1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
05-08-2014 19:50

Έλενα Μιλεντίγιεβιτς:«Τιμή μου που συμμετέχω στην Εθνική Ελλάδος»

Η Έλενα Μιλεντίγιεβιτς, 15χρονη αθλήτρια του ΑΟ Αιγάλεω και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων, μιλάει  για τα φετινά της επιτεύγματα με τον σύλλογο της, την παρουσία της στην Εθνική αλλά και τα όνειρά της.

Η Έλενα Μιλεντίγιεβιτς, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει κατορθώσει να κάνει τον κόσμο του βόλεϊ στην Ελλάδα να μιλάει για το ταλέντο της. Η γεννημένη στις 15-6-1999 στο Μαρούσι και με ύψος 1,80 μ. παίκτρια της ομάδας του ΑΟ Αιγάλεω ασχολείται από μικρή με το άθλημα του Βόλεϊ (από τα 8).
Έχει κλείσει ήδη 7 χρόνια στην ομάδα της περιοχής της και από το ξεκίνημά της έδειξε ότι ήρθε για να μείνει: από το 2011 και για δύο συνεχόμενες χρονιές, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ με τα χρώματα του ΑΟ Αιγάλεω. Το σερί των back-to-back πρωταθλημάτων συνεχίζεται και με την ομάδα των Κορασίδων: πρωταθλήτριες το 2013 και το 2014! Η Έλενα είναι πάντα εκεί και κατορθώνει να διακριθεί, μιας που ανακηρύσσεται καλύτερη επιθετικός και MVP του τουρνουά του 2014! Δεν παραλείπει να καθιερωθεί και στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου, πάντα υπό τις οδηγίες της έμπειρης τεχνικού Αγγελικής Αντωνιάδου, με την οποία κατακτά την 3η θέση στο πρωτάθλημα Β ́ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΑ.
Φυσιολογικά έρχεται και η κλήση της, από τον κ. Καμπερίδη, στην εθνική ομάδα Κορασίδων, το 2014, εν όψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Η Έλενα είναι βασικό μέλος της ομάδας (μαζί με το άλλο αστέρι της ομάδας των Δυτικών προαστίων και φίλη της, Κατερίνα Βλάχου), όπου καταλαμβάνουν την 5η θέση.

Στη χρονιά που πέρασε η ομάδα σου, ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ, και εσύ βραβεύτηκες ως MVP και καλύτερη Επιθετικός. Στο Πανελλήνιο όμως πρωτάθλημα δεν καταφέρατε να διακριθείτε. Τι έφταιξε;

«Πράγματι κάναμε μια πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ με τις διακρίσεις που αναφέρατε. Στο Πανελλήνιο παίζαμε με πιο έμπειρες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμασταν μεγαλύτερη συγκέντρωση για να αγγίξουμε το στόχο μας».

Η Έλενα δεν είναι όμως το μόνο μέλος της οικογένειας της που αγωνίζεται με τα εθνικά χρώματα. Ο αδελφός της Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, γεννημένος το 1997, είναι αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ (στο εφηβικό αλλά και το αντρικό τμήμα) και μέλος της Εθνικής Εφήβων U17, που θα πάρουν μέρος από 8 ως 16 Αυγούστου 2014, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U17 στο Ντουμπάι. Ποιες άραγε είναι οι εμπειρίες της Έλενας από την συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα;

Μαζί με την Κατερίνα κοσμείτε την Εθνική Ελλάδος. Είστε δύο παίχτριες από τα σπλάχνα του ΑΟ Αιγάλεω. Είναι τιμή για εσένα η γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής;

«Είναι τιμή μου που συμμετέχω στην Εθνική Ελλάδος και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθώ στους στόχους που θέτει η Εθνική! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κυριάκο Καμπερίδη που με εμπιστεύτηκε και με επέλεξε στην Εθνική Κορασίδων».

Αν σου δοθεί η ευκαιρία να φύγεις από την Ελλάδα, με μεταγραφή, θα αποφασίσεις το μεγάλο βήμα να αποχωριστείς τον σύλλογο που σε ανέδειξε;

«Ο Αιγάλεω Α.Ο. είναι ο πρώτος μου σύλλογος . Μεγάλωσα, εκπαιδεύτηκα προσπάθησα και αναδείχθηκα σ’ αυτόν! Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους τον απαρτίζουν από μέλη της διοίκησης, συμπαίκτριές μου, προπονητές, φιλάθλους και κυρίως την προπονήτρια μου Αγγελική Αντωνιάδου με την οποία δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί, με έχει βοηθήσει και με εμπιστεύεται τόσο στις Κορασίδες όσο και στη Γυναικεία Ομάδα».

«Όσoν αφορά τυχόν μεταγραφές νιώθω μικρή για να σκέφτομαι κάτι τέτοιο από τώρα. Έχω πολλά πράγματα να μάθω ακόμα σχετικά με το βόλεϊ και να βελτιωθώ! Όταν θα αισθανθώ πιο ολοκληρωμένη παίκτρια και υπάρξουν τότε αξιόλογες προτάσεις, θα τις εκτιμήσω ανάλογα».

Το καλοκαίρι, έμεινε χρόνος για διακοπές και ξεκούραση; Τι πρέπει να περιμένουμε την χρονιά που έρχεται από την Έλενα;

«Λόγω των αθλητικών υποχρεώσεων έμεινε λίγος χρόνος για διακοπές. Σ’ αυτό το μικρό διάστημα θα φροντίσω να ξεκουραστώ και να αναπληρώσω τις δυνάμεις μου. Τη νέα αθλητική χρονιά προβλέπεται από μεριάς μου σκληρή δουλειά για να κατακτήσουμε με την ομάδα μου τον ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ και την Εθνική Κορασίδων τους στόχους που έχουμε θέσει! Παράλληλα θα προσπαθήσω με τη συμμετοχή μου, να κατακτήσουμε το σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων με της Σχολή Μωραΐτη στην οποία θα φοιτήσω από Σεπτέμβριο».

Η Έλενα, όταν βρίσκει χρόνο μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της και την ολοκλήρωση του διαβάσματός της, προτιμά να ασχολείται με τις άλλες της δύο αγάπες, που είναι η Φωτογραφία και η Μόδα. Τι είναι αυτό όμως που στοχεύει να κάνει στο μέλλον;
Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου, πέραν του βόλεϊ, ποιες είναι;

«Προσπαθώ να είμαι καλή μαθήτρια. Με ενδιαφέρει να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο σε κατευθύνσεις όπως Γυμναστική Ακαδημία, Φυσικοθεραπεία ή Διατροφολογία και να βελτιωθώ τόσο ως μυαλό, ως άνθρωπος και ως αθλήτρια».

Πηγή: sportsonair.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ