε καλές και έμπειρες ομάδες. Δεν είχαμε παιχνίδια και παραστάσεις. Μας βοήθησαν μόνο τα φιλικά παιχνίδια με το Ροδίων Άθλησις και τις Αθλοπαιδιές. Δεν ήμασταν έτοιμοι να ανέβουμε και δεν ήταν και ο αυτοσκοπός μας. Για πρώτη φορά όμως πήγαμε καλά. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε το βήμα. Ούτε τη νέα χρονιά θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Θα παίξουμε και θα δουλέψουμε με τα παιδιά. Υπάρχει ένα θέμα με το γήπεδο και δυστυχώς δεν έχουμε πολλές ώρες».

Για τον Α.Ε.Σ.Π. Φοίνικα: «Ο Φοίνικας είναι ομάδα της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε πολλά παιδιά από τη Ρόδο, την Ιαλυσό, τον Αρχάγγελο, το Θεολόγο, την Κρεμαστή και το Παραδείσι. Και διοικητικά θα γίνουν προσθέσεις μελών. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο. Ο Φοίνικας είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο, ας έρθουν παιδιά και από την Κάρπαθο. Η οικογένεια του Φοίνικα αριθμεί περίπου 100 άτομα, πέρσι ήταν 60. Του χρόνου ελπίζουμε να φτάσουμε τα 140 παιδιά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σκοπός μας είναι να γεμίσουμε όλα τα τμήματα και να έχουμε ώρες στο γήπεδο. Ο Φοίνικας θα πάρει μέρος για πρώτη φορά και στο εφηβικό πρωτάθλημα, στο οποίο φέτος υπήρχαν μόνο οι Αθλοπαιδιές Κω».

Για το επίπεδο του βόλεϊ στη Ρόδο: «Το βόλεϊ ήταν ήρθα στη Ρόδο δεν ήταν και ότι καλύτερο. Στο νησί είναι πιο ανεπτυγμένο το beach volley. Στη σάλα το επίπεδο ήταν χαμηλό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει πρόοδος και φέτος είχαμε τρεις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Άρα κάτι καλό γίνεται, υπάρχει προσπάθεια. Όλες οι ομάδες θέλουν να φτιάξουν πράγματα και έχει ανέβει ο πήχης. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ανέβει κι άλλο».

Για τη δική του συμβουλή: «Πρέπει να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, να μαζευτούν και να δουλευτούν παιδιά. Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν γεμάτα τμήματα και να μην παίζει κάθε αθλητής και αθλήτρια σε όλα τα τμήματα. Να υπάρχουν έμπειροι προπονητές στο χώρο και να μην έχουμε βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά μακροπρόθεσμους. Οι ομάδες δεν πρέπει να ικανοποιούνται αν πάρουν ένα πρωτάθλημα. Και τι έγινε δηλαδή; Χρειάζεται ουσία για να μην είναι φωτοβολίδες οι ομάδες. Η σεζόν μπορεί να σταματάει νωρίς, αλλά το καλοκαίρι ο κάθε αθλητής πρέπει να εκμεταλλεύεται τη διακοπή και να χτίζει πράγματα στο κενό. Εκεί βελτιώνονται όλοι, εκεί ανεβαίνουν ένα σκαλοπάτι παραπάνω».