1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-07-2016 18:22

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μιχάλης Αηδονίδης "Πρώτα ο παράγοντας"

To volleynews πιστό στην σφαιρική ενημέρωση, θα σας παρουσιάσει προσωπογραφίες μη προβεβλημένων, αλλά επιτυχημένων παραγόντων του βόλεϊ, προκειμένου να διαμορφώσετε άποψη για τους ανθρώπους του χώρου μας. Σε πρωτότυπες συνεντεύξεις με τη διακεκριμένη συνάδελφο Άννα Σαλαπάτα, μπορείτε να ανακαλύψετε πρόσωπα που ενδέχεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα του αθλήματος και θα κάνουμε την αρχή με τον Μιχάλη Αηδονίδη του Πήγασου Νέου Κόσμου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

Πρόεδρος ΠΗΓΑΣΟΥ Νέου Κόσμου

Ο Μιχάλης Αηδονίδης λέει για την μέχρι τώρα εμπειρία του στο χώρο του αθλητισμου: «πρόεδρος σημαίνει πολλοί καλοί φίλοι, πολλές όμορφες στιγμές, πολλές θυσίες και θετικός απολογισμός. Με μια φράση: μερικά πολύ όμορφα χρόνια».

Προτείνει σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με παραπάνω από ένα άθλημα, βόλει αλλά και αθλήματα βουνού, καταβάσεις ποταμών και άλλα σπορ. Το ίδιο έκανε και κάνει ακόμη ο ίδιος.

Ο Πηγασος, ενα συνοικιακό σωματείο του Νέου Κόσμου, καλλιεργεί 5 αθλήματα και θεωρεί ότι αποτελεί ένα υγιές και νοικοκυρεμένο σωματείο. Εχει τμήματα βόλει αγοριών και κοριτσιών με μια αξιόλογη παραγωγή ταλέντων.

Στην ερώτηση τι πιστεύει για την ανάπτυξη στο Βόλει αγοριών, όπου κατά γενική ομολογία υπάρχει υστέριση στην χώρα μας, απαντάει:

«Συνολικά στην Αθήνα ασχολούνται με το ανδρικο 1200 άτομα, παραγοντες, προπονητές, αθλητές και ανακυκλώνονται. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Το ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν ξεφυγει. Αυτό προφανώς οφείλεται σε κάποια πρόσωπα, σε κάποιους παράγοντες που είχαν τις τύχες των αθλημάτων αυτών. Το βόλει δυστυχώς ‘ψωνίζει από το τελευταίο ράφι’. Πλέον οι πιτσιρικάδες δεν έχουν παραστάσεις από το βόλει. Αν τους ρωτήσεις έναν παίκτη της Εθνικης ανδρών δεν θα ξέρουν κανέναν. Ενω ειναι σιγουρο οτι θα ξερουν πολλους απο Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ. Το πρόβλημα υπάρχει και δεν έχουν όλα σχέση με τα οικονομικά»

Σε ότι αφορά τα κοινά του αθλήματος, είχε κατεβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές του 2012. Τον ρωτήσαμε αν θα παραμείνει πιστός στην ‘ανεξαρτησία’ και με δεδομένο ότι είναι γνωστές οι αριστερές του καταβολές, αν πιστεύει ότι υπάρχει ‘ιδεολογία’ και ‘πολιτική’ στον αθλητισμό, και μας απάντησε:

«Πιστεύω πολύ στις συνεργασίες και στο στρογγύλεμα των θέσεων. Επηρεάζει πολύ το εκλογικό σύστημα και το αν θα γίνει με το υπαρχον σύστημα η αν θα αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση αν αυτη τη στιγμή εμφανίζονται τέσσερεις παρατάξεις, πιστεύω ότι στις εκλογές θα πάμε με δυο η το πολύ τρεις.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να εμπλέκεται η πολιτική στον αθλητισμό. Ούτε είναι θέμα αριστεράς. Θα μου άρεσε όλα τα σωματεία να κάνουν ανάπτυξη αλλά χρειάζονται πόροι. Τα περισσότερα σωματεία δεν έχουν ούτε δικό τους γήπεδο και εξαρτώνται από τους Δήμους. Δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη χωρίς πόρους. Αλλιως ομάδα φτιάχνει όποιος έχει λεφτά. Στο εξωτερικό εφαρμόζονται και πιο φιλελεύθερα μοντέλα όπως το να δίνεται στο σωματείο η εκμετάλευση του κυλικείου για εξασφάλιση πόρων. Νομίζω λοιπόν δεν ειναι θέμα πολιτικής η ιδεολογίας αλλά ανοιχτών μυαλών και πρακτικών λύσεων.

Το ιδεατό μοντέλο δεν ειναι το κρατικιστικό αλλά το άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και στους ιδιωτικούς πόρους. Αν δούμε το παράδειγμα της Ιταλίας, δεν θα είχα αντίρρηση να είχαμε πχ τον Πήγασο-ΗΒΗ»

Τέλος, του ζητήσαμε μια πρόβλεψη για το μέλλον.

«Δεν είμαι πολύ αισόδοξος. Θέλουμε αρκετά χρόνια για να φτάσουμε στα επίπεδα ευρωπαικών ομάδων. Το κενό ειναι τεράστιο και θέλει δεκαετίες για να καλυφθεί»

 
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Πότε και πως ξεκίνησε η ασχολία σας με το Βόλει

Α: Το 1974 στην Κωσταντινούπολη ξεκινησα ως αθλητης ανωμαλου δρόμου, και το 1976 πηγα στο Βόλει. Ηρθα στην Ελλαδα 18 ετων και μετά από πέρασμα απο ΑΟ Περα, Πανιώνιο, Αγ. Σώστη, ιδρυσαμε το 85-86 τον Πηγασο οπου ειμαι και πρόεδρος από το 2005.

2) Ποιες οι πιο ευτυχισμένες στιγμές σας στο άθλημα;

Α: Η ανοδος του Πηγασου απο το τοπικο στην Β’ Εθνική, τα 2 κύπελλα Αθήνας, η άνοδος στην Α2

3) και οι πιο δυσάρεστες;

Α: ολοι οι υποβιβασμοί

4) Με άριστα το 10 τι βαθμο θα βάζατε στο "σημερα" του αθλήματος;

Α: Πέντε

5) απο την θέση σας, ποια θεωρειτε την μεγαλυτερη προσωπική σας συμβολή/συνεισφορά στο άθλημα;

Α: Το ότι καταφέραμε και κρατήσαμε μαζί με κάποιους άλλους ανθρώπους, για 30 χρόνια ανδρικό και γυναικειο τμήμα στον Πήγασο

6) αν βρισκόσασταν στην κατάλληλη διοικητική θέση ποιες θα ηταν οι 3 πρωτες κινησεις που θα κανατε για το καλό του αθλήματος;

Α:

1ο ενα σοβαρό αναπτυξιακό για να φτιαχτουν οι βασεις στις υποδομές

2ο εξωστρέφεια με επιθετικο σχεδιασμό του μαρκετιγκ του αθλήματος

3ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σωματεία

7) αν επρεπε να κρινετε μεταξύ δυο προυποθέσεων για να παει μπροστά το άθλημα τι θα θεωρούσατε πιο καθοριστική; την οικονομική στήριξη η την διοικητική ικανότητα;

Α: Την διοικητική ικανότητα

8) Διαιτητής, προπονητής, μανατζερ, αθλητής, πρόεδρος. Μπορειτε να μας βαλετε τις 5 αυτες ιδιότητες σε σειρα αξιολόγησης ξεκινώντας από την πιο σημαντική για εσάς;

Α:Πρωτα ο ρόλος του παράγοντα (Πρόεδρος, Μανατζερ), μετά προπονητής/εκπαιδευτής, αθλητής και τέλος διαιτητής.

9) Πείτε μας μια άλλη ασχολία η χόμπυ σας πλην του Βόλει, την οποία ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος (εξαιρούνται οικογένεια και επάγγελμα)

Α: Αγιογραφία, Μουσική, Ορειβασία. Πάνω από όλα έχω την φύση, τα ψηλά βουνά, τα ποτάμια. Η αγιογραφία προκύπτει απο μια φορμαλιστική αγάπη μου προς το Βυζάντιο αλλά και την δημιουργία.

10) Δωστε μας κάποια ονόματα διεθνών αθλητών η αθλητριών που 'περασαν' απο τα χέρια σας (διοικητικά, προπονητικά) και αισθάνεσθε ικανοποίηση οταν τους βλέπετε να αγωνίζονται;

Α: Ειχα την τιμή να περάσει απο τον συλλογο μας ο Μάριος Γκιούρδας. Το ονομα του τα λέει όλα.

salapata*Η Αννα Σαλαπάτα πήρε πολλές συνεντευξεις από σπουδαίους ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και προσωπικοτητες του αθλητισμού για κορυφαία αθλητικά sites, δούλεψε χρόνια στην τηλεόραση, ενώ είχε ενεργό ρόλο μάνατζερ και παράγοντα σε μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος κλπ"

1 σχόλιο

  • Comment Link VOLLEY S.O.S Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 07:23 posted by VOLLEY S.O.S

    Κε Προεδρε,δεν υπαρχει πολυς χρονος,ξεκινηστε, εαν θελετε πραγματικα να αλλαξετε την μοιρα του Βολλευ.Η ολοκληρωτικη καταστροφη του Αθληματος ειναι πολυ κοντα εαν συνεχιστει αυτη η διαχειριση....

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ