Εκτυπώστε τη σελίδα
30-11-2012 00:11

Συνέντευξη του προπονητή της ΓΕΑ Ιπποκράτη Δήμητσα: «Η Αλεξανδρούπολη χρειάζεται και τρίτη ομάδα» (video)

O προπονητής της ΓΕ Αλεξανδρούπολης Ιπποκράτης Δήμητσας σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο volleynews.gr και στον Στέφανο Λεμονίδη μιλάει για το νέο ξεκίνημα του συλλόγου, για την πορεία της ομάδα του στην Α2, την αναθέρμανση των σχέσεων με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ρίχνει την ιδέα για τη δημιουργία και τρίτης ομάδας στην ακριτική πόλη ώστε να αξιοποιηθούν και να δίνουν αγώνες όλα τα ταλαντούχα παιδιά. Δείτε την συνέντευξη σε τρία τρίλεπτα video:
«Πέρσι ξεκίνησε η προσπάθεια στην ΓΕΑ, πήγαμε καλά και ανεβήκαμε. Φέτος στόχος μας ήταν να έχουμε νεαρούς παίκτες, σε συνδυασμό με τους νεαρούς. Να έχουμε μια γρήγορη παραμονή και από κει και πέρα να λειτουργήσουμε σαν μια ομάδα που θα είναι φυτώριο του Εθνικού. Θέλουμε να βοηθήσουμε το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης.

Ξεκινήσαμε με δύσκολο πρόγραμμα και είχαμε 3 ήττες από ομάδες που είναι έμπειρες. Η νίκη απέναντι στη ΜΕΝΤ δεν μου λέει τίποτα. Θέλω στα επόμενα πέντε παιχνίδια να είμαστε καλοί. Να κερδίσουμε τη γρήγορη παραμονή για να κάνουμε στη συνέχεια αυτό που μας ενδιαφέρει.

Κάποια στιγμή έσπασε η συνεργασία Εθνικού με την ΓΕΑ. Από πέρσι οι άνθρωποι των δύο ομάδων δημιούργησαν ξανά αυτό το κλίμα. Σκέφτηκαν ότι εφόσον έχουμε αθλητές, γιατί να μην έχουμε δύο ομάδες. Για μένα έπρεπε να έχουμε τρεις ομάδες στην πόλη. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν μόνο 4-5 παιχνίδια τον χρόνο σε παιδικά και εφηβικά, ενώ θα μπορούσαμε να τα έχουμε στις τοπικές κατηγορίες.

Χωράνε τρεις ομάδες. Την ΓΕΑ ποιος την συντηρεί; Αυτή τη στιγμή είμαστε 3 άτομα και ο Εθνικός έχει δύο. Είναι ένα πρόβλημα ότι δεν έχουμε παράγοντες. Αλλά λέω ας συντηρήσουν την ομάδα οι γονείς των παιδιών. Θα έχουμε 4 ταξίδια. Θα βάλω εγώ το αυτοκίνητό μου, θα βάλει κάποιος άλλος το δικό του, για να παίξουμε.

  Κοιτάξαμε φέτος να συμπίπτουν οι ημερομηνίες . Όταν παίζει ο Eθνικός εντός έδρας, παίζουμε και εμείς. Βοηθάω τον Eθνικό σαν στατιστικολόγος, για να έχουμε μια εικόνα του Εθνικού.

Δεν σταματήσαμε να έχουμε συνεργασία με τους ανθρώπους του Εθνικού. Έχουμε σχέδια, αλλά πρέπει να ευδοκιμήσει το έδαφος. Π.χ για μια σχολή βόλεϊ στην πόλη. Βοηθάει ότι οι προπονητές είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η διαφορετική άποψη σε διορθώνει κάποιες φορές. Αν συγκλίνουμε όλοι το καλό του βόλεϊ τότε θα πάμε μπροστά.

 Τα φαβορί για τον όμιλό μας πιστεύω ότι είναι η Ορεστιάδα με τη ΜΕΝΤ. Η Ορεστιάδα λόγω εμπειρίας και η ΜΕΝΤ λόγω ταλέντου. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκλείσεις την ΑΕΚ ή την Παναχαϊκή, αλλά είναι όλα πιθανά. Η Παναχαϊκή και μόνο που παίζει ο Νίκος Ρουμελώτης είναι μια ομάδα μόνος του, κα η ΑΕΚ έχει πολύ καλή ομάδα. Σκεφτείτε όμως ότι η Ορεστιάδα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη, γιατί λείπει ο βασικός διαγώνιος.

Υπάρχει όμως και το πρόβλημα του συστήματος. Βγαίνεις πρωταθλητής και δεν αποκομίζεις οφέλη. Πιστεύω ότι οι αρμόδιοι θα το κοιτάξουν και θα λύσουν το πρόβλημα κάποια στιγμή.

Media





Σχετικά άρθρα