1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
01-09-2016 20:22

Ελένη Ζέτου: «Με ενδιαφέρει να υπηρετήσω το άθλημα, όπως τόσα χρόνια»

Μια από τις σημαντικότερες υποψηφιότητες στις εκλογές της ΕΟΠΕ, αφορά την Ελένη Ζέτου. Η καθηγήτρια στα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής για πολλά χρόνια, έχει διατελέσει β αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και έχει την εμπειρία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του βόλεϊ. Η υποψήφια με την παράταξη Volley 2012 μίλησε στο volleynews.gr για τα προβλήματα του αθλήματος.
Ποια νομίζετε ότι είναι τα πιο κρίσιμα προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ, και πως μπορεί να αντιμετωπιστούν;

Το κυριότερο είναι το οικονομικό και λόγω της κρίσης και λόγω του ότι έχουν σταματήσει οι επιδοτήσεις προς τα σωματεία. Το κίνημά μας έχει στον προγραμματισμό κάποιες λύσεις, όπως με χορηγούς ανά εθνική κατηγορία.

Μεγάλο πρόβλημα είναι  και ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός. Όταν λέω σχεδιασμό, το πρώτο και κύριο είναι κάποιες δράσεις για την προώθηση του αθλήματος. Έχουμε πολλές γυναικείες ομάδες, αλλά δεν έχουν ανδρικές και κάτι πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, να φέρουμε αγόρια.  Το δεύτερο αφορά τον σχεδιασμό των σωματείων. Οι ακαδημίες να έχουν παιδιά, να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και να μην χάνουμε παιδιά. Εκεί πρέπει να υπάρχει επιμόρφωση προπονητών με ειδικά χαρακτηριστικά για να υποδέχονται νεαρά παιδιά.

Το τρίτο κομμάτι είναι οι Εθνικές ομάδες. Να υπάρχει σχεδιασμός τουλάχιστον 5 χρόνων για τις Εθνικές ομάδες. Να κάνουν σωστές προετοιμασίες, όχι 10 μέρες πριν την εκάστοτε διοργάνωση. Να συγκεντρώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι να κάνουν προπονήσεις, να βρίσκονται μεταξύ τους. Όλα αυτά που σας λέω τα έχω καταθέσει από το 2008 και υπάρχουν αναλυτικά οι δράσεις για την ανάπτυξη. Βασικό είναι να καταλάβουμε ότι το κύτταρο του αθλήματος είναι τα σωματεία. Πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός για κάθε ηλικία. Κάτι που επίσης λέμε χρόνια είναι τα αθλητικά σχολεία που μπορούν να γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να δουλεύουν όλο τον χρόνο μαζί τα παιδιά των προεθνικών ομάδων. Αυτό το μοντέλο το χρησιμοποιούν πολλές προηγμένες χώρες στο βόλεϊ. Δεν υστερούμε σε ταλέντα αλλά στη πορεία χάνονται αυτά τα παιδιά. Είτε λόγω του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ενώ πολλά παιδιά σταματάνε και λόγω προπονητή, οπότε πολλά πρέπει να γίνουν».

Μπορείτε να μας περιγράψετε τα πιο σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητά σας και για τα οποία ζητάτε την ψήφο των σωματείων; 

Τα σωματεία με γνωρίζουν γιατί είχα κατέβει πάλι το 2008 και ήμουν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. Το κίνητρο μου είναι καθαρά η αγάπη μου για το άθλημα, έχω φτάσει στο ψηλότερο σκαλί. Δεν με ενδιαφέρει ο τίτλος, με ενδιαφέρει καθαρά να υπηρετήσω το άθλημα, όπως το υπηρέτησα τόσα χρόνια.

Εκπροσωπείτε  την Ανατολική Μακεδονίας και τη Θράκη στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μελισσουργού, με πρόταση που προέρχεται από το σωματείο της Κομοτηνής. Ποια είναι η σύνδεσή σας με την περιοχή;

Είμαι 16 χρόνια τώρα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Με συμβουλεύονται σε θέματα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής και ουσιαστικά κατεβαίνω σε ένα σωματείο που εργάζομαι.

Αν σας τιμήσουν με την ψήφος τους τα σωματεία θα συνεργαστείτε  με οποιονδήποτε εκλεγεί από τις άλλες παρατάξεις ή έχετε κόκκινες γραμμές με κάποιους υποψηφίους.

Για μένα είναι πολύ λυπηρό που κατεβαίνουν 4 παρατάξεις. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε συνεργασία και να πλαισιώνουν το ΔΣ άτομα που αγαπούν το άθλημα και όχι μόνο για την καρέκλα. Όσο αφορά την συνεργασία πάντοτε δούλευα στα θέματα ανάπτυξης και τώρα έχω την διάθεση να προσφέρω. Και να μην βγει η δική μου παράταξη δηλώνω ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν το βλέπω παραταξιακά. Με τα μέλη που απαρτίζουν την παράταξη του Μελισσουργού είμαστε χρόνια συνεργάτες, τους εκτιμώ και όταν μου το πρότειναν να κατέβω μαζί τους δέχτηκα ευχαρίστως.

1 σχόλιο

  • Comment Link ΑΛΕΞ Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 19:18 posted by ΑΛΕΞ

    "Με συμβουλεύονται σε θέματα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής και ουσιαστικά κατεβαίνω σε ένα σωματείο που εργάζομαι".
    Τώρα εξηγούνται όλα... Τώρα εξηγείται η ανάπτυξη αυτού του σωματείου που αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών και που αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, θα πάψει να υπάρχει γιατί δεν έχει ούτε έναν αθλητή δικό του.
    Η αναπτυξιακή επιτυχία του σωματείου που εκπροσωπεί και συμβουλεύει η παραπάνω κυρία είναι εμφανής: από τα τρία αναπτυξιακά πρωταθλήματος αγοριών πήρε μέρος μόνο στους παίδες και είχε μία νίκη άνευ αγώνος, μία ήττα και ένα μηδενισμό (στοιχεία από την ιστοσελίδα της τοπικής Ενωσης).

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ