1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-07-2016 12:40

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τάσος Τριανταφύλλου: "Να ξαπλώνουμε το βράδυ ήσυχοι"

Συνέντευξη στην Άννα Σαλαπάτα

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που θα παρουσιάσουμε όλο το καλοκαίρι με παράγοντες του βόλεϊ σειρά έχει ο καθηγητής πανεπιστημίου Νομικής Κομοτηνής και πρόεδρος της Θέτιδας Βούλας,Τάσος Τριανταφύλλου.

Πρόεδρος ΘΕΤΙΔΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
                                        
Ο Τάσος Τριανταφυλλου, είναι καταρχάς ένας πολυ επιτυχημένος Δικηγόρος και καθηγητής στην Νομικη Σχολή της Κομοτηνής. Ασχοληθηκε με το Βόλει αρχικά λόγω της κόρης του που γραφτηκε στην Θέτιδα, αλλα όπως χιομουριστικά λέει: «η κόρη έφυγε, ο μπαμπάς παρέμεινε..»

Πως καταφέρνει και συνδιάζει την πολυ έντονη επαγγελματική ζωή με το χόμπι της διοικητικής ενασχόλισης με το Βόλει και την οικογένεια;

«Η ενασχόλιση μου ειναι μια διέξοδος στον επαγγελματικό φόρτο. Είμαστε μια ομάδα της περιοχής την οποία γνωρίζω απο μικρός και το κάνω με ευχαρίστηση. Και πραγματικά δεν αφιερώνω τόσο χρόνο στην Θέτιδα. Ισως αυτο το διάστημα που στηνεται η ομάδα ναι αλλά κατά τη διάρκεια του έτους αφιερώνω σχετικά λίγο χρόνο. Βασικώς ασχολούμαι μόνο με τα διοικητικά-οικονομικά θέματα. Εχω ως αρχή σε θέματα προπονητών να μην παρεμβαίνω»   

Η ομάδα του ανέβηκε φέτος στην Α1 κατηγορία γυναικών. Πόσο επικινδυνο είναι να ξεφυγει στους στόχους που θα τεθούν και να παρασυρθούν σε μεγαλοιδεατισμούς;

«Ξέρω τι μου λέτε και εχετε δίκαιο να το ρωτάτε.Η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν. Εχουμε δε ενα μοντέλο διαχειρισης που λέει οτι σχεδιάζουμε με αυτά που έχουμε και όχι με αυτά που προβλέπεται να βρούμε. Φυσικά υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και ειναι σημαντικο να ξέρεις που μπορείς να φτάσεις. Πράγματι φέτος άλλον ξεπεράσαμε το σημείο που είχαμε θέσει (ως οικονομικό στόχο). Οχι πολυ όμως. Και προσωπικώς θεωρώ το «ονομα» πολύ σημαντικό, δεν θα το έβαζα ποτέ σε κίνδυνο. Στόχος ειναι να ξαπλώνουμε το βράδυ με ήσυχη τη συνείδηση».

Οσο για την ανάπτυξη και την παραγωγή στις μικρές ηλικίες: «ναι επενδύουμε στις υποδομές. Ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα των ακαδημιών, εχουμε 300 κοριτσια, επενδυουμε και σε καλους προπονητές, όπως την Χαρά Σάκουλα, τον Τάσο Τεντζέρη και φυσικά την Καρολίνα Μπαρζούκα. Προσπαθούμε και σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο να βάλουμε το Βόλει στο γυμνάσιο». Μήπως έχει άποψη γιατι το Βόλει τείνει να γίνει «γυναικείο άθλημα»; «Εχετε δίκαιο σε αυτό. Αλλά δεν έχω απάντηση. Ισως λόγω του μπάσκετ; Αλλά ισως κάνω λάθος, θα έλεγα ότι δεν έχω άποψη».

Στην πορεία της συζήτησης, αρκετές φορές δήλωσε, ισως με μετριοφροσύνη, ότι δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις των θεμάτων του χώρου, και εύλογα οταν η συζήτηση ηρθε και στα κοινά του αθλήματος, ηταν ξεκάθαρος: «η δουλειά μου είναι η δικηγορία και το Πανεπιστήμιο, δεν πρόκειται να γίνω παράγοντας, ασχολούμαι καθαρά ερασιτεχνικά. Και δεν γνωρίζω τα προβλήματα. Θα αδικούσα λοιπόν οποιονδήποτε αν έκανα κριτική η υποδείξεις. Ομολογώ ότι είχα κάποιες επαφές απο ανθρώπους του Βόλει, ισως εκτίμησαν τον χαρακτήρα μου, ισως την επιτυχία της ομάδος, και με παρότρυναν να ασχοληθώ, αλλά η πραγματικότητα ειναι ότι είμαι «εκτός». Ξαφνικά δεν μπορεί κάποιος να διοικήσει χωρίς να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Θα μου πειτε τα θέματα τα μαθαίνει κανείς, αλλά αυτη την στιγμή υπάρχουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα»

Ας κλείσουμε με τους στόχους της ομάδος, τους προσωπικούς σας στόχους και μια ευχή:

«Δώσαμε βάρος στο Ελληνικό στοιχείο. Στόχος μας ειναι η παραμονη στην κατηγορία Να ξαπλώνω ησυχος το βράδυ. Προσωπικά οι στόχοι μου ειναι το Πανεπιστήμιο, το επάγγελμα, η οικονέγεια. Ευχή για την ομάδα – να παραμείνει για πολλά χρόνια στην Α1».

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Πότε και πως ξεκίνησε η ασχολία σας με το Βόλει

Α: Πριν απο 7χρόνια στην Βούλα, λόγω της κόρης μου.

2) Ποιες οι πιο ευτυχισμένες στιγμές σας στο άθλημα;

Α: Η άνοδος στην Α1 Γυναικών

3) και οι πιο δυσάρεστες;

Α: ο θάνατος του Χρηστου (Παπαθανασίου) – άφησε κληρονομία την σύγκριση με βάση τον Χρήστο, πράγμα πολλές φορέςόχι δίκαιο για τους άλλους αλλά για μένα αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

4) Με άριστα το 10 τι βαθμο θα βάζατε στο "σημερα" του αθλήματος;

Α:δεν θέλω να το βαθμολογίσω. αφού επιμένετε, θα έλεγα κάπου στη μέση.

5) απο την θέση σας, ποια θεωρειτε την μεγαλυτερη προσωπική σας συμβολή/συνεισφορά στο άθλημα;

Α: η ερασιτεχνική μου ενασχόλιση. δεν ειμαι και δεν θα γινω παράγοντας, δεν ειναι η δουλειά μου, οπότε αυτό που κάνω το κάνω με κέφι και ερασιτεχνικά.

6) αν βρισκόσασταν στην κατάλληλη διοικητική θέση ποιες θα ηταν οι 3 πρωτες κινησεις που θα κανατε για το καλό του αθλήματος;

Α: ειμαι εκτός, δεν θέλω να απαντήσω γιατι δεν γνωρίζω τα προβλήματα, αρα θα κάνω λάθος

7) αν επρεπε να κρινετε μεταξύ δυο προυποθέσεων για να παει μπροστά το άθλημα τι θα θεωρούσατε πιο καθοριστική; την οικονομική στήριξη η την διοικητική ικανότητα; (αυστηρά επιλογη του ενός)

Α: δεν μπορώ να διαλέξω, ειναι απαραίτητα και τα δύο

8) Διαιτητής, προπονητής, μανατζερ, αθλητής, πρόεδρος. Μπορείτε να μας βάλετε τις 5 αυτές ιδιότητες σε σειρά αξιολόγησης ξεκινώντας από την πιο σημαντική για εσάς;

Α:όπως ειπα και προηγουμένως θεωρώ την διάκριση των εξουσιών στον χώρο πολυ σημαντική, ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο που ειναι σημαντικός και όλοι πρέπει να συνυπάρχουν. άρα τους βάζω όλους στην ίδια κατηγορία και δεν θα τους κατατάξω σε σειρά

9) Πείτε μας μια άλλη ασχολία η χόμπυ σας πλην του Βόλει, την οποία ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος (εξαιρούνται οικογένεια και επάγγελμα)

Α:δεν έχω κάποια άλλη ασχολία εξω απο το επάγγελμα για να είμαι ειλικρινής. Μονο το βόλει. Κατά τα άλλα αφιερώνω πολυ χρόνο στο Πανεπιστήμιο, στα βιβλία κλπ.

10) Δωστε μας δυο τουλάχιστον ονόματα διεθνών αθλητών η αθλητριών που 'περασαν' απο τα χέρια σας (διοικητικά, προπονητικά) και αισθάνεσθε ικανοποίηση οταν τους βλέπετε να αγωνίζονται; (αφορά παρόν η παρελθόν).

Α: Ο Τάσος Τετζέρης – από αθλήτριες οι Ελένη Φραγκιαδάκη, Μιλυ Προκοπίου, δυο αθλήτριες που θαυμάζω, βέβαια και πολλές άλλες που πέρασαν από τον Συλλογο αλλά ζητήσατε να πω δυο ονόματα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ